20 / 04 / 2024

borç haczi arsaya uygulanır mı

borç haczi arsaya uygulanır mı

Posta Gazetesi yazarı olan Tamer Heper, " Borç için hisseli arsaya haciz konulabilir mi? " sorusuna, "Evet hisseli arsaya haciz konulabilir. " şeklinde yanıt verdi...

Hisseli taşınmazın haczi!

Haciz, bir borçlunun borcunu ödememesi halinde, alacaklının icra yolu ile söz konusu borcun tahsilini aldığı işlem oluyor. Peki, hisseli taşınmazın haczi mümkün mü? Hisseli taşınmaz mal nasıl hacze konu olur?

Fenerbahçe Koleji için satın alınan arsanın borçları ödendi!

Fenerbahçe Kulübü'nden açıklama: "Fenerbahçe Futbol AŞ'nin dün satılan hisse adeti 100 bin olup, bu satıştan elde edilen 4 milyon 479 bin lira gelir ile Fenerbahçe Koleji için satın alınan arsaya ait borçlar kapatılmıştır"

Hisseli malların haczi!

Borçlu bir kimsenin mülkiyeti altındaki malların haciz yolu ile el konulması ve akabinde satılması halinde, alacaklıya olan borç bu para ile kapatılıyor. Peki, hisseli malların haczi nasıl olur?

Taşınmaz haczi talebi örneği!

Borçlunun borcunu ödememesi halinde borçluya haciz uygulanabiliyor. Alacaklı kimsenin alacağı borcunu tahsil etme yollarından biri olan haciz talebi nasıl yapılır? İşte taşınmaz haczi talebi örneği..

Borçka Karagöl turizme kazandırılıyor!

Borçka Karagöl Tabiat Parkı Uzun Devreli Gelişim Planı doğrultusunda, toplantının açılış kısmında DKMP 12. Bölge Müdürü Mustafa Bulut, alanın plan hükümleri ve yapılan Nazım ve Uygulama İmar Planları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Karel Elektronik eZuce Inc'ye hisseye çevrilebilir borç verdi!

Karel Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Karel Elektronik eZuce Inc' ye hisseye çevrilebilir borç verdi.

Kefilin borçtan sorumluluğu nedir?

Borcunu ödemeyenin ya da verdiği sözü yerine getirmeyenin bütün sorumluluğunu üzerine alan kimse olan kefilin borçtan sorumluluğu nedir? Kefilin malları hacze konu olabilir mi? İşte yanıtı..

Ev üzerindeki haciz, borç yapılandırma ile kaldırabilir mi?

Torba yasa ile gelen borç yapılandırması için ikincil mevzuatlar hazır, Resmi Gazete'de yayımlanması bekleniyor. Peki borç yapılandırması yapıldıktan sonra gayrimenkul üzerindeki haciz kaldırılabilir mi? Borç düşükse ne yapılabilir? İşte cevaplar...

Vergi borçlarını taksitlendirme için son gün 1 Aralık!

Torba yasa milyonlarca kişiye borçlarını taksitlendirme ve faiz yükünden kurtulma imkanı sunuyor. Bazı borçlar da siliniyor. Vergi dairelerine borçlu olanların en son başvuru tarihi 1 Aralık 2014...

Elektrik borçlarına yeniden yapılandırma!

TBMM Genel Kurulu’nda Torba Tasarı görüşülürken, Ak Parti bu kez Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın imzasıyla sürpriz bir “torba önerge” verdi. Son dakika önergesinde elektrik borçlarının yeniden yapılandırılması öngörüldü...

YDA ve Bor-Tor İnşaat Ankara Kızılırmak'ta 360 konut ve 505 ofis inşa edecek!

Park Avenue projesini inşa eden YDA İnşaat, Bor-Tor İnşaat'la birlikte Ankara Kızılırmak Mahallesi'nde 360 adet konut ve 505 adet ofis inşa edecek. 10 blokluk projenin 36 ayda tamamlanması planlanıyor...

Fitch'ten bankalara dış borç uyarısı!

Fitch'in açıklamasında Türkiye'de bankaların borçlanmalarının, dış borçları artırdığı kaydedildi. Açıklamada, dış borçlardaki yükselişin Türkiye'nin 3 büyük özel sermayeli bankasının botunun "BBB-"ye düşürülmesinde ana faktör olduğu anımsatıldı....

Arsaya kredi çekilir mi?

Taşınmaz sahibi olmak isteyen ancak elinde yeterli nakit parası bulunmayan vatandaşlar, bankalara müracaat ederek, kredi talebinde bulunabiliyor. Peki arsaya kredi çekilir mi? Arsaya kredi nasıl çekilir?

borç haczi arsaya uygulanır mı Haberi

borç haczi arsaya uygulanır mı

Posta Gazetesi yazarı Tamer Heper hukukla ilgili tüm soruları yanıtlıyor...


Babamdan anneme miras kalmış tarlada üç hisse var. Annemin de bankaya kredi borcu var. Bu borç için hisseli arsaya haciz konulabilir mi? 


Bir gayrimenkule, herhangi bir kesinleşmiş borç için haciz konulabileceği gibi, hisseli geyrimenkullerde herhangi bir hissedarın hissesine de haciz konulabilir. Borç ödenmediği takdirde hisse satışa çıkarılır ve ihale yolu ile satılır. Önceki yazılarımdan hatırlayacaksınız. Hisseli bir gayrimankulde hisse satışı yapılması halinde, diğer hissedarların öncelikli alım hakkı vardır (şüf-a hakkı). Yani hissedarlar yeni malike karşı dava açarak o hissenin kendileri adına tescilini isteyebiliyorlardı. İşte bu tür satışlarda şüf-a hakkı dediğimiz öncelikle alım hakkı yoktur. İhale yolu ile alınan hisse için şüf-a davası açılamaz. Bu da işin bir özelliğidir. 


Posta...