26 / 04 / 2024

borsada yükseliş

borsada yükseliş

Borsa İstanbul, bankacılık hisselerindeki manipülatif hareketlerden sonra düşüş trendine girmiş ve güven kaybı yaşamıştı ancak faizle ilgili açıklamalar ve Halkbank ile ilgili olumlu gelişmelerden sonra para yeniden borsaya döndü. Peki borsadaki yükseliş sürecek mi?

Bugün Borsa İstanbul'u yükselten 5 neden

Geçtiğimiz hafta sonunda Türkiye'nin kredi notunun düşürülmesine ve Borsa İstanbul'daki manipülasyon operasyonuna rağmen Borsa İstanbul'da bugün kaydedilen yüzde 6.67 yükseliş kaydedildi. Borsa İstanbul'u bugün yükselten 5 neden var.

Borsa yatırımı hala cazip mi? Yatırımcı ne yapmalı?

Borsa İstanbul’da temmuz ortasında bankacılık hisselerinde başlayan ralli yerini sert düşüşlere bıraktı. 14 Temmuz ve 12 Eylül arasındaki süreçte yüzde 150’nin üzerinde değer kazanan bankacılık hisseleri son iki günde üst üste taban oldu. Son üç günde ise bankacılık endeksinde kaydedilen düşüş yüzde

Borsada düşüşler ve yükselişler bitmez: Kazanan doğru hissede uzun vadeli yatırım yapanlar olur!

Değer Yatırımcısı Yasin Özdemir, X sosyal medya hesabından Borsada yaşanan düşüş ve yükselişler ile ilgili açıklama yaptı ve "Kazanan kesinlikle doğru hissede uzun vadeli yatırım yapanlardır" dedi. İşte Özdemir'in o paylaşımı ve vatandaşların yorumları...

Borsada primli seyir: İstikrarlı yükseliş için 7600 seviyesi önemli!

Borsa İstanbul, geçtiğimiz 2 haftada jeopolitik riskin etkisiyle volatil bir seyir izlerken, yeni haftaya pozitif yönde başlangıç yaptı. Uzmanlar yükselişin devamı için 7600 puan seviyesinin önemine dikkat çekiyor.

Borsada sürdürülen etkileyici yükseliş devam ederken, yatırımcıları neler bekliyor? Borsa tahminleri ne diyor?

Yatırımcılar, borsadaki son gelişmeleri büyük bir merakla izlerken, endekslerin sürdürdüğü etkileyici yükseliş dikkat çekiyor. Bununla birlikte, halka arz edilen hisselerde gözlenen büyük ilgi, yatırımcılara yüksek getiri fırsatları sunmaya devam ediyor. Peki bu konuda borsa tahminleri neler?

Borsada tüm zamanların rekoru kırıldı! BIST 100 endeksi nereye kadar yükselir? İşte en çok işlem gören hisseler!

Borsada yükseliş rüzgarı devam ediyor. BIST 100 endeksi, yüzde 1,16 prim yaparak günü 8 bin 236 puandan kapatırken, tüm zamanların rekorunu kırdı.  Altın ve dolarda ise stabil seyir sürüyor.

Borsa İstanbul yeni yönetimi bekliyor! Borsada yükseliş olacak mı? Rakamlar bir bir verildi! 

Borsa İstanbul'daki son dakika gelişmeleri ve yükseliş olup olmayacağı merakla araştırılıyor. Peki borsayı neler bekliyor?

Borsada beklenen yükselişin zamanı geldi mi? Seçim sonrası, yıl sonu BIST 100 endeksi ne olur?

Yılbaşından bu yana gösterdiği negatif bir seyir izleyen Borsa İstanbul BIST 100 endeksi dün yüzde 3’ün üzerinde bir yükseliş kaydetti. Geçen hafta da alım ağırlıklı bir seyrin gözlendiği borsada beklenen yükselişin zamanı geldi mi? Uzmanlar temkinli ama geleceğe ilişkin de bir o kadar umutlu.

