18 / 04 / 2024

bülent tüfenkci

bülent tüfenkci

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, ikinci el araç ve konut satışına yönelik düzenlemeye ilişkin soruları yanıtladı. Bakan Tüfenkçi, "Emlak düzenlemesini ikinci el araç düzenlemesi yürürlüğe girdikten sonra Başbakanlığa göndermek istiyoruz" dedi.

İkinci el konut satışında devrim!

Hükümet, ikinci el konut satışı ve kiralamasında komisyon oranlarına standart getirecek. Her önüne gelen emlakçı ve galerici olamayacak.

Türkiye yatırım için çok elverişli!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Şu anda Türkiye yatırım ortamı için gayet elverişli. 2019'a kadar bir seçim yok." dedi.

Bülent Tüfenkci: AVM'ler esnafı bitirmiyor!

9. AVM Yatırımları Konferansı yapıldı. Konferansta konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, esnafların AVM'lerin kendilerini bitirdiğine yönelik söylemlerinin olduğunu, AVM'lerin esnafları bitirmediğini belirtti.

Bülent Tüfenkci: Yatırımlardan taviz verilmeyecek!

Hükümet tasarruf tedbirleri almak için kolları sıvadı. Mal ve hizmet alımlarından 5 milyar liralık tasarrufa gidileceğini belirten Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Verimsiz alanlardaki işler verimli alanlara yönlendirilecek. Bu sürede yatırımlardan taviz verilmeyecek” dedi.

Bülent Tüfenkci: İflas ertelemeye yoğun talep geldi!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Fetullahçı Terör Örgütü ile ilişkili şirketlerin iflas ertelemeye başvurdukları yönünde yoğun şikayetler aldıklarını belirtti.

Gümrük kapıları yeniden inşa edilecek!

GÜMRÜK ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, dış ticaret yapanlara daha kaliteli ve hızlı hizmet sunmak amacıyla cesitll risk analiz tekniklerini kullandıklarını söyledi.

Malatya Kent Meydanı'nda toplu açılış töreni gerçekleşti!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde başlayan bu yeni dönemde tarihimizden aldığımız feyzle ülkemize, davamıza hizmet etmeye devam edeceğiz." dedi.

ATO, AVM’leri canlandırmak için 3.5 milyon TL kaynak ayırdı!

AVM’leri canlandırmak için 3.5 milyon TL kaynak ayıran ATO’nun kampanya detayları da netleşiyor. Lüks otomobillerin de yer aldığı hediye çekilişleri yakında...

Emlak Danışmanlığı Yasası bir an önce çıkmalı!

Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu Genel Başkanı Hacı Ali Taylan, beraberindeki heyet ile birlikte, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'ye bir ziyaret gerçekleştirdi.

Bülent Tüfenkci: Emlakçıların yasaya ihtiyacı var!

Bakan Bülent Tüfenkci, kooperatif yasası, 2. el oto satışları, emlakçılık, hal yasası ve küçük esnaf ile ilgili düzenlemeler olduğunu ifade etti. Tüfenkci; "Emlakçıların bir yasaya ihtiyacı var." dedi.

Bakan Tüfenkci: Her sokakta zincir market istemiyorum!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Biz, artık öyle her sokakta zincir mağazaların, marketlerin olmasını istemiyoruz. Bunlara belirli düzenlemeler getirmemiz lazım” açıklaması yaptı. İşte ayrıntılar...

Battalgazi Belediyesi Hizmet Binası'nın temeli atıldı!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Battalgazi Belediyesi hizmet binasının temel atma töreninde yaptığı konuşmada, binanın 30 milyon liralık dev bir yatırım olacağını söyledi...

Malatya’da 4 binden fazla konut bu ay teslim edilecek!

AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci yaptığı son dakika açıklamasında Malatya’da Aralık Ayı içerisinde 4 bin 500 konutun çekilecek kurayla hak sahiplerine teslim edileceğini dile getirdi.

Sağlık Bakanlığı Malatya için kolları sıvadı! Toplam 50 yatırım planlanıyor!

Ak Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Malatya’daki sağlık yatırımlarıyla ilgili, Sağlık Bakanlığı tarafından toplam 50 adet planlanan yatırım olduğunu açıkladı.

Halil Bülent Çorapçı kimdir? Hangi şirketlere çalıştı? Şu an hangi alanda görev alıyor?

Halil Bülent Çorapçı ne zaman ve nerede dünyaya geldi? Hangi pozisyonda çalıştı? Martı GYO’da ne iş yapıyor? İşte Halil Bülent Çorapçı ile ilgili merak edilen tüm ayrıntılar...

