26 / 04 / 2024

Buca Cezaevi ne olacak

Buca Cezaevi ne olacak

Buca’da yaklaşık 62 sene hizmet sunan fakat daha sonra şehrin gelişimiyle beraber yerleşim alanlarının merkezinde kalan Buca Cezaevi, 1 ay önce kapatıldı ve tamamen tahliye edildi. Peki şimdi Buca Cezaevi'nin yerinde ne yapılacak?

Bakanlıktan çevre katliamına geçiş yok! Belediye geri adım attı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeşil alan yapacağını duyurduğu Buca Cezaevi arsasına moloz dökerek mezbeleliğe çevirdi. Olayın ardından harekete geçen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, belediyeyi uyardı. Ardından araziyi temizlemek zorunda kalan belediye, giriş çıkışlarını da kapattı.

İzmir'deki cezaevi arazisinin yüzde 85'ini betona bırakan imar planı iptal edildi!

Çevre Bakanlığı tarafından Buca Cezaevi arazisinin yüzde 85'ini betona bırakan imar planını mahkeme iptal etti. 

Buca Metrosu'nda çalışmalar tam gaz! Buca Metrosu ne zaman açılacak? 

İzmir tarihinin en büyük yatırımı Buca Metrosu’nda Üçyol - Şirinyer bağlantısını sağlayacak tünel kazısı General Asım Gündüz İstasyonu'nda başlatılıyor. İşte Buca Metrosu'ndaki son durum tüm detaylarıyla...

Buca Cezaevi arsasına AVM yapılacak mı?

Buca’da yaklaşık 62 sene hizmet sunan fakat daha sonra şehrin gelişimiyle beraber yerleşim alanlarının merkezinde kalan Buca Cezaevi, 1 ay önce kapatıldı ve tamamen tahliye edildi. Peki şimdi Buca Cezaevi'nin yerinde ne yapılacak?

Üçyol-Buca Metro Hattı inşaatı bu yıl başlıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 1 milyar 70 milyon avroluk bütçesiyle şehrin en büyük yatırımı olacak Üçyol-Buca Metrosu için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile 125 milyon avroluk dış finansman sözleşmesine imza attı. Peki metro hattının inşaatına ne zaman başlanacak? İşte ayrıntılar...

Buca'da eski cezaevi yerine millet bahçesi inşa edilecek!

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Onur Çakır, bugünkü yazısında Buca'da inşa edilecek millet bahçesini kaleme aldı.

Fahrettin- Altay Buca Metro ihalesi için geri sayım başladı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi şehir içerisinde ulaşım sorununa neşter vurmak için çalışmalarına devam ediyor. İzmirlilerin merakla beklediği Buca metrosu için son ihale aşaması 12 Ağustos'ta yapılacak. 

Üçyol-Buca Metro Hattı'nda son durum ne?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in 2020'de inşaatına başlanacağı söylediği Üçyol-Buca Metro hattında çalışmalarının başlamadığı iddia edildi. Peki, metro hattında son durum ne? 

Tarihi Sinop Cezaevi ve Müzesi'nin restorasyon çalışmalarında son durum ne?

Tarihi Sinop Cezaevi ve Müzesi, iki yılda tamamlanacak restorasyon çalışmalarından sonra yeni yüzüyle ziyaretçilerini ağırlayacak. 

Buca Cezaevi'nin kaldırılması için çalışmalar başladı!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ ile AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Buca Cezaevi'nin kaldırılması için görüşmelere başladı.

Buca Zafer Mahallesi'ne imar barışı da çare olmadı!

Buca Zafer Mahallesi’ndeki 20 evin sahibi İmar Barışı’ndan yararlanmak için başvuru yaptı. Mahalle sakinlerine Buca Belediyesi’nden birer uyarı yazısı gönderildi. Yazıda, İmar Barışı’nda bulunulmasına rağmen evlerdeki bazı eklentilerin 31 Aralık 2017 yılından sonra yapıldığının tespit edildiği belir

Sinop Cezaevi’ne restorasyon kararı!

Tarihi Sinop Cezaevi’nin AB hibe fonları desteğiyle restorasyona gireceğini  AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş duyurdu…

Niğde'de arazi kavgası: 21 kişi tutuklandı!

Niğde'nin Bor ilçesinde 4 kişinin öldüğü 6 kişinin yaralandığı arazi kavgasında şüphelilerden 21'i tutuklanıp Niğde Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Buca Cezaevi ne olacak Haberi

Buca Cezaevi ne olacak

Buca’da yaklaşık 62 sene hizmet sunan fakat daha sonra şehrin gelişimiyle beraber yerleşim alanlarının merkezinde kalan Buca Cezaevi, 1 ay önce kapatıldı ve tamamen tahliye edildi. 

Cumhuriyet Gazetesi'nden Erman Şentürk'ün haberine göre; Türkiye’nin en büyük ceza infaz kurumlarından bir tanesi olan ve toplam 69 bin metrekare büyüklüğünde alanda 16 ayrı bloktan meydana gelen Buca Cezaevi’nin kapatılmasıyla beraber yerine ne yapılacağı ise merak edilmeye başlandı. 

Adalet Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Buca Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi gibi kurumların ve İzmir milletvekillerinin dahil olduğu süreçte, yapılan çeşitli zirvelerden sonra çıkan ortak karar bölgenin yeşil alan, park ve yol olarak kullanılması yönündeydi. Bölge halkı, STK’ler ve meslek odaları da AVM yapılmamasını istiyor. 

PLAN DEĞİŞİKLİĞİ ŞART

Cezaevi arsasının 20 Ekim 2003'te hazırlanan imar planlarına göre...