29 / 03 / 2024

Bornova inşaat arazisi

Bornova inşaat arazisi

İzmir Bornova'da Karayolları 2. bölge Müdürlüğü'nün otoyol işletme ihalesini kazanan müteahhit firmaya tahsis ettiği Bornova'daki arazinin imar planında ağaçlandırılacak alan ve mezar yeri olduğu ortaya çıktı...

Çeşme'de hazine arazisine kaçak inşaat yapıldı!

İzmir'in Çeşme ilçesinde hazine arazisi üzerinde kaçak inşaat kazısı yaptığı tespit edilen 6 kişi göz altına alındı. 

Bornova Anadolu Lisesi'nin koru alanının inşaat alanına çevrilmesine büyük tepki!

İzmir Bornova Anadolu Lisesi'nin koru alanının inşaat alanına çevrilmesine öğrencilerden büyük tepki geldi Söz konusu inşaat durduruldu fakat belirsizlik hala devam ediyor.

İnşaat sektörünü neler bekliyor? Satılık ve kiralık ev fiyatları düşecek mi?

Bornova ve Bayraklı Müteahhitler ve İşadamları Derneği Başkanı Caner Tan, inşaat sektöründeki son durum ile kiralık ve satılık konut fiyatlarını değerlendirdi. İşte Caner Tan'ın o açıklamaları...

İzmir Bornova'da yüksekten düşen inşaat işçisi hayatını kaybetti!

İzmir Bornova'da bir binanın çatısında çalışan inşaat işçisi Suat Güngör yaşamını yitirdi...

İzmir'de 3.5 milyon TL harcanan Çocuk Dünyası'nın inşaatı çürüyor! 

İzmir Bornova'da Çocuk Dünyası Projesi'ne 3.5 milyon TL harcanmıştı. Müteahhitin yarım bırakıp gittiği inşaatın demirleri de çürümeye başladı...

Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi inşaatına sıkı takip!

Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, SEKA arazisi üzerinde inşaatı süren Eğitim ve Araştırma Hastanesi inşaatını inceledi.

Çeşme'de hazine arazisi üzerinde yapılan inşaat TBMM'de!

İzmir’in Çeşme ilçesinde hazineye ait tarihi kalıntıların olduğu araziye yapılan inşaat meclis gündemine taşındı. CHP'li Kılıç, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Bursa Nilüferköy'de kaçak inşaat yıkıldı!

Kaçak yapılaşmaya karşı mücadelesini kararlı bir şekilde devam ettiren Osmangazi Belediyesi, Nilüferköy Mahallesi’nde tarım arazisi üzerine kaçak olarak yapılan iki katlı bina inşaatını yıktı. 

AOÇ'deki ABD Elçiliği binasının inşaatı hızlandı!

Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisi üzerinde yapımına başlanan yeni ABD Büyükelçiliği binasının inşaatı hızlandı. 88 milyon dolara satılan arazide çelik bloklar yükseliyor.

Avcılar İnşaat Caddebostan basın lansmanı 4 Nisan'da!

Avcılar İnşaat'ın İzmir Bornova Doğanlar bölgesinde 6 bin metrekarelik arsa ve 25 bin metrekarelik inşaat alanı üzerinde hayata geçireceği Caddebostan projesi basına lanse edilecek. 

Avcılar İnşaat Caddebostan projesinde ön satışlar başladı! Yeni proje!

Avcılar İnşaat imzasıyla İzmir Bornova Doğanlar bölgesinde 6 bin metrekarelik arsa ve 25 bin metrekarelik inşaat alanı üzerinde yepyeni bir proje hayata geçiriliyor.

Ataköy Baruthane arazisindeki inşaat projesi iptal edildi!

Baruthane arazisi olarak bilinen Ataköy’deki 60 dönümlük alandaki 7 bloklu olarak planlanan inşaat projesi iptal edildi. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Ataköy'deki bu araziye dev park yapacak..

Coordinat Bornova'nın inşaatı yüzde 60 tamam!

DRC Grup tarafından hayata geçirilen Coordinat Bornova projesinin inşaatı yüzde 60 tamamlandı. Projede anahtar teslimleri 1 Mart 2018 günü gerçekleşecek.

Bornova inşaat arazisi Haberi

Bornova inşaat arazisi

Karayolları 2. bölge Müdürlüğü'nün otoyol işletme ihalesini kazanan müteahhit firmaya tahsis ettiği Bornova'daki arazinin imar planında ağaçlandırılacak alan ve mezar yeri olduğu ortaya çıktı.


Değişiklik olmadı 


Belediye, yapılan başvuruya arazinin imar planlanrmda ağaçlandırılacak alan ve mezarlık olması nedeniyle ruhsat verKarayolları 2. Bölge Müdürlüğünün otoyol iyileştirme ihalesini kazanan müteahhit firmaya tahsis ettiği Bornova'daki arazinin imar planlarında ağaçlandırılacak alan ve mezarlık yeri olduğu, firmanın burada kurduğu asfalt plent şantiyesinin de ruhsatsız çalıştığı ortaya çıktı. 


Karayolları'nın imar planlarında değişiklik için yaptığı girişim sonuçsuz kaldı. Büyükşehir Belediyesi'nin Karayolları'nın imar plan değişikliği talebine olumsuz yaklaşmasının birinci nedeni, bu alanı mezarlık yeri olarak ayırması oldu. 


İkinci olarak ise Karayolları'nın alanda yaptığı kamulaştırma işleminin mahkemelik olması nedeniyle, tapuda özel şahsa ait göründüğünden, Belediye değişiklik yapmadı. 


Karayolları 2. Bölge Müdürü Abdülkadir Uraloğlu,...