Bülent Ersoy'a hediye edilen o altının değeri ortaya çıktı! İşte ham/has altın için şaşırtan gerçek...

Türk sanat müziğinin Diva'sı Bülent Ersoy'a madenden çıkarılan ham/has altın hediye edildi. İşte Bülent Ersoya'a hediye edilen o altının değeri ve ham/has altın için şaşırtan gerçek...

İnşaat Yüksek Mühendisi Ahmet Bülent Ataker vefat etti!

İTÜ İnşaat Fakültesi mezunu İnşaat Yüksek Mühendisi Ahmet Bülent Ataker hayatını kaybetti. 

Ytong'un acı günü! Bülent Demiren vefat etti!

Ytong Yapı Malzemeleri üretimini Türkiye'ye kazandıran şirket kurucusu ve onursal başkanı Yüksek Mühendis Bülent Demiren vefat etti.

Faizsiz konut sistemi neleri kapsayacak?

AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, meclise sunulan faizsiz konut edinme sistemi ile ilgili detayları anlattı. 

Bülent Özmen'den deprem master planı açıklaması!

Gazi Üniversitesi Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Uzmanı Doç. Dr. Bülent Özmen, deprem master planları ve afet risk azaltma planlarının bir an önce hayata geçmesi gerektiğini dile getirdi.

Bülent Ersoy Bodrum'da 40 milyonluk 2 villasının tapusunu aldı!

Türk Sanat Müziği'nin güçlü sesi Bülent Ersoy, Bodrum'da 40 milyon lira değerinde 2 süper villa satın almıştı. Tapu işlemleri için Bodrum'a giden Ersoy, Bodrum Kalesi manzaralı villaların tapu ve devir işlemlerini tamamladı...

Bülent Ersoy Bodrum'dan iki süper lüks villa aldı!

Türk Sanat Müziği'nin 'Divası' Bülent Ersoy, Bodrum'dan toplam 40 milyon TL'ye iki süper lüks villa satın aldı. Usta sanatçı, villaların tapu işlemleri için Bodrum'a gitti.

Doç. Dr. Bülent Özmen'den deprem uyarısı!

Gazi Üniversitesi Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi uzmanı Doç. Dr. Bülent Özmen yaptığı açıklamada İzmir depremi ve buna benzer büyüklükteki depremleri Türkiye için bir uyarı olarak düşünmek gerektiğini belirtti.

Bülent Turan'dan baroların gayrimenkullerine ilişkin açıklama!

Bülent Turan, "Şu anki barolar, tüm yapılarıyla, binalarıyla ve fiili durumlarıyla görevine devam ediyor" dedi ve "Bizim teklifimizde kapatılan bir baro, el konulan gayrimenkul var mı? Ne kadar ağır, ucuz bir ithamdır bu" ifadelerini kullandı.

Bülent Kerimoğlu: Bakırköy'deki yapıların çok acil dönüşüme ihtiyacı var!

İBB Meclisi'nin Şubat ayı oturumunda alınan Bakırköy'de yapılacak imar düzenlemesinin reddedilmesi kararı tepki çekti. Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Bakırköy'deki binaların ortalama ömrünü aştığını belirtti...

bülent tüfenkci Haberi

bülent tüfenkci

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, CNR Expo’da tek çatı altında gerçekleştirilen CNR Food İstanbul, CNR Ambalaj İstanbul, Ev Dışı Tüketim Ürünleri ve Tedarikçileri Buluşması’nın açılışının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.


Bir gazetecinin fuara ilişkin sorusu üzerine Tüfenkci, yabancının Türkiye’ye olan ilgisinin hain darbe girişiminden sonra da devam ettiğini belirterek, şunları kaydetti:


"Özellikle gıda önemli bir sektör. Gıdanın enflasyondaki yerini bildiğimiz için gıda enflasyonunu düşürme adına oradaki oynaklığı stabil haline getirebilme adına bildiğiniz gibi orta vadeli tedbirler aldık ve bu Gıda Komitesi’nde de konuşuldu. Onu ekim ayı içerisinde hayata geçireceğiz. Özellikle sebze ve meyvelerin standart ambalajı içerisinde taşınmasını ve o ambalaj içerisinde nakledilmesiyle ilgili bir yönetmelik taslağını hazırladık. Bu, Gıda Komitesi tarafından kabul edildi. Yine soğuk zincir içerisinde taşınarak, buradaki zayiatları önleme,...