25 / 04 / 2024

Bornova Ağaçlı Yol

Bornova Ağaçlı Yol

Milliyet Ege Gazetesi köşe yazarı olan Mustafa Yılmaz, bugünkü yazısında Bornova Kazım Dirik Mahallesi'ndeki iki ayrı arazinin detaylarını anlattı. Yılmaz, 54 bin metrekarelik alanın ticaret merkezi ve konut yapımına uygun hale getirildiğini belirtti.

Bornava'daki ağaçlı yol ne olacak?

BORNOVA'da 'Ağaçlı Yol' olarak bilinen alanda Karayolları'na ait 54 bin metrekarelik iki ayrı arazinin Özelleştirme Dairesi tarafından plan değiştirilerek alınan satış kararı kentte büyük tepkilere neden olmuştu.

Ağaçlı Yol'da gözler ihale iptali davasında!

İzmir Bornova 'da Ağaçlı Yol mevkiindeki 54 bin 181 metrekarelik Karayolları 2'nci Bölge Müdürlüğü'nün yer aldığı araziyle ilgili imar plan değişikliğinin yürütmesini durdurması üzerine, gözler satışın iptali davasına döndü.

Danıştay, Bornova Ağaçlı Yol ile ilgili yürütmeyi durdurdu!

İzmir'de altı aydır tartışılan Bornova Ağaçlı Yol'daki Karayolları arazisinin satışıyla ilgili önemli bir gelişme sağlandı. Danıştay 6. Dairesi, açılan davalar bitinceye kadar yürütmeyi durdurdu...

Bornova Ağaçlı Yol 120 milyon liraya satıldı!

Özelleştirme İdaresi tarafından satışa çıkartılan Bornova Ağaçlı Yol’daki Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün arazisinin sahibi belli oldu. Araziyi 120 milyon 420 bin TL’ye AK Partili Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Murat Akdemir aldı.

Ağaçlı Yol arazisini, 120 milyon 410 bin liraya Armesa-Akdemir kazandı!

Bornova Ağaçlı Yol'daki Karayolları Genel Müdürlüğü'ne ait iki ayrı parseldeki toplam 54 bin 181 metrekare arsa için ihaleye çıktı. Armesa-Murat Akdemir ortaklığı arsayı 120 milyon 410 bin lira önererek kazandı...

Coordinat Bornova'da 5 yıl kira garantisi!

DRC Grup tarafından İzmir Bornova Ağaçlıyol’da inşa edilen ve Türkiye’nin tek aidatsız sitesi Coordinat Bornova, 5 yıl kira garantisi sistemiyle yatırımcıların gözdesi haline geldi.

Van Gürpınar'da imar yolları açılıyor!

Van’ın Gürpınar Belediyesi tarafından başlatılan yol çalışmaları kapsamında mahallelerde yeni imar yolları açılıyor.

Mersin Merkez'de yeni imar yolları açılıyor!

Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Mersin Merkez'de yeni imar yolları açma çalışmalarına başladı. Bölgede, imar planında yol olarak gözüken ancak çeşitli nedenlerle işlerlik kazanamamış yolları açılıyor.

Ankara Kule Evo’da ticari alanlar açılıyor!

Ankara Eskişehir Yolu üzerinde ‘yol üstü’ alışveriş konsepti inşa edildi. Bölgenin ‘yeni nesil konut-ofis’ projesi Kule Evo’da ticari alanlar açılıyor.

Batman'da yeni yollar açılıyor!

Kentteki yol açma çalışmaları kapsamında yoğun bir çalışma başlatan Batman Belediyesi’ne bağlı yol açma ekipleri Huzur Mahallesi’nde de çalışmalara başladı

İzmir'deki dönüşümle çarpık kentleşmenin önü açılıyor!

