23 / 04 / 2024

Botan Vadisi Milli Park mu oldu

Botan Vadisi Milli Park mu oldu

Siirt'in merkez, Aydınlar ve Eruh ilçeleri sınırlarındaki alan "Botan Vadisi Milli Parkı" olarak tespit edildi.

Göreme Vadisi, milli park olmaktan çıkarıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Göreme Vadisi, millî park olmaktan çıkarıldı.

Botan Vadisi'nin milli park olması turizmin canlanmasına katkı sağlayacak!

Botan Vadisi'nin milli park olması hakkında açıklama yapan Siirt Valisi Atik, "Siirt'in turizm potansiyelinin gelişmesine çok ciddi katkı sağlayacağına inanıyoruz" dedi...

Botan Vadisi Milli Park oldu!

Siirt'in merkez, Aydınlar ve Eruh ilçeleri sınırlarındaki alan "Botan Vadisi Milli Parkı" olarak tespit edildi.

Sümela Manastırı'nın ilk etabı açılışa hazır!

Trabzon Maçka İlçesi Altındere Vadisi Milli Parkı içerisinde yer alan Sümela Manastırı'nın ilk bölümü çevre düzenleme ve restorasyon çalışması tamamlanarak hizmete hazır hale getirildi.

Munzur’a acele kamulaştırma kararı!

Dersim’de doğa harikası Munzur Vadisi Milli Parkı’na yapılmak istenen üç adet HES için ‘acele kamulaştırma’ kararı alındı.

Uşak Taşyaran Vadisi turizme kazandırılıyor!

Uşak-İzmir Karayolu'nun Yenişehir Köyü Mevkisi'ndeki Taşyaran Vadisi'nin tabiat parkı olması ve turizme kazandırılması için bir süre önce Doğa Koruma ve Milli Parklar Uşak Şube Müdürlüğü tarafından çalışma başlatıldı. 57 hektarlık alanda hazırlanan Tabiat Parkı Gelişim Projesi'nin, tüm teknik ve etü

Artvin Hatila Vadisi Milli Parkı'nın cam terası 2016'da açılacak!

Artvin ilindeki Hatila Vadisi Milli Parkı'nda inşa edilen Türkiye'nin en yüksek cam seyir terasının 2016 başında hizmete alınması planlanıyor.

Rize Fırtına Vadisi Ziyaretçi Merkezi’nde sona gelindi!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tarafından Rize’de inşa edilen Fırtına Vadisi Ziyaretçi Merkezi’nde sona gelindi.

Dicle Vadisi milli park olacak mı?

Doç. Dr. Sabri Karadağ: " Dicle Vadisi'nin milli park olmaması için hiçbir neden yok. Dicle Vadisi'nde, potansiyelin ülkeye kazanımının sağlanması için bütün koşullar var " dedi.

Botan Vadisi'nden arkeolojik hazine çıktı!

Siirt'te, Ilısu Baraj Gölü altında kalacak Botan Vadisi'ndeki tarihi eserlerin gün yüzüne çıkarılması amacıyla Başur ve Çattepe Höyük'te 13 yıldır sürdürülen kazılarda milattan önce 3 bin yılına ait olduğu değerlendirilen çok sayıda bulundu.

Türkiye Futbol Federasyonu'na Futbol Vadisi için arazi tahsis edildi!

Türkiye Futbol Federasyonu, Riva'daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nin devamı niteliğindeki "Futbol Vadisi"nin kurulması için 145 dönümlük arazinin TFF'ye tahsisinin tamamlandığını duyurdu.

Fırtına Vadisi’nin zengin ekosistemi dünyaya tanıtılacak!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tabii güzellikleriyle insanı büyüleyen Fırtına Vadisi’nin zengin ekosistemini dünyaya sergilemek için ziyaretçi ve tanıtım merkezi kuracak

HES'e tepki için Botan Vadisi'nde nikah kıyıldı!

Botan Çayı üzerinde yapımı devam eden Ilısu ve Çetin HES'in Botan Vadisi'ne zarar vereceğini gerekçe gösteren Fatma Tektaş ve Fırat Aytaş, dikkati çekmek için soğuk hava ve kara rağmen Taşbaşı mevkisinde nikah töreni düzenledi...

Botan Vadisi Milli Park mu oldu Haberi

Botan Vadisi Milli Park mu oldu

Siirt Aydınlar ve Eruh ilçeleri sınırlarındaki alan "Botan Vadisi Milli Parkı" olarak tespit edildi. Karar bugünkü 30859 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Siirt'in merkez, Aydınlar ve Eruh ilçeleri sınırları içinde bulunan alanın "Botan Vadisi Milli Parkı" olarak belirlenmesi hakkındaki karar için