24 / 04 / 2024

Boş binaya vergi ödenir mi

Boş binaya vergi ödenir mi

Belediyenin mücavir alan sınırları içinde bulunan ve katı atık toplama hizmetinden yararlanan konut ve iş yeri sahiplerinden alınan vergiye çöp vergisi deniyor. Peki, boş binalar için çöp vergisi ödenir mi?

Kiralık ev krizi için 7 çözüm önerisi: Boş eve vergi, kiraya üst sınır gelmeli! 

Kadıköy Geçinemiyoruz Platformu 2023 Kasım ayı Kiralık Konut Raporu'nda, kiralık evlerle ilgili çarpıcı detaylar paylaşıldı ve derinleşen kira krizine ilişkin çözüm önerileri de açıklandı. İşte ayrıntılar...

Konut fiyatlarında son dakika müjdesi! Hayalet evler için vergi gelirse, fiyatlar düşer! 

Satılık ve kiralık ev fiyatlarında yaşanan yükselişler sık sık gündem oluyor. Emlakçı Mustafa Başaran, birden çok konutu olan ve evini kiraya vermeyen boş tutan ev sahiplerinden yüksek vergi alınması gerektiğini belirtti ve bu durumda fiyatların düşeceğini söyledi. İşte ayrıntılar..

Boş ev vergisi için son dakika önerisi: Tapu ve Kadastro değerleme yapsın!

Vergi Hukuku Uzmanı Murat Batı, boş ev vergisine ilişkin dünyada yapılan uygulamaları açıkladı ve Türkiye'de nasıl uygulanması gerektiğine ilişkin önerilerde bulundu. İşte Batı'nın o açıklamaları...

Her yolu deniyorlar! Uyanık ev sahiplerinden yeni yöntem

Fahiş kira artışları devam ediyor. Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan kira polemiği de sürüyor. Devlet tarafından yapılan açıklama ile boş evlere vergi alınacağı belirtilirken ev sahipleri bu durumdan kaçınmanın da yöntemini üretti. İşte tüm detaylar...

Boş evlere vergi geliyor: Vergi ödemek istemeyenler evlerini satışa çıkarıyor! 

Boş evlerden vergi alınmasına ilişkin açıklamalar ev sahiplerini tedirgin etti. Hem vergi ödemek istemeyen hem de kiralamaya sıcak bakmayanlar konutlarını satışa sunmaya başladı. İşte ayrıntılar...

Boş tutulan konutlara değerinin yüzde 1’i kadar vergi!

Hükümet fahiş kiralara dur demek için yüzde 25 artış sınırını 1 yıl daha uzatırken, bir yandan da vergi önlemi üzerinde çalışıyor. Dünya ülkeleri ise bu sorunu çoktan çözdü.

Boş tutulan evlere vergi artışı için hazırlık başladı: Hükümet kiralarda indirimi sağlayacak!

Kiralara yüzde 25 zam sınırı uygulamasının ardından, ev sahibi ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar katlandı. Hükümet boş tutulan evlere vergi artışı için düğmeye bastı. 

Fahiş kiralara sektörden son dakika çözüm önerisi: Boş evlerden yüksek vergi alınsın! 

Bazı vatandaşların, konuta yatırım yaparak kiraya vermemesi hayalet evleri çoğalttı. Sektör temsilcileri bu evlerden yüksek vergi alınmasını önerdi. 

Kullanılmayan evden vergi alınması konut krizini nasıl etkiler? 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gündeme taşıdığı boş konutlardan ekstra vergi alınması önerisi sektörde tartışma konusu oldu. Peki boş konuttan vergi alınabilir mi? Boş evden vergi alınması konut krizini etkiler mi? Konutlarını dönemsel kullananlar mağduriyet yaşar mı? İşte ayrıntılar...

Boğaz geçiş ücreti açıklaması! Vergi ve harçlara güncelleme yapıldı! İşte detaylar!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından boğaz geçiş ücreti açıklaması yapıldı. İşte detaylar!

Boğazlardan geçiş ücreti 5 kat artıyor! İşte geçişlerde ödenecek yeni rakam!

Montrö Boğazlar Sözleşmesi kapsamında Türk boğazlarından uğraksız geçen gemilerden alınacak vergi ve harçlara esas ücret güncellemesi yapıldı. Uygulama 7 Ekim 2022 tarihi itibariyle uygulanacak. İşte detaylar...

Boş evlere vergi talebi!

Sabah Gazetesi köşe yazarlarından Mevlüt Tezel bugünkü köşe yazısında boş evleri ve kira fiyatlarını kaleme aldı.

Yüksek kiralara boş ev vergisi çözümü!

Özellikle İstanbul'da baş gösteren konut krizi gün geçtikçe büyüyor. İstanbul'da 1.8 milyon ev boş. Sektörün önemli isimleri boş evlere vergi getirerek konut krizine çözüm sunulacağını dile getiriyor.

Boş binaya vergi ödenir mi Haberi

Boş binaya vergi ödenir mi

Boş binalar için çöp vergisi ödenir mi?

Çöp vergisi; belediyenin mücavir alan sınırları içinde bulunan ve katı atık toplama hizmetinden yararlanan konut ve iş yeri sahiplerin ödemesi gereken vergi olarak karşımıza çıkıyor. 


Çöp vergisini taşınmazın kullanıcısı ödemekle yükümlü tutuluyor. Eğer taşınmazda kiracı varsa çöp vergisi ödemelerinden kiracı sorumlu oluyor. Çöp vergisi senede 2 eşit taksit halinde ödeniyor.


Verginin ilk taksiti Mart, Nisan ve Mayıs ayında ödeniyor. İkinci taksit ödemeleri ise Kasım ayında yapılıyor. 2015 yılı çöp vergisi 1. taksit ödemeleri devam ediyor. 


2015 yılında konutlara ait Çevre Temizlik Vergisi; su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına büyükşehir belediyelerinde 26 Kuruş, diğer belediyelerde 20 Kuruş olarak hesaplanıyor ve su faturalarına yansıtılıyor. 


Ancak işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapıların vergisi belediyede ödeniyor. Peki, boş binalar...