28 / 03 / 2024

borusanın limanı

borusanın limanı

Patronların yeni oyun alanı limanlar. Kimileri var olan yatırımlarının kapasitesini artırırken kimileri de yeni yatırımlara başladı. İşte Limak, Cengiz, Borusan ve Petkim' in liman yatırımları...

3. Havalimanı büyüyor!

3. Havalimanı'nın liman projesi, ikmal terminali ilave dolgu çalışmaları ile genişletiliyor. Alanda yapılacak dolgunun yaklaşık 6 ayda tamamlanması planlanıyor..

Türkiye'nin 2023 hedefi 20 bin MW rüzgar enerjisi üretmek!

Almanya'nın liman kenti Hamburg'da, "Hamburg Rüzgar Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı ve Avrupa Rüzgar Konferansı" Almanya Ekonomi Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel'in de katılımıyla gerçekleştirildi.

Girne Lord's Palace açıldı!

Kuzey Kıbrıs'ın liman kenti Girne’nin en yeni 5 yıldızlı oteli LORD’S PALACE, geçtiğimiz hafta görkemli bir davetle açıldı. LORD’S PALACE’ın açılış gecesine sanat, siyaset, cemiyet ve iş dünyasından 1000’e yakın davetli katıldı.

Büyükçekmece Yat Limanı'nın inşaatı 2017'de bitecek!

Büyükçekmece'de yapımına başlanan yat limanında uzun süre ilerleme olmadı. Belediye Başkanı Hasan Akgün limanın tekrar yapımına başlandığını ve eskisinin iki katı büyüklüğünde olacağını söyledi. Liman inşaatı 2017'de bitecek.

Bartın'a yeni OSB geliyor!

İstanbul gibi metropol bir şehre yakınlığı ile dikkat çeken Bartın, liman ve duble yolların avantajıyla yatırımcıların dikkatini çekiyor. 4. Bölgeden teşvik sunan Bartın sanayi ve turizm yatırımcılarını bekliyor.

Bandırma Şirin Çavuş Mahallesi arazileri kamulaştırılacak!

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde, Şirin Çavuş Mahallesi arazileri kamulaştırılacak. Şirin Çavuş Mahallesi’ndeki 20 bin 600 metrekare alanın liman ve mal deposu yapılması konusunda kamulaştırma kararı alındı.

Murat Demir'den İnebolu Limanı açıklaması!

AK Parti üçüncü sıra Milletvekili Adayı Murat Demir, İnebolu Limanı konusunda Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı ile görüştüğünü, limanın üç kat büyütülmesinin hedeflendiğini söyledi.

1939 yılında Balıkhane binası başka yere nakledilecek!

1939 yılında Prost'un planı mucibince Eminönü ile Unkapanı arasındaki istimlak sahasında bulunan Balıkhane binası başka yere nakledilecekmiş. Yıkılacak Balıkhane binasının liman mıntıkasına veya Arnavutköy'e nakli düşünülmüş.

Aliağa konteyner limanı açılış için gün sayıyor!

Aliağa ilçesinde Ege'nin en büyük konteyner limanını inşa eden APM Terminals Genel Müdürü Larsen, Türkiye'nin en büyük konteyner limanlarından biri olacak APM Ege Terminali'nin hızla ilerlediğini belirtti.

Ege'nin en büyük konteyner limanı açılış için gün sayıyor!

İzmir Aliağa'da Petkim Limanı'm (Petlim) işletecek olan APM Terminals, hizmet binasını Menemen Ulukent'te açtı. Limanın 1. aşamasının bu yılın 4. çeyreğinde tamamlanması bekleniyor. İşte ayrıntılar...

İzmir APM Terminals limanının yeni ofisi açıldı!

İzmir’in Aliağa ilçesindeki Petkim Limanı içinde yapılmakta olan, Ege’nin en büyük ve en gelişmiş konteyner terminali olmaya aday APM Terminals limanının Menemen Ulukent’teki yeni ofisinin açılışı yapıldı.

Onur Öngün: Gayrimenkul ekonomide en güvenli liman!

Emlak uzmanları küçük yatırımcıların sırtından büyük kazançlar elde etmek isteyen fırsatçılara karşı en güvenli limanın halen gayrimenkul olduğu görüşünde.

Fiba Holding, Kumport Limanı’nın yüzde 65’ini satıyor!

Fiba Holding, 2007’de Turkon’la birlikte 255 milyon dolara aldığı Ambarlı’daki Türkiye’nin 3’üncü büyük limanı ‘Kumport Limanı’nın yüzde 65’ini yaklaşık 2 milyar dolara satıyor. İşte ayrıntılar...

borusanın limanı Haberi

borusanın limanı


SON yılların en gözde sektörü kuşkusuz enerji ancak Türkiye’nin en büyük şirketlerinin bir diğer gözdesi liman oldu. Şu anda proje halinde ve yapımına başlanan limanların parasal büyüklüğü 10 milyar doları aşmış durumda…  Devletin hayata geçireceği üç liman projesinde Filyos Limanı’nın kapasitesi 25 milyon ton, Kuzey Ege Çandarlı ve Mersin Konteyner limanlarında ise kapasite 20 milyon ton olacak. Bu üç limanın yatırım maliyetinin 6.2 milyar doları aşacak. Öte yandan özel sektörün yatırımları çok daha fazla…  


1 MİLYAR DOLARLIK HACİM


Türkiye’nin dış ticaretini artırmanın yanı sıra bölgenin lojistik üssü olma hedefine paralel olarak limanlara olan ihtiyacının artacağı biliniyor. Şu anda Türkiye’nin 150 milyar doları geçen ihracatının önemli bir kısmı limanlar aracılığıyla yapılıyor. Türkiye’nin 100’üncü yılı olan 2023’te ise ihracat hedefi 500 milyar...