27 / 04 / 2024

Bornova mezarlık

Bornova mezarlık

İzmir Bornova'da Karayolları 2. bölge Müdürlüğü'nün otoyol işletme ihalesini kazanan müteahhit firmaya tahsis ettiği Bornova'daki arazinin imar planında ağaçlandırılacak alan ve mezar yeri olduğu ortaya çıktı...

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Asri Mezarlık'ta cami inşa ediyor!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Asri Mezarlık girişinde 5 bin metrekare alan üzerinde cami inşa ediyor. 

Silivri'de yeni mezarlıklar için kamulaştırma yapılmalı!

İBB Ekim ayı meclisinde konuşma yapan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Silivri’de yaşanan mezarlık sorununu gündeme getirdi.

Avcılar'da apartman sakinleri tedirgin: Mezarlık binamıza yaklaşıyor!

Avcılar'da 5 yıl önce yapılan 3 katlı binada oturanlar, hemen yanlarında bulunan Ambarlı Mezarlığı ile aralarındaki duvarın her geçen gün evlerine doğru kaydığını iddia ederek, yetkililere çağrı yaptı.

Melikgazi'de Kayapulu Mezarlığı'nın tescili imar planlarına işlendi!

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kayapulu Mezarlığı'nın tescilli mezarlık alanlarının ve koruma sınırının belirlenerek plana işlendiğini belirtti…

Turan Hançerli: Avcılar'daki binalar yenilenmezse, buralar mezarlık olur!

Depremle ilgili konuşan Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, "5 aydır binaların yenilenmesi için hazırladığımız planı komisyonda bekletiyorlar. Bu binalar yenilenmezse buralar mezarlık olur" şeklinde konuştu.

İstanbul’un toplanma alanı mezarlık ve AVM'ler mi?

İBB 'Toplanma ve Geçici Barınma Alanları'nı açıkladı. Listede AVM'ler ve mezarlıklar da var. İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Dr. Tayfun Kahraman, "Kentin merkezinde mezarlıktan başka boş alan kalmadı" dedi...

İBB'den 'Suriyelilere Özel Mezarlık' iddiasına yalanlama!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, “İstanbul’da Suriyelilere Özel Mezarlık Alanı” başlığıyla yayınlanan haberle ilgili açıklama yaptı. İşte İBB'nin o açıklaması...

Şile Bıçkıdere Mezarlık alanı imar planı askıda!

Şile İlçesi'ne bağlı Bıçkıdere Mahallesi, Mezarlık alanına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı..

Gordion Altın Orman Bornova'da kısa sürede 400 daire satıldı!

İnşaat sektörünün durağanlaştığı şu günlerde İzmir'de yapımı devam eden Gordion Altın Orman Bornova projesinde, kısa sürede 400 daire satıldı. 

Melih Gökçek'in spor kulübü derneklerine tahsis ettiği tesisler geri alındı!

Melih Gökçek'in Ankapark ve Kanal Ankara projesini öncelik listesinden çıkarıp, yeni mezarlık projesini de iptal eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, şimdi de Gökçek’in belediye başkanlığı döneminde spor kulübü derneklerine tahsis ettiği spor tesislerini geri aldı.

Şile Kömürlük mezarlık alanına ilişkin imar planı askıda!

Şile İlçesi, Kömürlük Mezarlık Alanına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda...

İstanbul'da en pahalı mezar yeri 25 bin TL!

İstanbul'da 497'si Müslüman 67'si gayri müslim olmak üzere 564 mezarlık mevcut. Zincirlikuyu'da, yeni cenaze için mezar yeri 6 bin, hayatta olanlar için boş mezar ise 25 bin TL'ye tahsis ediliyor.

Mustafa Tuna'dan Melih Gökçek'e mezarlık yanıtı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Tuna’nın ilk kez bir icraatını eleştirmiştiren Melih Gökçek'e yanıt geldi...

Bornova mezarlık Haberi

Bornova mezarlık

Karayolları 2. bölge Müdürlüğü'nün otoyol işletme ihalesini kazanan müteahhit firmaya tahsis ettiği Bornova'daki arazinin imar planında ağaçlandırılacak alan ve mezar yeri olduğu ortaya çıktı.


Değişiklik olmadı 


Belediye, yapılan başvuruya arazinin imar planlanrmda ağaçlandırılacak alan ve mezarlık olması nedeniyle ruhsat verKarayolları 2. Bölge Müdürlüğünün otoyol iyileştirme ihalesini kazanan müteahhit firmaya tahsis ettiği Bornova'daki arazinin imar planlarında ağaçlandırılacak alan ve mezarlık yeri olduğu, firmanın burada kurduğu asfalt plent şantiyesinin de ruhsatsız çalıştığı ortaya çıktı. 


Karayolları'nın imar planlarında değişiklik için yaptığı girişim sonuçsuz kaldı. Büyükşehir Belediyesi'nin Karayolları'nın imar plan değişikliği talebine olumsuz yaklaşmasının birinci nedeni, bu alanı mezarlık yeri olarak ayırması oldu. 


İkinci olarak ise Karayolları'nın alanda yaptığı kamulaştırma işleminin mahkemelik olması nedeniyle, tapuda özel şahsa ait göründüğünden, Belediye değişiklik yapmadı. 


Karayolları 2. Bölge Müdürü Abdülkadir Uraloğlu,...