25 / 04 / 2024

Buca Cezaevi arsası

Buca Cezaevi arsası

Buca’da yaklaşık 62 sene hizmet sunan fakat daha sonra şehrin gelişimiyle beraber yerleşim alanlarının merkezinde kalan Buca Cezaevi, 1 ay önce kapatıldı ve tamamen tahliye edildi. Peki şimdi Buca Cezaevi'nin yerinde ne yapılacak?

Buca Belediyesi 1.956 metrekarelik arsasını yurt için üniversiteye satıyor! 

Buca Belediyesi, Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Yerleşkesi’nde yer alan 102 bin 574,57 metrekare alan içinde yer alan 1.956,48 metrekarelik hissesini üniversiteye satıyor. İşte ayrıntılar...

Bakanlıktan çevre katliamına geçiş yok! Belediye geri adım attı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeşil alan yapacağını duyurduğu Buca Cezaevi arsasına moloz dökerek mezbeleliğe çevirdi. Olayın ardından harekete geçen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, belediyeyi uyardı. Ardından araziyi temizlemek zorunda kalan belediye, giriş çıkışlarını da kapattı.

İzmir'deki cezaevi arazisinin yüzde 85'ini betona bırakan imar planı iptal edildi!

Çevre Bakanlığı tarafından Buca Cezaevi arazisinin yüzde 85'ini betona bırakan imar planını mahkeme iptal etti. 

Buca Cezaevi arsasına AVM yapılacak mı?

Buca’da yaklaşık 62 sene hizmet sunan fakat daha sonra şehrin gelişimiyle beraber yerleşim alanlarının merkezinde kalan Buca Cezaevi, 1 ay önce kapatıldı ve tamamen tahliye edildi. Peki şimdi Buca Cezaevi'nin yerinde ne yapılacak?

Buca'da eski cezaevi yerine millet bahçesi inşa edilecek!

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Onur Çakır, bugünkü yazısında Buca'da inşa edilecek millet bahçesini kaleme aldı.

Buca Cezaevi'nin kaldırılması için çalışmalar başladı!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ ile AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Buca Cezaevi'nin kaldırılması için görüşmelere başladı.

Bayrampaşa Cezaevi arsasındaki konut projesi için imar talebi!

İstanbul Bayrampaşa Cezaevi’nin yerine 2 bin 200 konut, 300 yatak kapasiteli devlet hastanesi, eğitim, otopark, alışveriş merkezi, sosyal donatı ve yeşil alanların yapılmasına dair imar planı durdurulmuştu. Tayfun Kahraman Bayrampaşa Cezaevi arazisindeki konut projesi için imar talebinde bulundu...

İzmir Buca'da 4.5 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

İzmir İli, Buca İlçesi, Tınıztepe Mahallesi'nde yer alan bina ve arsası 4 milyon 500 bin TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. Satışa konu olan gayrimenkul için ilk ihale tarihi 15 Ağustos 2018 olarak belirlendi. 

Kocaeli eski cezaevi arsası için teklifler alınıyor!

Geçtiğimiz Ekim ayında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın katılımıyla yıkımı gerçekleştirilen C Tipi Cezaevi’nin arsasında yapılacak 16 bin 177 metrekare kapalı alan inşaatının ihalesi için teklifler 27 Haziran’a kadar alınacak

TOKİ İzmir Buca'ya cezaevi mi inşa edecek?

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, ilçeden kaldırılması için çalışılan Buca Cezaevi için topun Binali Yıldırım’ın elinde olduğunu belirtti. Buca Cezaevi’nin ilçeden kaldırılması tartışmalarında yeni bir sürece girilecek.

Bayrampaşa Cezaevi arsası imar planı değişikliği onaylandı!

İBB Meclisi, 148 bin metrekarelik Bayrampaşa Cezaevi'nin arsasına konut ve işyerlerinin yapılmasını kapsayan imar planlarının 3 kez yargıdan dönmesine rağmen bölge için dördüncü kez plan değişikliğine gitti.

TOKİ Bursa'da cezaevi arsasına konut yapacak!

Keles Belediye Başkanı Mehmet Teke ön başvuruları aldı. TOKİ binaları, birinci etap binalarının karşısında eski kapalı cezaevinin bulunduğu alan üzerine yapılacak.

1939 yılında Sultanahmet Cezaevi yıkılarak yerine İstanbul Adliye Sarayı yapılacakmış!

1939 yılında İstanbul Adliye Sarayı'nın inşasına başlanacakmış. Adliye Sarayı 1845 yılında inşasına başlanan Necip Fazıl'ın, Nazım Hikmet'in yattığı Sultanahmet Cezaevi yıktırılacak ve arsasına Adliye Sarayı inşa edilecekmiş.

Buca Cezaevi arsası Haberi

Buca Cezaevi arsası

Buca’da yaklaşık 62 sene hizmet sunan fakat daha sonra şehrin gelişimiyle beraber yerleşim alanlarının merkezinde kalan Buca Cezaevi, 1 ay önce kapatıldı ve tamamen tahliye edildi. 

Cumhuriyet Gazetesi'nden Erman Şentürk'ün haberine göre; Türkiye’nin en büyük ceza infaz kurumlarından bir tanesi olan ve toplam 69 bin metrekare büyüklüğünde alanda 16 ayrı bloktan meydana gelen Buca Cezaevi’nin kapatılmasıyla beraber yerine ne yapılacağı ise merak edilmeye başlandı. 

Adalet Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Buca Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi gibi kurumların ve İzmir milletvekillerinin dahil olduğu süreçte, yapılan çeşitli zirvelerden sonra çıkan ortak karar bölgenin yeşil alan, park ve yol olarak kullanılması yönündeydi. Bölge halkı, STK’ler ve meslek odaları da AVM yapılmamasını istiyor. 

PLAN DEĞİŞİKLİĞİ ŞART

Cezaevi arsasının 20 Ekim 2003'te hazırlanan imar planlarına göre...