24 / 04 / 2024

bosna alaca cami

bosna alaca cami

BOSNA Hersek'in Foça şehrinde 1992 yılında şclıri işgal eden Sırp birlikleri tarafindan yıkılan ve Vakıflar Genel Müdürlüğü'ııce yeniden inşa edilecek tarihî Alaca Camii'nde inşaat çalışmaları başladı.

Bosna Alaca Camisi açıldı!

Bosna Alaca Cami'si Vakıflar Genel Müdürlüğü 'nün katkıları ile bugün yeniden açıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy " Bir daha o büyük acıların yaşanmayacağından emin olacağımız bir geleceği oluşturma fikri ve idealiyle çalışmak bizlerin asli görevidir" dedi.

Bosna Alaca Cami bugün açılıyor!

Bosna iç savaşında Sırp askerler tarafından büyük tahribata uğrayan Bosna Alaca Cami'si bugün açılıyor. Savaş sırasında temellerine kadar yıkılan cami, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün desteğiyle yeniden ibadete kazandırıldı.

Bosna Hersek'teki Alaca Cami yarın ibadete açılıyor!

Vakıflar Genel Müdürlüğünün desteğiyle yeniden inşa edilen Alaca Cami düzenlenecek törenle yarın ibadete açılıyor. 

Bosna Hersek'teki Alaca Cami ibadete açıldı!

Ülkedeki en önemli Osmanlı eserlerinden biri kabul edilen Alaca Cami, Vakıflar Genel Müdürlüğünce restore ediliyordu. Bosna Hersek'in Travnik şehrindeki tarihi cami, düzenlenen törenle yeniden ibadete açıldı.

Bosna Alaca Cami 4 Mayıs'ta açılacak!

Bosna'daki savaşta Sırplar tarafından tamamen yıkılan ve Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar neticesinde adeta küllerinden doğan Alaca Camii, 27 yıl aradan sonra açılacak

TOKİ Çorum Alaca 2.Etap kurası nerede?

Çorum Alaca Belediyesi'nin katkılarının da bulunduğu projede 220 adet daire bulunuyor. Peki TOKİ Çorum Alaca 2.Etap kurası nerede?

TOKİ Alaca 2.Etap Konutları kura çekimi!

220 adet dairenin bulunduğu projede kura heyecanı başladı. İşte TOKİ Alaca 2.Etap Konutları kura çekimi...

Çorum Alaca TOKİ 2.Etap kura!

TOKİ Alaca 2.Etap Konutları için kura heyecanı başladı. İşte Çorum Alaca TOKİ 2.Etap kura çekilişi detayları...

TOKİ Çorum Alaca 2. Etap kurası 2016!

Çorum Alaca Belediyesi ve TOKİ'nin ortak girişimiyle hayata geçirilen 220 konutluk TOKİ Çorum Alaca 2. Etap projesinde kura heyecanı başladı.

TOKİ Alaca 2.Etap Evleri kurası ne zaman?

Çorum Alaca Belediyesi'yle ortaklaşa inşa ettiği projede 220 daire mevcut. Peki TOKİ Alaca 2.Etap Evleri kurası ne zaman?

TOKİ Çorum Alaca 2. Etap kurası!

Çorum Alaca Belediyesi ve TOKİ'nin ortak projesi olarak hayata geçirilen 220 konutluk TOKİ Çorum Alaca 2. Etap kurası 24 Eylül'de gerçekleşecek.

TOKİ Alaca 2.Etap kura çekiliş tarihi!

Toplamda 220 adet dairenin yer aldığı projede Çorum Alaca Belediyesi'nin de katkısı bulunuyor. İşte TOKİ Alaca 2.Etap kura çekiliş tarihi..

TOKİ Çorum Alaca 2.Etap kura çekimi!

Çorum Alaca Belediyesi'nin katkılarının bulunduğu projede 220 adet daire bulunuyor. İşte TOKİ Çorum Alaca 2.Etap kura çekimi...

bosna alaca cami Haberi

bosna alaca cami

BOSNA Hersek'in Foça şehrinde 1992 yılında şclıri işgal eden Sırp birlikleri tarafindan yıkılan ve Vakıflar Genel Müdürlüğü'ııce yeniden inşa edilecek tarihî Alaca Camii'nde inşaat çalışmaları başladı. 

Osmanlı Devleti tarafından Balkanlar da yaptırılan nadide tarihî camilerden biri olan ancak Bosna Savaşı sırasında Sırp güçlerince tamamen yıkılan Bosna Hersek'in Foça şehrindeki Alaca Camii'nde 22 yıl sonra tekrar ezan okunacak. Alaca Camii'nin temellerine ilk tuğlayı yerleştiren Bosna Hersek Reis-ul Uleması Kavazoviç. insanlar arasında iyi niyetin mevcut olduğu sürece hiçbir şeyin imkânsız olmadığını söyledi. Gorajde Müftüsü Pitiç de -Maca Camii'nin inşaat çalışmalarının 900 günde bitirilmesinin planlandığını açıkladı


Yani...