20 / 04 / 2024

boya fabrikası denetimi

boya fabrikası denetimi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın çevre denetimlerine İstanbul’daki boya fabrikaları da takıldı...

Denizli'de 19.9 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

Denizli 1. İcra Dairesi, Honaz İlçesi'nde bulunan 30 bin 990 metrekare betonarma boya fabrikası ve müştemilatı vasıflı taşınmazı satışa çıkardı. Söz konusu ihale bedeli 19 milyon 931 bin 910 TL olarak belirlendi. 

Gebze ÇBS Boya Fabrikası icradan satışta!

Kocaeli İli, Çayırova Mahallesi, Tahta Köprü Dikilitaş Mevkii'nde yer alan ÇBS Boya Fabrikası Gebze 2. İcra Dairesi Müdürlüğü tarafından icradan satışa çıkarıldı. ÇBS Boya Fabrikası için 185 milyon 397 bin 544 TL bedel isteniyor. 

Bursa'daki patlamada ölenlerin ailelerine ev verilecek!

Uludağ OSB Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Aydın, 8 Kasım'da bir iplik-boya fabrikasında meydana gelen patlamada hayatını kaybeden 5 işçinin ailesine, OSB'nin kentsel dönüşüm projesinden ev vereceklerini açıkladı..

Gebze ÇBS Boya Fabrikası icradan satışa çıktı!

Gebze 2. İcra Dairesi Müdürlüğü tarafından fabrika binaları depo ve müştemilatları vasıflı taşınmazlar satışa sunuluyor. Taşınmazların muhammen bedeli 138 milyon 33 bin 363 TL.

Filli Boya'dan Balıkesir'e 120 milyonluk fabrika!

Filli Boya Capatect Isı Yalıtım Sistemleri, Gebze ve Kayseri üretim tesislerinden sonra üçüncü fabrikasını Balıkesir’de hayata geçiriyor.

Gebze CBS Boya Fabrikası yeniden icradan satışta!

Gebze 2. İcra Dairesi, Kocaeli İli Gebze İlçesi'nde yer alan CBS Boya Fabrikası'nı yeniden satışa çıkardı. Gebze CBS Boya Fabrikası'nın satış bedeli 138 milyon 33 bin 363,25 TL olarak belirlendi.

Gebze CBS Boya Fabrikası icradan satılıyor!

Gebze 2. İcra Dairesi, Kocaeli İli Gebze İlçesi'nde yer alan CBS Boya Fabrikası'nı satışa çıkardı. Söz konusu taşınmazın satış bedeli 132 milyon 859 bin 840 TL olarak belirlendi.

Filli Boya yeni ürün ve ambalajlarını tanıttı!

Filli Boya, Mobilya Boyaları yeni ürün lansmanını gerçekleştirdi. Filli Boya, Gebze Fabrikası’ nda bayilerinin katılımı ile gerçekleştirdiği lansmanda, sektöre sunduğu birçok yeni ürünün yanı sıra yeni ambalajlarını da tanıttı.

DYO 60'ıncı yılını 2 yeni fabrikayla kutladı!

Türk sanayisinin emekleme dönemini yaşadığı 50’li yıllarda ülkenin ilk yerli boya fabrikası olarak kurulan DYO, yıldönümünü iki yeni fabrika ile kutladı...

DYO sektör liderliğini kutladı!

1927 yılında İzmir Şeritçiler Çarşısı’nda kurulan Durmuş Yaşar Müessesesi ile temelleri atılan, Türk sanayiinin emekleme dönemini yaşadığı 50’li yıllarda Türkiye’nin ilk yerli boya fabrikası olarak kurulan DYO, 60. yaşını kutladı.

İstanbul Tuzla'da fabrika yangını!

Tuzla ilçesindeki bir boya fabrikasında patlamanın ardından çıkan yangın hasara yol açtı.Patlamanın ardından fabrikada yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve 112 Acil Servis ekibi sevk edildi...

Bremen boya fabrikasında yangın çıktı!

Ritterhude kasabasında boya ve vernik üreten bir fabrikada dün gece henüz belirlenemeyen bir nedenle patlama meydana geldi. Almanya’nın Bremen kentindeki bir boya fabrikasında çıkan yangında 1 kişinin ağır yaralandığı bildirildi.

Tuzla'da bulunan Kayalar Kimya fabrikasında yangın çıktı!

Tuzla Kimyacılar Sanayi Sitesi'nde bir boya imalat fabrikasında bilinmeyen bir nedenle patlama meydana geldi. Patlamanın ardından yangın çıktı. Şirket, sektörün en önde gelen firmaları arasında yer alıyor.

boya fabrikası denetimi Haberi

boya fabrikası denetimi

Boya kutularında Avrupa Birliği uygunluk kriterleri olan “G” işareti bulunmayan firmalara 3 bin ile 7 bin lira, hijyen, insan sağlığı, çevre, yangın dayanıklılığı, enerji verimliliği, kapatıcılık gibi kriterleri ihlal ettikleri tespit edilen firmalara ise 14 bin 500 liralık cezai işlem uygulanacak.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı Malzemeleri Yönetmelikleri kapsamında “Güvenli Ürün” kriterlerine uymayan firmaları tespit etme amacı ile denetimlerine başladı. İstanbul Tuzla Anadolu Yakası Organize Sanayi Bölgesi’nde başlatılan denetimlerde, AB standartlarına uygunlukları incelenen boya fabrikalarının su bazlı iç mekân boyaları, organik çözücülü son kat boyaları, dış cephe boyaları ve astar boyaları laboratuvar kontrollerinden geçiriliyor.


Bahar ve yaz dönemi ile artan boya kullanımı çerçevesinde insan sağlığına ve çevreye zarar veren ürünleri denetlemeye başlayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, denetim yapılan fabrikalardan alınan numunelerde...