Bornova Tapu ve Kadastro eski Müdürü Ethem Gürbüz, İzmir’de gerçekleştirilen kentsel dönüşümü eleştirerek, “Sadece binalar dönüşüyor. Bina dönüşümleriyle yeni bir çarpık kentleşmenin önü açılıyor” dedi

Malatya Arena Stadı'nın açılışı uzayacak!

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, yol ve kavşak gibi çalışmalardan dolayı yeni stadın açılışının Nisan ya da Mayıs ayını bulabileceğini söyledi.

İzmir Bornova Stadı'nın resmi açılışı 8 Ekim'de!

Geçen hafta Göztepe ile Elazığspor arasında oynanan karşılaşma ile açılan ve büyük ilgi gören Yeni Bornova Stadı’nın resmi açılışını 8 Ekim Cumartesi günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yapacak.

Malatya'da yeni yollar açılıyor!

Malatya Büyükşehir Belediyesi, kent içi ulaşımın daha sağlıklı yapılabilmesi için planlanan projeleri bir bir hayata geçirmeye devam ediyor. Malatya’nın batısında çevre yolu trafiğinin hafifletilmesinde önemli katkılar sağlayacak 2100 metre uzunluğunda yeni bir yol açılıyor.

Coordinat Bornova, lansmanda yüzde 50 satışa yaklaştı!

İzmirli DRC Grup’un Bornova Ağaçlıyol’da yapımına başladığı ve Türkiye’nin ilk ve tek aidatsız konut projesi unvanına sahip Coordinat Bornova, daha temel aşamasında hızlı bir satış grafiği yakaladı.

Düzce'de yeni yollar açılıyor!

Düzce belediyesinin kuzey ve güney çevre yolları bağlantıları açılıyor. Uzunmustafa mahallesindeki yol açma çalışmasından sonra bu kez, Aydınpınar caddesindeki trafiğin yükünü alacak olan Ela Bahriye Oral bağlantı yolu da açılıyor.

Balıkesir Burhaniye'de imar yolları açılıyor!

Burhaniye Belediyesi Şehir Plancıları'nın oluşturduğu imar planlarının oluşturulduğu Burhaniye’de mevcut planlarda yol olarak görünen ancak görünümde yol olmayan yerler Burhaniye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından açılıyor.

Malatya Karahan Tüneli açılış için gün sayıyor!

Malatya-Kayseri Karayolunda yapımına 2009 yılında başlanılan Karahan Tüneli birkaç güne kadar araç trafiğine açılıyor. Karahan tüneli ile birlikte 20 dakikada geçilen yol 5 dakikalık mesafeye düşecek.

Bornova Ağaçlı Yol Haberi

Bornova Ağaçlı Yol

İzmir'de uzun süre konuşulan gündem maddelerinden biriydi. 

Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün 'Ağaçlı Yol' diye de bilinen Bornova Kazım Dirik Mahallesi'ndeki iki ayrı arazisi satılmak üzere geçen yıl Özelleştirme İdaresi'ne devredildi. 

Özelleştirme İdaresi de arazilerin değerini artırmak için plan değişikliğine gitti. Büyükşehir Belediyesi'nin 1/25 binlik Nazım İmar Planı'nda 'Bölgesel Park' olarak görünen yaklaşık 54 bin metrekarelik alan ticaret merkezi ve konut yapımına uygun hale getirildi. 


İzmir Büyükşehir ve Bornova belediyeleri, söz konusu plan değişikliğini reddetti. 

Ama Özelleştirme İdaresi kendi plan yapma yetkisini kullanarak tıpkı Kültürpark gibi 'Bölgesel Park' olması gereken yeri ticaret merkezi ve konut alanına çevirdi. 

Üstelik de yapılaşma iznini 2 emsal ve 10 kata kadar yükseltti. 

Tabandaki yapı kullanım haklarını da sınırsız hale getirdi. 

Konu mahkemelik oldu. 

Danıştay 6'ıncı Dairesi, söz konusu planlarla ilgili 'yürütmeyi durdurma' kararı...