26 / 04 / 2024

Buca Şirinyer Parkı Projesi son durum

Buca Şirinyer Parkı Projesi son durum

Buca'da İzmir Büyükşehir ve Buca Belediyesi'nin yapacağı Şirinyer Parkı Projesi'ne olanak sağlayan imar planlarına yapılan itirazlar Büyükşehir Meclisi tarafından reddedildi.

Buca Metrosu'nda çalışmalar tam gaz! Buca Metrosu ne zaman açılacak? 

İzmir tarihinin en büyük yatırımı Buca Metrosu’nda Üçyol - Şirinyer bağlantısını sağlayacak tünel kazısı General Asım Gündüz İstasyonu'nda başlatılıyor. İşte Buca Metrosu'ndaki son durum tüm detaylarıyla...

Buca'da Park 1928 çarşı merkezi için çalışmalar başladı!

İzmir Buca'da Bucaspor’a ait olan Cemil Şeboy Tesisleri’nde dünyaca ünlü markalarının bulunacağı çarşı projesini hayata geçirmek için çalışmalar başladı. 

Şirinyer Parkı projesi yine mahkemelik oldu!

İzmit Büyükşehir ile Buca Belediyesi'nin işbirliğinde hayata geçirmek için planladıkları Şirinyer Parkı projesi yine mahkemelik oldu.

Buca Şirinyer Parkı Projesi itirazlarına ret!

Buca'da İzmir Büyükşehir ve Buca Belediyesi'nin yapacağı Şirinyer Parkı Projesi'ne olanak sağlayan imar planlarına yapılan itirazlar Büyükşehir Meclisi tarafından reddedildi.

Buca Adatepe'ye 18 bin metrekarelik park!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca Adatepe mahallesinde zaman zaman kaçak moloz dökümlerinin yapıldığı 18 bin 860 metrekarelik alanı kentin en nitelikli parklarından birine dönüştürecek.

Buca İnönü Mahallesi Parkı açıldı!

Park yatırımları için yoğun mesai harcayan Buca Belediyesi, 2017 yılının açılış programına İnönü Mahallesi Parkı ile start verdi.

Buca Şirinyer Parkı'na yine itiraz var!

İzmit Büyükşehir ile Buca Belediyesi'nin 81 bin metrekarelik cazibe alanı yalatmak için hazırladığı Şirinyer Parkı Projesi'ne imkan sağlayan ancak 2012 yılında yargı kararıyla iptal edilen imar planlan revize edildi. Yeni planlara Şehir Plancıları ve Mimarlar Odası yine itiraz etti

Buca Şirinyer Parkı imar planı değişikliği askıda!

İzmir Buca Şirinyer Parkı Kentsel Tasarım Projesi ve Park Alanını kapsayan Özel Proje Alanı ve Belediye Hizmet Alanı belirlenmesine ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı...

Buca Şirinyer Parkı'na yeni proje yeni plan!

BUCA'da İzmir Büyükşehir ve Buca Belediyesi'nin Şirinyer Parkı'nın da yer aldığı 81 bin metrekare alanda yapacağı ancak dört yıl önce mahkeme kararıyla durdurulan proje, revize edildi.

İzmir Buca'ya 6 yeni park inşa edilecek!

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’nın yıl içinde yaptığı semt gezilerinde tespit edilen veya mahallelinin ihtiyaç bildirdiği alanlara 2016 yılı yenileme programı kapsamında Buca’ya 6 yeni park yapım kararı alındı.

Öğrenciler uygun kira fiyatları nedeniyle Buca Koop'u tercih ediyor!

1991’de kurulan Buca Koop, geniş yolları, altyapı, park gibi sosyal donatı alanlarıyla kentsel dönüşümünü kuruluş aşamasında tamamlamış. Mahalle, uygun kira fiyatları nedeniyle genellikle üniversite öğrencileri tarafından tercih ediliyor

Levent Piriştina'dan Buca Şirinyer'e meydan müjdesi!

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, başkanlığında geride bıraktığı iki yılını değerlendirirken, Şirinyer için planladıkları Meydan Projesi’nin de müjdesini verdi.

İzmir Buca'ya 15 yeni park kazandırılacak!

Mahalle ziyaretlerinde muhtar ve vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda 2016 yılını planlayan Buca Belediyesi, yeni yılda kente 31 bin metrekarelik alanda 15 yeni park kazandırmak için harekete geçti.

Buca Şirinyer Parkı Projesi son durum Haberi

Buca Şirinyer Parkı Projesi son durum

İZMİR'in Buca ilçesinde Büyükşehir ve Buca Belediyesi'nin yapacağı Şirinyer Parkı Projesi'ne olanak sağlayan imar planlarına meslek odaları tarafından yapılan itirazlar Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından oybirliğiyle reddedildi. Şirinyer Parkı Projesi planları, meslek odaları tarafından yargıya taşınmazsa projenin ihale süreci başlayacak. 


Buca'da Şirinyer Parkı'nın da içinde olduğu 81 bin metrekarelik alanı cazibe merkezi haline getirmek, Bucalıların buluşma noktasına dönüştürecek işlev kazandırmak için harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Buca Belediyesi, 2012 yılında hazırlanan projeye olanak sağlayan imar planları yaptı. Ancak, Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi'nin ticari kullanımın artacağı, sosyal ve teknik altyapının azalacağı gerekçesiyle açtığı davada İzmir 4. İdare Mahkemesi önce yürütmeyi durdurma kararı verdi, ardından planı iptal etti. İki belediyenin yapımı için protokol bile imzaladığı proje hayata geçmedi.


Projeden vazgeçmeyen Büyükşehir ve...