25 / 04 / 2024

Brisa Aksaray fabrikasının temeli yıl sonunda atılacak

Brisa Aksaray fabrikasının temeli yıl sonunda atılacak

Sabancı Holding ve Bridgestone ortaklığındaki Brisa, Aksaray’da 300 milyon dolar yatırımla inşa edilecek yeni fabrikanın temelini yılın son çeyreğinde atacak. Fabrikanın 2018 yılında devreye alınması planlanıyor...

Ankara Havagazı Fabrikası'nın yıkımı durduruldu!

Ankara'daki asbestli Havagazı Fabrikası'nın yıkımı durduruldu. Ankara 7. İdare Mahkemesi, yıkım kararının yürütmesinin durdurulması istemini onayladı.

Mimar Ricardo Bofill çimento fabrikasını, malikaneye çevirdi!

Mimar Ricardo Bofill harabeye dönüşmüş çimento fabrikasını 45 yıl sonra müthiş bir malikane haline getirdi. Fabrika Birinci Dünya Savaşı döneminde kapatılmıştı.

Malatya Vagon Onarım Fabrikası’nın özelleştirilmesi durduruldu!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya Vagon Onarım Fabrikası’nın (VOF) özelleştirilmesinin durdurulduğunu açıklayarak, fabrika alanının Lojistik Ticaret Merkezi’ne dönüştürüleceğini belirtti.

Çetin Civata, beşinci fabrikasını Yalova OSB’de kuracak!

Tecde Grup bünyesinde faaliyet gösteren Çetin Civata, beşinci fabrikasını Osman Gazi Köprüsü açıldıktan sonra Yalova OSB’de kurma kararı aldı.

Alimar Jeneratör yeni fabrikasını Balıkesir OSB'de açtı!

Alimar Jeneratör'ün Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi'ndeki modern fabrikasının açılışı Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün katıldığı törenle yapıldı.

Şafak Elektrik, Silivri’deki fabrikasını faaliyete geçiriyor!

İstanbul Hadımköy’deki 5 bin metrekare tesisini taşıyarak, 1 ay sonra 11 bin metrekare olan Silivri’deki fabrikasını faaliyete geçirecek olan Şafak Elektrik, yeni bir döneme geçiş yapıyor.

Fiat, Kanada'daki minivan fabrikasını kapatıyor!

Fiat Chrysler, parça tedarikinde yaşanan sıkıntı nedeniyle Kanada'da bulunan minivan fabrikasını kısa süre için kapatma kararı aldı.

FETÖ, Adapazarı Şeker Fabrikası'nı kumpasla ele geçirmiş!

FETÖ'nün, 2008 yılında 65 bin çiftçinin sahibi olduğu Adapazarı Şeker Fabrikası'nı ele geçirmek için fabrika ve kooperatif yöneticileri ile bürokratlara yönelik gerçekleştirdiği kumpas operasyonu 8,5 yıl sonra ortaya çıktı.

Afyon Çimento Fabrikası'nın imar planında değişikliğe gidildi!

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Çimento Fabrikası'nın bulunduğu alanda imar plan değişikliğine gidildiğini söyledi. Başkan Çoban, "Alanda imar yapılanması titizlikle gerçekleştirilecek. Bölge yeni bir Karaman Mahallesi olmayacak" dedi.

Afyon Çimento'nun Güvenevler'deki fabrikasının imar planı değişti!

Afyon Çimento Sanayi'nin Güvenevler'de yer alan ve faaliyetine son verdiği fabrikasının imar planı konut ve ticari imara dönüştürüldü.

Çerkezköy Altınyıldız fabrikasının kapanış öyküsü!

Altınyıldız’ın Çerkezköy fabrikasında kumaş üretimine odaklanan Boyner Grubu nisan ayında hazır giyim fabrikasını kapattı.

Fabrikasını taşıyana 1 milyon lira destek!

Bakan Elvan, emek yoğun herhangi bir sektörde, fabrikasını 23 ilden herhangi birine taşımak isteyen yatırımcıya 1 milyon lira fabrika başına taşıma gideri için para tahsis edeceklerini buna ilave olarak 6. Bölge teşviklerinden yararlanacaklarını belirtti.

Brisa Aksaray Fabrkası 2018 yılında açılacak!

Brisa’nın 2018 başında açmayı planladığı Aksaray fabrikası, İzmit’teki kapasiteye ek olarak, binek ve hafif ticari araç lastikleri segmentinde yıllık 4.2 milyon adet üretim kapasitesi sağlayacak.

Brisa Aksaray fabrikasının temeli yıl sonunda atılacak Haberi

Brisa Aksaray fabrikasının temeli yıl sonunda atılacak


Brisa Genel Müdürü Hakan Bayman, Aksaray’daki fabrika için ilk etapta 300 milyon dolarlık bir yatırım öngördüklerini belirterek, 2018 yılında devreye alınması planlanan fabrikayla şirkete yıllık 4.2 milyon adetlik ek kapasite sağlanacağına dikkat çekti. Brisa’nın mevcut yıllık üretim kapasitesi 9.2 milyon adet seviyesinde.


İhracata ağırlık verecek

Geçen yıl yüzde 12’nin üzerinde büyüyen Türkiye lastik pazarının, kredi kartıyla alışverişe yönelik sınırlamalar, ÖTV artışı ve otomotiv pazarındaki daralmadan etkileneceğini belirterek, 2014 yılındaki büyümenin yüzde 3’lerde kalacağını vurguladı. İhracata ağırlık vereceklerini, böylelikle Brisa’nın çift haneli büyüyebileceğini dile getiren Bayman, “Özellikle toparlanan Avrupa pazarı ve diğer ülkelere ihracat çok cazip. Kur seviyesi, bize kârlı ve rekabetçi bir yapı kazandırıyor. Bu sayede daha hızlı büyüyeceğiz, kaybettiğimiz pazarları da geri alacağımızı düşünüyoruz” dedi.


Zorunluluk sayesinde geçen yıl Türkiye’de kış...