19 / 04 / 2024

bosna alaca camisini kim yaptı

bosna alaca camisini kim yaptı

Bosna iç savaşında Sırp askerler tarafından büyük tahribata uğrayan Bosna Alaca Cami'si bugün açılıyor. Savaş sırasında temellerine kadar yıkılan cami, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün desteğiyle yeniden ibadete kazandırıldı.

Bosna Alaca Camisi açıldı!

Bosna Alaca Cami'si Vakıflar Genel Müdürlüğü 'nün katkıları ile bugün yeniden açıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy " Bir daha o büyük acıların yaşanmayacağından emin olacağımız bir geleceği oluşturma fikri ve idealiyle çalışmak bizlerin asli görevidir" dedi.

Bosna Alaca Cami bugün açılıyor!

Bosna iç savaşında Sırp askerler tarafından büyük tahribata uğrayan Bosna Alaca Cami'si bugün açılıyor. Savaş sırasında temellerine kadar yıkılan cami, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün desteğiyle yeniden ibadete kazandırıldı.

Bosna Hersek'teki Alaca Cami yarın ibadete açılıyor!

Vakıflar Genel Müdürlüğünün desteğiyle yeniden inşa edilen Alaca Cami düzenlenecek törenle yarın ibadete açılıyor. 

Bosna Hersek'teki Alaca Cami ibadete açıldı!

Ülkedeki en önemli Osmanlı eserlerinden biri kabul edilen Alaca Cami, Vakıflar Genel Müdürlüğünce restore ediliyordu. Bosna Hersek'in Travnik şehrindeki tarihi cami, düzenlenen törenle yeniden ibadete açıldı.

Bosna Alaca Cami 4 Mayıs'ta açılacak!

Bosna'daki savaşta Sırplar tarafından tamamen yıkılan ve Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar neticesinde adeta küllerinden doğan Alaca Camii, 27 yıl aradan sonra açılacak

Çorum Alaca 2.Etap TOKİ Konutları kura çekilişi!

TOKİ Çorum Alaca 2. Etap'ta toplamda 220 adet daire bulunuyor. İşte Çorum Alaca 2. Etap TOKİ Konutları kura çekilişi...

TOKİ Çorum Alaca 2. Etap kura yeri!

Çorum Alaca Belediyesi'yle ortak proje olarak inşa edilen Toki Alaca Evleri'nde 220 adet daire bulunuyor. İşte TOKİ Çorum Alaca 2. Etap kura yeri...

TOKİ Çorum Alaca 2. Etap kurası ne zaman?

TOKİ Çorum Alaca projesinin 2.etabında 220 adet daire satışta. Peki TOKİ Çorum Alaca 2. Etap kurası ne zaman?

Bosna Sema Eğitim Kurumları devrediliyor mu?

FETÖ'ye yakınlığı bilinen Bosna Sema Eğitim Kurumlarının, bünyesindeki okulları Bosna Hersek İslam Birliğine devredeceği ileri sürüldü.

Çorum Alaca Avni Çelik MYO yeni binasına Ekim'de taşınacak!

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Alaca Avni Çelik MYO’nun yeni binasına Ekim ayında taşınacağını belirtti. Alkan Alaca Avni Çelik MYO’nun oldukça modern bir kampüse kavuşmasının memnuniyet verici olduğunu söyledi.

İzmit Belediyesi Bosna Hersek'e park inşa ediyor!

İzmit Belediyesi tarafından Bosna Hersek'in önemli şehirlerinden Travnik'te park yapılıyor. Yıl içinde tamamlanacak olan parkın, İzmit ile Travnik arasındaki kardeşlik bağlarını daha da güçlendireceği belirtildi.

İkamet verilecek yabancının alacağı konutta alt değer sınırı olacak!

Yeni teşvik paketinin ayrıntılarını açıklandı. Ağbal amaçlarının nitelikli sermaye ve nitelikli işgücünü Türkiye’ye çekmek olduğunu belirterek; vatandaşlık ve ikamet izni verilecek yabancının da alacağı konutta bir alt değer sınırı olacağını söyledi.

Zekai Erşan'dan Bosna'ya yatırım çağrısı!

Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Zekai Erşan, Türkiyeli iş adamlarına Bosna Hersek'e yatırım yapmaları çağrısında bulundu.

bosna alaca camisini kim yaptı Haberi

bosna alaca camisini kim yaptı

Bosna Hersek'te bulunan ve iç savaş sırasında büyük hasar gören Bosna Alaca Camisi Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün desteğiyle bugün yeniden açılacak. 

Mimar Sinan'ın yakın çalışma arkadaşı olan Hasan Nezir tarafından 1549'da inşa edilen cami, Bosna Hersek'in doğusundaki Foça şehrinde yer alıyor. Cami  Bosna halkı tarafından "Bosna'nın İncisi" olarak isimlendiriliyor.

Tüm restorasyon ve tadilat çalışmaları tamamlanan cami bugün yeniden açılacak. Caminin açılış törenine Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem'in katılması bekleniyor. Bosna Camisi ismini içindeki ve dışındaki renkli kalem işlerinden...