28 / 03 / 2024

büfe kiraları

büfe kiraları

İstanbul’daki gazete ve ürün satış büfelerinin kiralarına ortalama yüzde 500 zam yapılınca esnaf isyan bayraklarını çekti.

Ataşehir Belediyesi'nden kiralık büfe!

İstanbul İli Ataşehir Belediye Başkanlığı, Ataşehir'de yer alan büfe için kiralama ihalesi düzenliyor. Söz konusu kiralama ihalesi 16 Kasım tarihinde yapılacak.

O ilde belediye tarafından 22 adet taşınmaz (iş yeri, arsa, büfe) 3 seneliğine kiraya verilecek!

Kozan Belediye Başkanlığı tarafından Adana ili, Kozan ilçesinde yer alan iş yeri, arsa, büfe vasıflı 22 adet taşınmaz kiraya verilecek.

Avcılar Belediyesi'nden kiralık sosyal tesis, lokanta, büfe ve kafeterya!

İstanbul İli Avcılar Belediye Başkanlığı, Avcılar Üniversite Mahallesi'nde yer alan sosyal tesis, lokanta, büfe ve kafeterya için kiralama ihalesi düzenliyor. İşte ihale detayları...

Zeytinburnu Belediyesi pazar yeri, dükkan, büfe ve spor tesisi inşa ettirecek! 

İstanbul İli Zeytinburnu Belediye Başkanlığı, 91 milyon 250 bin TL bedelle kapalı otopark, pazar yeri, dükkanlar, büfe ve spor tesisi inşa ettirecek. İşte bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan o ihale ilanı...

Zeytinburnu Belediyesi 45 milyon TL'ye dükkan, büfe ve spor tesisi yaptıracak!

İstanbul İli Zeytinburnu Belediye Başkanlığı, 45 milyon TL bedelle kapalı otopark, pazar yeri, dükkanlar, büfe ve spor tesisi yaptıracak.

İstanbul'un hangi bölgesinde kiralar yüzde 70 arttı?

Pandemi nedeniyle konutta tercihlerin değişmesi ile İstanbullular tam kapanma dönemini Adalar'da geçirmeyi tercih etti. Boş evin kalmadığı bölgede kira fiyatları yüzde 70 arttı.

Rusya'nın hangi bölgesinde kiralar Moskova'yla yarışıyor?

Yamalo-Nenets, Rusya'nın Kuzey Kutbu'na sınır, doğal kaynak zengini bölgelerden olarak dikkat çekiyor. Bölgede barınma masrafları ülke genelinden daha fazla. Kiralar Moskova ile yarışıyor.

Yazlık bölgelerde kiralar yüzde 50 arttı!

Pandemi sonrasında yazlık evlere talep artmasıyla beraber Çeşme ve Bodrum gibi gözde tatil bölgelerinde kira fiyatları, ev fiyatlarıyla yarışır hale geldi.

Demre sahildeki büfeler ihaleyle kiraya verildi!

Antalya Demre Belediyesi'nin bünyesinde bulunan üç büfe açık ihale usulüyle kiraya verildi. Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya önderliğinde yedi kişilik ihale komisyonu oluşturuldu.

Büyük göç kiraları artırdı!

En çok göç alan yerlerin başında Muğla'nın Bodrum ilçesi geliyor. Pandemi emlak sektöründeki dengeleri büyük oranda değiştirdi. Büyük kentlerden göç edip Ege ve güney köylerine yerleşenler bölgelerde kiraların artmasına neden oldu. Muğla, Antalya, Çanakkale göçerlerin gözdesi...

İBB ile büfe işletmecileri arasındaki zam tartışmasında taraflar masada!

İBB'nin gazete ve ürün satış büfelerine yaptığı yüzde 500 oranındaki zam ile ilgili taraflar uzlaşmak amacıyla masaya oturdu. İstanbul Tekel ve Gazete Bayileri Odası Başkanı Karasu, görüşmelere ilişkin "Uzlaşmadan yanayım, bekleyip göreceğiz" dedi. 

Gazete bayilerinin büfe yenileme isyanı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) kiralarına yüzde 560 oranlarına ulaşan oranlarda zam yaptığı gazete bayileri, büfelerin yenilenmesi amacıyla 300 bin TL'ye ulaşan maliyetlerin ön ödemeyle tahsil edileceği haberine isyan etti.

Gazete büfelerinden İBB'ye: 300 bin TL neye göre belirlendi?

İstanbul Tekel ve Gazete Bayileri Odası Başkanı Ferihan Karasu, İBB'nin büfe kiraları zammına ilişkin, “İBB büfeler için ‘Bir yandan ihaleye çıkılacak’ diyor bir yandan 300 bin TL’ye kadar para istiyor. İhale olmadan bu bedel nasıl belirlendi?” diye konuştu.

büfe kiraları Haberi

büfe kiraları

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) mülkiyetinde yer alan, gazete ve ürün satış büfelerinin yetkisi, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin aldığı karar ile İstanbul Kültür ve Sanat Ürünleri Ticaret A.Ş’ye verildi. Büfe kiralarına ortalama yüzde 500 zam yapıldığını, büfelerin yenilenmesi için de kendilerinden 80 ila 300 bin lira arası bir ödeme istendiğini belirten gazete satış büfesi sahipleri, karara tepki verdi.


 
‘Nasıl geçineceğiz’

Milliyet'te yer alan habere göre, çocukluğundan beri gazete satışı yaptığını anlatan 56 yaşındaki Ayhan Akcan, şöyle konuştu:  “Durum şu, şu anda Kültür A.Ş yüksek bir zam yaptı. Bu rasyonel bir rakam değil. Ben ikinci nesil bir gazete bayisi sahibiyim. 50 seneden fazla babam gazete bayiliği yaptı. Daha kulübeler yokken, biz sokakta haftanın 7 günü gazete satışı yapıyorduk. Sabahın 4’ünde kalkıp dükkan...