26 / 04 / 2024

briket ev inşası

briket ev inşası

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım yaptığı açıklamada Suriye içerisinde hayata geçirilen briket ev projesi kapsamında hedefledikleri sayıyı 20 bine çıkardıklarını söyledi.

İdlib'de 450 briket ev inşa edildi!

Bağcılar Belediyesi Suriye'nin İdlib kentinde 450 briket ev inşa etti. 

Batman İl Müftülüğü, İdlibliler için 20 briket ev inşa edecek!

Batman İl Müftülüğü personelleri ve Türkiye Diyanet Vakfı Batman Şubesi işbirliğiyle başlatılan kampanya ile İdlibliler için 20 briket ev inşa edecek. 

Afyonkarahisarlı öğretmenler Suriyeli aile için briket ev inşa etti!

Afyonkarahisar'a bağlı Dinar ilçesinde Fatih Ortaokulu öğretmenleri tarafından toplanan para ile Suriye'de ihtiyaç sahibi bir aile için briket ev inşa edildi. 

İHH, İdlib'de Yaşam Evleri projesiyle briket ev inşa edecek!

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Suriye'deki iş savaş sebebiyle İdlib'e göç eden Suriyelileri daha iyi imkanlara kavuşturmak için  "Yaşam Evleri" projesi kapsamında 40 metrekarelik briket evler inşa edecek.

İdlib'e 26 briket ev inşa edilecek!

Suriye İdlib'te ihtiyaç sahipleri için 26 briket evin hayata geçirileceği "Adıyaman Sokağı" oluşturulacak.

İHH 2020'de 14 bin briket ev inşa etti!

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, 2020 yılında Asya, Afrika ve Ortadoğu'da 15 ülke ve bölgede 14 bin briket evin inşaatını tamamladı.

İHH Suriye'de 1 yılda 14 bin briket ev inşa etti!

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, iç savaş nedeniyle yaşam mücadelesi veren Suriyeliler için geçen sene toplam 14 bin ev inşa etti.

Cideliler İdlib'de 45 briket ev inşa ettirecek!

Kastamonu'nun Cide ilçesindeki hayırseverler, İdlib'de 45 briket ev yaptıracak.

Yetim Vakfı İdlib'te 50 briket ev inşa ediyor!

Yetim Vakfı, Suriye'nin İdlib ilinin Meşet Ruhin beldesinde yetim ailelerinin kalacağı 50 briket evin inşasına başladı. 

Süleyman Soylu İdlib'e 10 briket ev daha bağışladı!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AFAD koordinasyonunda bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarının başlattıkları "Bir Aradayız, İdlib'in Yanındayız" kampanyası kapsamında, İdlib'de inşa edilmek üzere 10 briket ev daha bağışladı...

Süleyman Soylu İdlib için 10 briket ev bağışladı!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İdlib'de inşa edilmek üzere 10 briket ev bağışı gerçekleştirdi. Süleyman Soylu, "Temel hedefimiz kış gelmeden orada 50 bin ailenin sırtlarını yaslayabileceği bir duvar oluşturabilmek ve onların umudunu korumaktır." diye konuştu.

İdlib'de 10 bin 762 briket ev tamamlandı!

Süleyman Soylu, İdlib için 13 Ocak'tan bu yana 717 milyon 63 bin 102 TL yardım toplanmasının yanı sıra, 10 bin 762 briket ev inşa edildiğini açıkladı...

İHH Suriye'de 5 bin briket ev inşa etti!

İHH "Mazluma Çatı Olalım" sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında Suriye'de 24 metrekare genişliğinde 1+1 konseptinde 20 bin briket evden 5 bin tanesinin inşasını tamamladı...

briket ev inşası Haberi

briket ev inşası

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Suriye'nin İdlib ili kırsalını ziyaret ederek, vakfın briket ev çalışmalarını yerinde denetledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Bülent Yıldırım, yaptığı açıklamada, yıl başında İdlib'de yaşanan göç dalgası sebebiyle briket ev inşa çalışmasına başladıklarını dile getirerek, "Krizin başında tüm dünyaya briket ev projesini duyurmuştuk. Ciddi şekilde gündem oldu. Şu anda bulunduğumuz arazi de dahil olmak üzere 25’in üzerinde farklı lokasyonda yürüttüğümüz çalışma sonucu 4 bin 500 adet briket evin inşasını tamamladık. Evlere aileler yerleştiriliyor. Tüm bu araziler adeta bir şehir havasına büründü." diye konuştu.

Briket ev projesinin mevcut durumu hakkında konuşan Yıldırım, Suriye içerisinde "Mazluma Çatı Ol" sloganıyla 24 metrekare genişliğinde 1 oda 1 salon konseptinde 15 bin adet...