Borsada ‘sınırlı’ yükseliş! Hangi hisseler prim yaptı? İşte 7 Nisan’da en çok işlem gören hisseler!

Borsa İstanbul haftayı artıda kapattı. Alış ağırlıklı seans sonunda Borsa İstanbul BIST 100 endeksi yüzde 0,24 oranındaki sınırlı yükseliş ile haftayı 4 bin 924 puandan tamamladı.

Borsada yükseliş kalıcı olacak mı? Endeks nasıl bir seyir izleyecek? İşte tahminler

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, bugün yüzde 1,17 oranında değer kazanarak günü 5 bin 8 puandan kapattı. Dünkü kapanışa göre hız kesen borsada önümüzdeki dönemde yükselişin kalıcı olup olmayacağı merak ediliyor.

2023'te borsada yükseliş sürecek mi? Yatırımcı hangi parametrelere bakacak?

Aralıksız yükselişini sürdüren ve yatırımcı sayısının her hafta düzenli olarak arttığı Borsa İstanbul'u nasıl bir yıl bekliyor? Hangi parametreler etkili olacak?

Borsada para hacimli hisselere kaydı, yükseliş sürecek mi?

Borsa İstanbul, bankacılık hisselerindeki manipülatif hareketlerden sonra düşüş trendine girmiş ve güven kaybı yaşamıştı ancak faizle ilgili açıklamalar ve Halkbank ile ilgili olumlu gelişmelerden sonra para yeniden borsaya döndü. Peki borsadaki yükseliş sürecek mi?

Dolar ve euro yükselişlerine kısa bir mola verdi

Küresel piyasalarda yükselen döviz iştahı piyasaların sakinleşmesini sağladı. Kürsel borsada yükselişler hızlanırken döviz kurları kısa bir mola verdi. Dolar kuru bugün 18,54'te başlarken euro/TL ise 18,23 TL'den güne başladı.

Fransa’da palet ve talaş şirketlerinin hisseleri borsada yüzde 700 arttı!

Fransa'da enerji fiyatlarındaki yükseliş sebebiyle halkın talaşa ve katalitik sobalara yönelmesiyle odun satan şirketlerin hisseleri borsada hızla yükselişe geçti. Fransa vatandaşları kışın enerji kıtlığı yaşanacak korkusuyla stok yapmaya başladı.

Gayrimenkul yatırımları yükselişe geçti!

Pandemi ile beraber hız kaybeden gayrimenkul yatırımları yeniden yükselişe geçti. Sektörde yatırımların artması ile hareketlilik başladı. 

borsada yükseliş Haberi

borsada yükseliş

Milliyet Gazetesi Yazarı Zeynep Aktaş Borsa İstanbul'a ilginin yeniden artmaya başladığını belirterek,13 Eylül'de başlayan ve üç hafta süren sert düşüşün yol açtığı yüzde 39'luk gerilmenin ardından olumlu seyrin başladığını söyledi. Aktaş, ABD'de Halkbank ile ilgili yaşanan gelişmelerin olumlu etkilerinin borsaya da yansıdığını yükseliş trendinin yeniden başladığını belirtti.

Petrol fiyatlarında yaşanan yükselişin enerji hisselerine talep getirdiğini belirten Aktaş, Borsa İstanbul'un haftanın ilk işlem günü yaşadığı yükseliş sonrası haftanın ikinci gününde de yükselişini sürdürdüğünü ifade etti. Borsa 30’da yer alan hisselerin nerede ise tamamının yükseldiğini ifade eden Aktaş, endeksin yeniden yatay bir seyre geçip geçmeyeceğinin önümüzdeki günlerde görüleceğini dile getirdi. Borsa İstanbul'da BIST 100 Endeksinin yeniden ortalamaların üzerine çıktığını güçlü seyrini koruyacağının anlaşıldığını kaydeden Aktaş, "Bu noktada çok kısa vadede endeksin 3.200’ün üzerinde...