26 / 04 / 2024

borsa şirketleri

borsa şirketleri

Borsada işlem gören şirketlerin değeri 4 trilyon 14 milyar liraya yükselirken borsa 100 endeksi yıl başından buyana yüzde 95 yükseldi. Borsa endeksini en fazla etkileyen hisseler arasında ise iki hisse öne çıktı.

Bugün Borsa İstanbul'u yükselten 5 neden

Geçtiğimiz hafta sonunda Türkiye'nin kredi notunun düşürülmesine ve Borsa İstanbul'daki manipülasyon operasyonuna rağmen Borsa İstanbul'da bugün kaydedilen yüzde 6.67 yükseliş kaydedildi. Borsa İstanbul'u bugün yükselten 5 neden var.

910 milyar liralık borsa şirketleri!

Borsa İstanbul'da işlem gören şirketlerin toplam piyasa değeri yaklaşık 910 milyar lira oldu.Piyasa değeri en yüksek 20 şirket açıklanarak bunlardan en yüksek piyasa değeri Koç Holding'e ait.

Borsa İstanbul’da tarihi zirvesine yüzde 30’dan uzak olan hisseler! İşte BIST 100’ün o şirketleri 

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi rekor kırmaya devam ederken, bazı hisselerdeki kayıplar da sürüyor. Yatırım Yolcusu X Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, tarihi zirvelerinin yüzde 30 ve daha uzağında olan şirketleri listeledi. İşte borsa yükselirken, yatırımcısını güldürmeyen o hisseler…

Borsa yatırımcıları için 12 hisse analizi…

​​​​​​​Borsa İstanbul’da işlem gören hisselerden 12 tanesini incelemeyen borsa eğitmeni  Adem Ayan X soysal medya hesabından yatırımcıların portföyünde bulunmasını tavsiye ettiği şirketleri paylaştı.

Borsa İstanbul'da son 5 yılda getirisi yüzde 1000'in üzerinde olan şirketler!

Borsa Filozofu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Borsa İstanbul'da son 5 yılda getirisi yüzde 1000'in üzerinde olan şirketleri açıkladı. İşte Borsa Filozofu'nun o paylaşımı ve paylaşıma gelen yorumlar...

Borsa İstanbul’da en fazla kazandıran spor şirketi Galatasaray oldu!

Borsa İstanbul'da işlem gören spor şirketleri arasında geçen ayın en fazla kazandıran şirketi Galatasaray oldu. Galatasaray, yatırımcılarına ağustos ayında yüzde 30,14 oranında getiri sağlayarak en fazla kazandıran spor şirketi oldu.

Dolar yeniden zirveye yükselirken borsa şirketleri ne yaptı?

Dolar rallisinde şirketler nasıl pozisyon aldı? Hangi şirket kasasına döviz doldurdu? Hangi şirket açığa düştü. İşte detaylar...

910 milyar liralık borsa şirketleri!

Borsa İstanbul'da işlem gören şirketlerin toplam piyasa değeri yaklaşık 910 milyar lira oldu.Piyasa değeri en yüksek 20 şirket açıklanarak bunlardan en yüksek piyasa değeri Koç Holding'e ait.

Himmet Karadağ: Borsa'dan ev alınabileceği bilinmiyor!

Borsa İstanbul Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, gayrimenkul sertifikasının yeterince bilinmediğini, pazartesiden itibaren bu konuda tanıtım çalışmalarına başlayacaklarını açıkladı. 

Enka İnşaat'ın Borsa İstanbul'daki değeri 26.8 milyar TL!

Borsa İstanbul'da işlem gören şirketlerin toplam piyasa değeri, gün sonu itibarıyla yaklaşık 859 milyar lira olarak açıklandı. 

Döviz mi? Faiz mi? Borsa mı? Altın mı? Gayrimenkul mü?

Dünya tarihinin finansal açıdan en sıkıntılı dönemlerinden biri yaşanıyor. Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, yatırım enstrümanlarını kaleme aldı. Döviz mi? Faiz mi? Borsa mı? Altın mı? Gayrimenkul mü? Neye yatırım yapmalı?

Suudi Arabistan'daki NEOM projesinde İsrail şirketleri de var!

Suudi Veliahdı Muhammed bin Salman’ın kuracağı akıllı kent inşası projesine Israilli şirketleri de katılacak..

Vakıf GYO'nun Borsa İhraç Belgesi onaylandı!

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Borsa İhraç Belgesi" Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylandı.

Enka İnşaat'ın Borsa İstanbul'daki değeri 24.8 milyar TL!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi verileri açıklandı. Borsa İstanbul'da işlem gören Enka İnşaat'ın piyasa değeri 24 milyar 840 milyon TL olarak açıklandı.

Gayrimenkul şirketleri dairelerin yüzde 25'ini sadık müşterilerine ayırıyor!

Güneş Gazetesi yazarlarından Mehmet Canıtatlı bugünki yazısında gayrimenkul şirketleri dairelerin yüzde 25'ini sadık müşterilerine ayırdıklarını açıkladı.

borsa şirketleri Haberi

borsa şirketleri

Borsa İstanbul'da işlem gören 504 şirketin piyasa değeri 4 trilyon 14 milyar liraya dolar bazında ise 216 milyar dolara yükseldi. Yıl başından bu yana yüzde 95 yükselen endeks en son 2008 yılı krizinde bu denli hızlı yükselmişti.  Endeksi en çok etkileyen şirketler holdingler olurken THY de endekse etki derecesinde ilk sıraya yerleşti. Milliyet Gazetesi'nden Zeynep Aktaş'ın yaptığı değerlendirmeye göre Borsa İstanbul, TL bazında son 20 yılın en yüksek artışlarından birini yaşıyor. Yılbaşından bu yana endeks görülen yükseliş oranı yüzde 95. E9ndekste bu oranda hızlı çıkış en son 2008 yılı krizi sonrasında yaşanmıştı. Endeksin TL bazında artış oranı enflasyonun üzerinde gerçekleşirken dolar bazında da yüzde 40 oranında yükseliş kaydedildi.  Aktaş'ın yaptığı değerlendirmeye göre; Borsa 100 Endeksi’nin kapsamında yer alan hisseler...