25 / 04 / 2024

Brüt arsa payı değeri

Brüt arsa payı değeri

Şükrü Kızılot: "Evinizin değeri belirlenirken, bina değerine eve ait arsanın brüt “arsa payı” değeri de ekleniyor. Böyle olunca, sokağın solundaki 100 m2 evin emlak vergisi değeri, sokağın sağındakinden 5-6 kat fazla olabiliyor"

Arsa payı nedir? Arsa payı neye göre belirlenir?

Yasal olarak, tapuda arsa payları kurallara göre dağıtılmalıdır. Bu pay, belirlenmiş şekilde olduğu için doğru bir şekilde hesaplanmalıdır. Peki arsa payı nedir, neye göre belirlenir ve nasıl hesaplanır? İşte arsa payı ile ilgili kapsamlı bilgiler haberin devamında yer alıyor...

Toplu İş Sözleşmesi zam talebi oranı belli oldu! Brüt 15 bin TL mi oluyor?

TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ, 700 binden fazla kamu işçisini ilgilendiren sözleşme görüşmelerinde taban ücretlerin brüt 15 bin TL’ye yükseltilmesi ve bütün ücretlere yüzde 15 refah payı ilave edilmesi talebinde bulundu.

Tapuda arsa payı ne anlama gelir?

Tapuda belli başlı bilinmesi gereken hususlar bulunmaktadır. Hem konut hem de arsa sahibinin tapuya dair birtakım bilgilere hakim olması beklenir. İşte Tapuda arsa payı ne anlama gelir? sorusunun yanıtı!

Sultangazi Belediyesi'nden büyük fırsat! Arsa payı karşılığı inşaat yaptıracak!

İstanbul İli Sultangazi Belediye Başkanlığı, arsa payı karşılığı inşaat yapım işi ihale ediyor. Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, söz konusu ihalenin muhammen bedeli 37 milyon 412 bin TL,  geçici teminat bedeli ise 1 milyon 122 bin 360 TL olarak belirlendi...

Arsa payı düzeltme davası dilekçesi 2022!

Arsa payı hatalı ve eksik yazılmış olan kat mülkiyeti veya kat irtifakı sahipleri bir dilekçe ile arsa payı düzeltme davası açabiliyor. İşte arsa payı düzeltme davası dilekçesi 2022...

Alarko GYO'dan 2021'de 122.1 milyon TL'lik brüt satış!

Alarko GYO tarafından yayınlanan gelir tablosuna göre, şirketin brüt satışları 122 milyon 152 bin 198 TL oldu. 

Kentsel dönüşümde arsa payı düzenlemesi nasıl yapılır? 

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde kentsel dönüşüm ile ortaya çıkan arsa payı düzenlemelerine yönelik davaları kaleme aldı. 

Kentsel dönüşümde arsa payı değiştirilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde kentsel dönüşüme giren binalarda arsa payı değişikliğini kaleme aldı.

Tapu Genel Müdürlüğü'nden arsa payı uyarısı!

Ev alıp satarken hayati öneme sahip olan 'Arsa payı' durumuna Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile ilgili genelge yayımlandı. Genelgede Kat Mülkiyeti Kanunu'nda yapılan değişiklikler hakkında bilgi verildi. 

Emlak Konut GYO'dan ilk yarıda 2.9 milyar TL'lik brüt satış!

Emlak Konut GYO'nun 30 Haziran 2021 tarihi itibarıyla brüt satışları 2 milyar 968 milyon 425 bin 444,81 TL oldu.

İdealist GYO'dan 40 milyon TL'lik brüt fon!

İdealist GYO'nun 10 milyon TL olan çıkarılmış sermayesinin 50 milyon TL'ye çıkarılması sonucunda elde edilecek 40 milyon TL brüt fonun kullanımına ilişkin Yönetim Kurulu Raporu güncellendi.

5 maddede arsa payı ve sayı çoğunluğu gerektiren kararlar!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "5 maddede arsa payı ve sayı çoğunluğu gerektiren kararlar" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Türkiye'nin brüt dış borç stoku 450 milyar dolar oldu!

Türkiye'nin 31 Aralık 2020 itibarıyla brüt dış borç stoku 450 milyar dolar, net dış borç stoku ise 268,9 milyar dolar oldu.

Brüt arsa payı değeri Haberi

Brüt arsa payı değeri


2014 yılı için belirlenen arsa metrekare birim değerlerine göre aynı sokağa giriyorsunuz, sağ tarafın değeri 3 bin TL, sol tarafının değeri 21 bin TL! Başka bir anlatımla, sokağın solundaki arsaların değeri, sağındaki arsaların yüzde 700’ü kadar.


DİYECEKSİNİZ Kİ “İnanılır gibi değil!”


Haklısınız..


Gerçekten inanılır gibi değil!


Şişli 19 Mayıs Caddesi’nin 2014 yılı emlak vergisine esas m2 birim değeri, 7 bin TL olarak belirlenmiş.


Aynı caddede dar bir girişi ve dolambaçlı bir yolu olan Dr. İsmet Öztürk Sokağı var. Bu sokağın m2 birim değeri 21 bin liradan başlıyor, 26 bin liraya kadar çıkıyor!


Bakar mısınız?


Cadde 7 bin TL, ara sokak 21-26 bin TL!


DAHA NELER VAR NELER

Aynı sokağa giriyorsunuz, sağ tarafının arsa m2 değeri 3 bin TL, sol tarafının arsa m2 değeri 21 bin TL!


Başka bir anlatımla,...