29 / 03 / 2024

borsa istanbul genel kurul

borsa istanbul genel kurul

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ borsa başkanı ve çalışanına hisse, bono, sertifika alımının yasak olmasından yakınıyor. Karadağ konuyla ilgili SPK'ya yazı yazmış...

Borsa İstanbul’da temettü miktarları belli olmaya başladı

Borsa İstanbul yatırımcısının beklediği temettü haberleri gelmeye başladı. Türk Traktör hisse başına net 56,66 kuruş temettü dağıtımını Genel Kurul'un onayına sunacak.

Borsa İstanbul, son 3 ayda en fazla kazandıran yatırım aracı oldu!

Borsa İstanbul, son 3 ayda en fazla kazandıran yatırım aracı olmayı başardı. Borsada hâlâ çok ucuz hisseler olduğunu ifade eden Yapı Kredi Portföy Genel Müdürü Müge Peker, yabancı yatırımcının da dönmesiyle endekste artışın devam edeceğini söyledi.

Borsa İstanbul yükselişini üst üste 5. haftaya taşıdı! Borsada beklenen rakamlar tek tek açıklandı! 

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, artış eğilimini üst üste 5. haftaya taşırken, analistler, genel seçimlerin ikinci turu sonrasında endeksin yaklaşık yüzde 46 yükseldiğinie ve yatırımcıların temkinli hareket etmesinin yararlı olduğuna dikkat çekti.

Türkiye yeniden yabancı yatırımcıların radarında! Borsa İstanbul'da neler bekleniyor? Rakam verildi! 

Dünya Gazetesi köşe yazarı Ufuk Korcan, bugünkü köşesinde Borsa İstanbul'daki son durumu kaleme aldı. Peki Borsa İstanbul'da neler bekleniyor?

Borsa güne nasıl başladı? Borsa İstanbul'da en çok kazandıran hisse hangisi oldu? 15 Haziran 2023

Yatırımcılar Borsa İstanbul'un güne nasıl başladığını sorguluyor. Peki, Borsa güne nasıl başladı? Borsa İstanbul'da en çok kazandıran hisse hangisi oldu? 15 Haziran 2023...

Borsa İstanbul'da gong bugün Forte Bilgi İletişim Teknolojileri için çaldı: 660 bin yatırımcıya 267 milyon TL satış!

Forte Bilgi İletişim Teknolojileri, 660 bin yatırımcıya 267 milyon TL'lik satış yapılan halka arz sürecinin ardından, bugün Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı. 

Borsa İstanbul 5.730 zirvesini aşacak mı? Ekonomide yeni dönem BİST 100 endeksini nasıl etkiler? Yatırımcılar dikkat! 

Dünya Gazetesi köşe yazarı Soner Kuru, bugünkü köşesinde ekonomide yeni dönemin borsaya olan etkilerini kaleme aldı. Peki Borsa İstanbul 5.730 zirvesini aşacak mı? 

Borsa İstanbul yükselişle açıldı!

Yatırımcıların gündemindeki yerini koruyan Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yeni güne yüzde 0,15 yükseliş göstererek 5.437,14 puandan başladı.

Borsa İstanbul'da rekor kırıldı! Geçen hafta 300 bin yeni yatırımcı geldi! 

Borsa İstanbul’da artış sürerken, 2-9 Haziran haftasında 300 bin yeni yatırımcının geldiği belirlendi. Bu sene halka arzda da 25.9 milyar lira ile TL bazında şimdiden rekora imza atıldı. 

Borsa güne düşüşle başladı! Borsa İstanbul'da en çok hangi hisse kazandırdı?

Borsa İstanbul'a yatırım yapan vatandaşlar borsanın güne nasıl, kaç puanla başladığını sorguluyor. Peki borsada düşüş devam edecek mi? Borsa neden düştü? İşte detaylar...

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi günün ilk yarısında rekor kırdı! Yatırımcılar dikkat! 

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi günün ilk yarısında rekor kırdı. İşte son dakika rakamları...

Borsa İstanbul haftalık kapanış rekorunu kırdı! BIST 100 endeksi 72,49 puan arttı! 

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 1,31 değer kazanarak, dün günü 5.626,49 puanla tamamladı. Böylece, tüm zamanların en yüksek haftalık kapanışı gerçekleşmiş oldu. 

Borsa İstanbul yüzde 105 ile dünyada en fazla kazandıran borsa oldu!

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliğince hazırlanan “Türkiye Sermaye Piyasası 2022” raporuna göre, Borsa İstanbul, 2022’de dünyadaki organize borsalar arasında, dolar bazında yüzde 105 ile en fazla kazandıran borsa oldu.

borsa istanbul genel kurul Haberi

borsa istanbul genel kurul

Borsa İstanbul cuma günkü genel kurula hazırlanırken Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, borsa başkanı ve çalışanına hisse, bono, sertifika alımının yasak olmasına karşı çıktığını söyledi.


SPK'ya yazı yazdığını ifade eden Borsa Başkanı Himmet Karadağ, "Yasak değiştirilmeli. Sen düzenle denetle. Yasak olmasa ben de gayrimenkul sertifikası ve hisse alacağım. Avrupa’da, Amerika’da böyle bir kural yok" şeklinde konuştu. Karadağ'ın yazdığı yazıya henüz cevap gelmemiş. 


Fiyatlar kelepir

42 liradan halka arz ettikleri ve 37 liraya kadar gerileyen gayrimenkul sertifikasında yatırımcıya ‘ister oturmaya ister yatırmaya’ ürün sunduklarını söyleyen Karadağ, 37 liraya düşmüş. Aslında o bizim sattığımız 42 lira fiyat bile iskontolu idi. Şirkette metrekaresi 5 bin lira olan ev bizde 4 bin lira bandında idi. Aynı konut, aynı proje. 800 bin liraya satılan konut...