29 / 03 / 2024

Bülent Ecevit Üniversitesi Alaplı Kampüsü

Bülent Ecevit Üniversitesi Alaplı Kampüsü

Bülent Ecevit Üniversitesi Alaplı (MYO)’nun bulunduğu kampüsünü yeniden düzenliyor. Kampüs içerisinde yer alan eğitim bloğunda ve çevre düzenlemelerinde başlatılan yenileme çalışmaları ile Alaplı MYO yepyeni görünümü ile yeni akademik yıla merhaba diyecek

Deprem tehlike yazılımı geliştirildi! Depremin şiddeti önceden tespit edilecek!

Bülent Ecevit Üniversitesi'nden (ZBEÜ) Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu ve ekibi, coğrafi bilgi sistemi destekli deprem tehlike yazılımı geliştirdi. Buna göre yapay zeka desteği ile fay hatlarındaki gerilim gözlemlenecek.  

Türk bilim insanları, her depremde konuşulan teoriyi resmen çürüttü! Meğer asıl gerçek buymuş!

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nde Geomatik Mühendisliği alanında çalışan Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, depremlerden önce atmosferde gerçekleşen elektron hareketlerini araştıran bir makale yayınladı ve ilginç sonuçlara ulaştı.

İŞKUR resmen duyurdu! O kurum 10 kamu işçisi alacak! Başvurular yarın başlıyor! Sakın kaçırmayın

İŞKUR, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nin 10 kamu işçisi alımı yapacağını duyurdu. Başvurular yarın başlıyor. İşte başvuru şartları ve gerekli evraklar... 

Bilim kurgu değil korkunç gerçek! Deprem, ilçeyi şehirden 20 santim uzaklaştırdı!

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Rektör yardımcısı Şenol Hakan Kutoğlu, Düzce'deki 5.9 büyüklüğündeki depremin Gölyaka ile Düzce'yi birbirinden 20 santimetre uzaklaştırdığını söyledi.

Kanal İstanbul Bülent Ecevit'in mega projesi mi?

İlk olarak 1994’te gündeme gelen Kanal İstanbul projesiyle ilgili tartışmalar sürüyor. Kanal İstanbul'u 1994 yerel seçimlerinde İstanbul Belediye Başkanı adayı olan Necdet Özkan hazırladı, Bülent Ecevit de açıkladı. Bilim insanlarının Ecevit'i ikna etmesiyle proje rafa kaldırıldı.

Bülent Özmen'den deprem master planı açıklaması!

Gazi Üniversitesi Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Uzmanı Doç. Dr. Bülent Özmen, deprem master planları ve afet risk azaltma planlarının bir an önce hayata geçmesi gerektiğini dile getirdi.

Marmara depremi giderek yaklaşıyor! Güney Marmara'da risk büyük!

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) öğretim üyesi Prof. Dr. Hakan Kutoğlu, "Bunlar daha büyük depremlerin ayak sesleri. Marmara için de süre zaten doldu da giderek yaklaştığını söylüyor" dedi.

Doç. Dr. Bülent Özmen'den deprem uyarısı!

Gazi Üniversitesi Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi uzmanı Doç. Dr. Bülent Özmen yaptığı açıklamada İzmir depremi ve buna benzer büyüklükteki depremleri Türkiye için bir uyarı olarak düşünmek gerektiğini belirtti.

Bülent Özmen’den korkutan İstanbul depremi uyarısı!

Gazi üniversitesi Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde görevli Doç. Dr. Bülent Özmen İstanbul depremi ile ilgili korkutan bir uyarı yaptı.

Zonguldak'ta hafif ve ucuz köpük beton geliştirildi!

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nde köpük beton üretiminde seramik atıkları kullanarak, daha hafif ve ucuz maliyetli köpük beton geliştirildi.

Zonguldak BEÜ Teknopark binası hizmete açıldı!

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi bünyesinde inşa edilen Teknopark'ın hizmet binası düzenlenen törenle hizmete açıldı. Teknopark'ın Zonguldak'ta önemli işleri hayata geçirmesi planlanıyor.

Zonguldak Teknopark binası hizmete açıldı!

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) bünyesinde hayata geçirilen Teknopark binası hizmete açıldı!

Marmara'da kaçınılmaz 3 deprem bekleniyor!

Prof. Dr. Ercan, Bülent Ecevit Üniversitesi'nde (BEÜ) '5 Aralık Dünya Mühendisler Günü' nedeniyle düzenlenen 'Türkiye'nin Depremselliği' konulu konferansta konuştu. Prof. Dr. Ahmet Ercan, Marmara'da kaçınılmaz 3 deprem beklendiğini belirtti.

Bülent Ecevit Üniversitesi Alaplı Kampüsü Haberi

Bülent Ecevit Üniversitesi Alaplı Kampüsü

Bülent Ecevit Üniversitesi Alaplı Meslek Yüksekokulu (MYO)’nun bulunduğu kampüsünü yeniden düzenliyor. Kampüs içerisinde yer alan eğitim bloğunda ve çevre düzenlemelerinde başlatılan yenileme çalışmaları ile Alaplı MYO yepyeni görünümü ile yeni akademik yıla merhaba diyecek.

Bülent Ecevit Üniversitesi ilçelerdeki kampüslerinde gerçekleştirdiği yatırımlara devam ediyor. Alaplı MYO kampüsünde başlatılan yenileme çalışmaları kapsamında doğalgaz dönüşümü, mantolama, çevre düzenlemesi ve otopark düzenlemesi, açık spor alanları ve halı saha yapımı gerçekleştirilecek.


DOĞALGAZ İLE DAHA YEŞİL KAMPÜSLER

Doğalgaz hattının bulunduğu ilçelerdeki kampüslerinde doğalgaz dönüşümlerini gerçekleştiren Bülent Ecevit Üniversitesi, Alaplı kampüsünde de dönüşümü tamamlıyor. Derslikler, atölyeler, yemekhane, spor salonu gibi binalar yeni akademik yıldan itibaren doğalgaz ile ısınmaya başlanacak. Doğalgaz kullanımına geçilmesi ile “doğaya saygılı ve yeşil üniversite” imajını pekiştiriyor. Doğalgaz dönüşümleri ile ayrıca tüm dünya üniversitelerinin çevre duyarlılıklarını...