18 / 04 / 2024

Bozcaada imar planı

Bozcaada imar planı

Yeni imar planı için gündeme gelen referandum önerisi Bozcaada’da halkı iki gruba ayırdı. Plana “Evet” diyen adalılar, “Hayır” diyenlerin çoğunun adaya sonradan yerleşen İstanbullular olduğunu söylüyor...

Bozcaada imar planı son durum!

Yurt Gazetesi köşe yazarı Haluk Şahin bugün köşesinde " Bozcaada kurtuldu mu? " başlıklı yazısına yer verdi. İşte " Bozcaada kutruldu mu? " yazısının detayları...

Bozcaada imar planı neden iptal edildi?

BOZCAADA’nın yüzde 90’ını yapılaşmaya açacak olan plan, çevrecilerin itirazları üzerine iptal edildi. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, “Adaların yapılaşma baskısı altında kalmaması için yeni düzenleme yaptık." dedi..

Bozcaada-Gökçeada imar planına meslek odaları dava açtı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Bozcaada ile Gökçeada’nın yüzde doksanını ‘bağ evi’ adı altında imara açılan 1/100 bin ölçekli çevre düzeni planına meslek odaları tarafından dava açıldı.

Bozcaada imar sorunu Danıştay'a taşındı!

Balıkesir-Çanakkale Planlama Bölgesi 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı için daha önceden tepki gelmiş ve itiraz dilekçeleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na taşınmıştı. Yanıt gelmeyince Danıştay'a dava açıldı!

Bozcaada koylarına 17 kiralama başvurusu geldi!

Eylül ayında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 1/100 bin ölçekli imar planı ile gündeme gelen Bozcaada'da 2 Mayıs 2013 tarihinde yeni yönetmelik sonrası Bozcaada'nın bakir kalmış koylarını devletten kiralayarak işletmek için 17 başvuru yapıldı.

Bozcaada imar planı için 31 bin 971 imza toplandı!

Bozcaada imar planı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Belediye'nin çalışması beklenirken internette de imza kampanyası başlatıldı. Başlatılan kampanya ile 31 bin 971 destekçiye ulaşıldı.

Bozcaada imar planı ile ikiye bölündü!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin Kuzey Ege’nin en canlı turizm merkezi bozcaada’da yeni imar planının uygulanması için sunduğu referandum önerisi adada büyük yankı uyandırdı.

Bozcaada'nın gündemi imar planı referandumu!

Yeni imar planı için gündeme gelen referandum önerisi Bozcaada’da halkı iki gruba ayırdı. Plana “Evet” diyen adalılar, “Hayır” diyenlerin çoğunun adaya sonradan yerleşen İstanbullular olduğunu söylüyor...

Bozcaada imar durumu 2014!

Çanakkale Bozcaada 1/100.000 ölçekli imar planı askıya ne zaman çıktı? Bozcaada 100 binlik imar planı için referandum yapılacak mı? Bozcaaada 1/25.000 ölçekli imar planı nerede? İşte Çanakkale Bozcaada imar durumu 2014 bilgileri!

Bozcaada imar planı için referandum mu yapılacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, betonlaşacağı iddiaları ile gündeme gelen Bozcaada ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Güllüce, Bozcaadalılar’ın katılacağı bir referandum yaparak istenen planın hayata geçirilebileceğini söyledi.

Bozcaada talana karşı!

Bozcaada talana karşı. Bozcaada'da villa ve turisitik tesislerin önünü açan ve adanın bakir doğasını tehdit eden yeni imar planı, ada halkı tarafından yürüyüşle protesto edildi.

Yeni imar planı ile Bozcaada betona gömülüyor!

Bozcaada'nın yüzde 90'ını imara açacak imar planı hazırlayan Bakanlık, halkın dava açması üzerine Çanakkale ve Balıkesir'in tamamını kapsayan yeni plan hazırladı. Yeni imar planı ile Bozcaada betona gömülüyor.

Çanakkale köprüsü ilk kez imar planında!

Balıkesir-Çanakkale için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hazırladığı ve dün gündeme getirdiğimiz Bozcaada'nın da yer aldığı 1/100 bin ölçekli imar planına göre yeni köprü Lapseki ilçesindeki Kocaveli köyü ile Gelibolu'ya bağlı Sütlüce köyü arasında inşa

Bozcaada imar planı Haberi

Bozcaada imar planı

Yeni imar planı için gündeme gelen referandum önerisi Bozcaada’da halkı iki gruba ayırdı. Plana “Evet” diyen adalılar, “Hayır” diyenlerin çoğunun adaya sonradan yerleşen İstanbullular olduğunu söylüyor...


Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin Kuzey Ege’nin en canlı turizm merkezi bozcaada’da yeni imar planının uygulanması için sunduğu referandum önerisi adada büyük yankı uyandırdı. Bozcaada halkının büyük çoğunluğu 1100000 planın betonlaşmanın önünü açacağını düşündüklerini ve “Hayır” oyu vereceklerini söylerken, “Evet” diyeceklerin sayısı da küçümsenmeyecek oranda. Ada halkının birleştiği tek ortak payda ise, yapılması planlanan turizm tesislerinin doğayı ve kültürel dokuyu yok etmeme şartı. Bozcaadalıların tümü bakanlığın 2040 yılına kadar nüfusun 11 bin kişiye ulaştırılması hedefini sert şekilde eleştirirken, bağcılık mesleğinin yok olmaması için bağ evleri yapılmasını istiyor. Henüz referandum yapılmadan bile halkın Adalı...