19 / 04 / 2024

Burç Halife kaç katlı

Burç Halife kaç katlı

Dünyanın en uzun binası olan Dubai'deki 827 metrelik Burç Halifenin tahtı sallanıyor.2020'de bitmesi hedeflenen gökdelenin inşası 2.2 milyar dolar tutacak. Çalışmaları önceden başlayan gökdelen inşaatında 26. kata gelindi.

Burçin Şimşek Mimarlık Tasarım Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Burçin Şimşek Mimarlık Tasarım Ticaret Limited Şirketi  Kağıthane’de 25 bin TL sermaye bedeli  ile Nazire Burçin Şimşek tarafından kuruldu.

Cidde Kulesi'nin inşaatı 2020'de başlayacak!

Suudi Arabistan'da 2020 yılında inşa edilecek Cidde Kulesi'nin animasyon görüntüleri ortaya çıktı. Kule Dubai'deki Burç Halife kulesinden yaklaşık 170 metre daha uzun olacak .

Dubai'ye 1.828 metrelik gökdelen!

Dubai'ye yapılması planlanan yeni gökdelen Burç Halife'den daha yüksek olacak. İsviçreli mimarlar tarafından tasarlanan bin 828 metrelik yapının 2020'den önce tamamlanması planlanıyor.

Dubai'de lüks otelde yangın paniği!

Dubai'de dünyanın en yüksek binası olan Burç Halife’nin yanındaki 63 katlı otelde, yılbaşı kutlamalarında yangın çıktı. 302 metre yüksekliğindeki otelde yangının hızla büyümesi endişe yarattı.

Dünyanın en yüksek ikinci binası Çin'de!

Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki 828 metrelik Burç Halife'den sonra en yüksek ikinci bina olacak Çin'in Şanghay kentindeki bina, önümüzdeki günlerde açılacak.

İsveç Yeni Karolinska Hastanesi 2016'da açılacak!

İsveç'in başkenti Stockholm’ün Solna bölgesinde inşaatı süren Yeni Karolinska Hastanesi’nin (NKS) maliyeti, Dubai’de Ocak 2010 tarihinde inşası tamamlanan dünyanın en yüksek gökdeleni Burç Halife’yi neredeyse ikiye katlayacak.

Kingdom Tower 2018 yılında tamamlanacak!

Cidde'de inşa edilen Kingdom Tower 1 kilometrelik yüksekliğiyle Burç Halife'nin rekorunu kıracak. İnşaat 2018'de bitecek. DÜNYANIN en yüksek binası olma özelliği taşıyan Dubai'deki Burç Halife'nin rekoru kırılmak üzere.

Cidde'de 1 kilometrelik gökdelen inşa ediliyor!

Cidde'de inşa edilen Kingdom Tower 1 kilometrelik yüksekliğiyle Burç Halife'nin rekorunu kıracak. İnşaat 2018'de bitecek. Dünyanın en yüksek binası olma özelliği taşıyan Dubai'deki Burç Halife'nin rekoru kırılmak üzere.

Burç Halife'nin 148. katında gözlemevi açıldı!

Dünyanın en yüksek binası olan Burç Halife yeni bir rekora daha imza attı. 828 metre yüksekliğindeki binanın 148'inci katına tüm Dubai manzarasını görebilmek için gözlemevi açıldı...

GRS Tur Seyahat Turizm ve Taşımacılık Limited Şirketi Kağıthane Ayvaz Tur Şubesi açıldı!

GRS Tur Seyahat Turizm ve Taşımacılık Limited Şirketi Kağıthane Ayvaz Tur Şubesi, Burç Güler Şube Müdürlüğü'nde 50 bin TL'lik sermaye bedeli ile 14 Ekim'de kuruldu.

Dünyanın en yüksek binası Burç Halife'de aidat krizi çıktı!

Dünyanın en yüksek binası sayılan Dubai’deki Burç Halife'de kapıcı krizi çıktı. Binayı işleten Emaar Properties, bina sakinlerine ortak kullanım alanlarıyla ilgili aidatlarını ödemesi için bildiri yayınlandığını belirtti...

Dubai Alışveriş Festivali başlıyor!

Palmiye Adaları, dünyanın en yüksek binası Burç Halife, Marina bölgesindeki onlarca gökdeleni ve devasa alış veriş merkezleriyle tanınan Dubai' de büyük alışveriş festivali bugün başlıyor...

Burç Halife deprem nedeniyle boşaltıldı!

İran'da olan depremin hissedildiği Dubai, Katar ve Suudi Arabistan'daki gökdelenler boşaltıldı...

Burç Halife kaç katlı Haberi

Burç Halife kaç katlı

DÜNYANIN en uzun binası olan Dubai'deki 827 metrelik Burç Halifenin tahtı sallanıyor. Suudi Arabistan. Cidde'de bin metrelik bir gökdelenin yapımı için iki Suudi şirketi arasında anlaşma sağlandığını açıkladı. 2020'de bitmesi hedeflenen gökdelenin inşası 2.2 milyar dolar tutacak. Çalışmaları önceden başlayan gökdelen inşaatında 26. kata gelindi. 


Hürriyet 



Haber, Habertürk Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


SUUDİ Arabistan hükümeti, dünyanın en uzun gökdelen projesine finansman sağlayacağını açıkladı. Cidde'ye inşa edilecek "Cidde Tovver" adındaki gökdelen 1 kilometre yüksekliğe ulaşacak. 1 milyar 230 milyon dolara mal olması beklenen Cidde Tovver, Cidde City adındaki büyük inşaat projesinin bir parçası olacak. 

Toplam projenin maliyetinin 2.2 milyar doları bulması bekleniyor. 200 katlı projenin inşaatı başlamış ve 26'ncı kata ulaşılmıştı. Kulenin tamamlanmasının ise 2020'yi bulacağı belirtiliyor. Halen dünyanın en yüksek binası, Dubai'deki...