29 / 03 / 2024

Burj Al Babas konkordato

Burj Al Babas konkordato

Bolu Mudurnu'da yalnızca Arap müşterilere satışı gerçekleşen ve şatolara benzeyen mimari yapısıyla gündeme oturan 'Burj Al Babas' projesinin sahibi şirket, yeniden konkordato başvurusu yaptı.

Sarot Grup, yeniden konkordato başvurusu yaptı!

Bolu'nun Mudurnu ilçesinde, sadece Arap müşterilere satışı yapılan ve şatoları andıran mimari yapısıyla gündeme gelen 'Burj Al Babas' projesinin sahibi şirket, yeniden konkordato başvurusu yaptı.

Miras konusunda bilmeniz gerekenler! Miras bırakılmayan kişi mirasını nasıl geriye alır?

Türkiye’de miras konusunda yaşanan sıkıntılar ilgili vatandaşlar sürekli araştırma yapıyorlar. Buna göre miras ile ilgili detay çok sayıda ayrıntı araştırılırken en çok da anne veya babasının miraslarından pay alamayan kişiler haklarını alıp alamayacakları merak edip araştırıyorlar.

Çift maaş almak isteyenler acil bakın! SGK resmen tek tek açıkladı: Hem babadan hem de eşten emekli maaşı alınabilir mi?

Çift maaş almak isteyen pek çok vatandaş, hem babasından hem de eşinden maaş alıp alamayacağını merak ediyor. Peki hem babadan hem de eşten emekli maaşı alınabilir mi? Hemen SGK'nın tek tek açıkladığı bu detaylara bakın...

SGK duyuru aynı anda iki ayrı maaş: Hem hem eşten hem babadan emekli maaşı alınır mı?

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) babasından emekli maaşını almaya başlanması halinde ölen kocasından alınan maaşın kesilip kesilmeyeceğini yanıtladı. Peki,  Hem hem eşten hem babadan emekli maaşı alınır mı? İşte detaylar...

Burj Al Babas ikinci kez konkordato başvurusu yaptı!

Bolu Mudurnu'da yalnızca Arap müşterilere satışı gerçekleşen ve şatolara benzeyen mimari yapısıyla gündeme oturan 'Burj Al Babas' projesinin sahibi şirket, yeniden konkordato başvurusu yaptı.

Sarot Grup, yeniden konkordato başvurusu yaptı!

Bolu'nun Mudurnu ilçesinde, sadece Arap müşterilere satışı yapılan ve şatoları andıran mimari yapısıyla gündeme gelen 'Burj Al Babas' projesinin sahibi şirket, yeniden konkordato başvurusu yaptı.

Ortak alınan tarlanın paylaşımı nasıl olur?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Eşim, babası ile ortak tarla almış ve parasını yarı yarıya ödemişler. Ama eşim parayı bırakıp işine dönmüş. Baba da tarlayı kendi adına yapmış. Şimdi eşim hakkı olan yarısını istiyor, ağabeyi ise vermiyor. Bunu nasıl alırız?' sorusunu yanıtladı.

Ekrem İmamoğlu: Kimse 3 çocuk babası vatandaş Ekrem'e Kanal İstanbul'u dayatamaz!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbulluların yüzde 88’nin Kanal İstanbul ile ilgili fikrinin olmadığını söyleyerek, Ocak ayında kamuoyuna açık çalıştay yapacaklarını açıkladı. İmamoğlu, “Kimse 3 çocuk babası vatandaş Ekrem İmamoğlu’na ‘Kanal İstanbul’u yapıyoruz’ diye dayatamaz." dedi.

Sarot Grup’un iflas kararı kaldırıldı!

Bolu’da inşaatı başladığından beri gündem yaratan Burj El Babas’la ilgili yeni bir gelişme yaşandı. ''Şato'' müteahhidinin iflas kararı kaldırıldı.

İsmail Ediz harçlığını çıkarmak için inşaatta çalışıyor! 

Manisa Futbol Kulübü U-14 takımı sporcularından İsmail Ediz harçlığını çıkarmak için babasının yanında inşaatlarda çalışıyor. 

Al Burj İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Al Burj İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün Bahçelievler'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Lo`Ay M.Y.Aref    Rabıeh tarafından kuruldu. 

Burj Al Babas projesinde devir iddiası!

Bolu'nun Mudurnu ilçesinde şato tipi mimarisiyle tepki çeken, Burj Al Babas projesinin Katarlı bir firmaya sermaye devrinin yapılmak üzere olduğu iddia edildi.

Burj Al Babas alacaklıları 'projeye devam' dedi!

Çoğunluğu Kuveytlilere satılan ve şato tipi mimarisiyle bilinen Burj Al Babas isimli villa projesinin iflasının ardından alacaklılar toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda iflasına karar verilen şirketin projeyi tamamlaması için faaliyet izni verilmesi kararı alındı.

Burj Al Babas'ın müteahhidi Sarot faaliyete devam edecek!

Bolu'da hayata geçirilen ve sosyal medyada tartışma konusu olan Burj Al Babas adlı projeyi hayata geçiren şirket için mahkeme iflasına karar verdi. Bugün ise şirketin, iflasına karar verilen otel ve devremülkleriyle ilgili, alacaklılar bir toplantı düzenlendi. 

Burj Al Babas konkordato Haberi

Burj Al Babas konkordato

Bolu Mudurnu'da 2011 yılında yapımına başlanan 732 villa, AVM, otel ve 2 kongre merkezinin bulunduğu proje kapsamında şato tipindeki villalardan 350'si, inşaat çalışmaları sürerken, Katar, Bahreyn, Kuveyt, Dubai ve Suudi Arabistan'daki müşterilere satıldı. Milliyet'te yer alan habere göre; Arap müşterilerin taksitleri zamanında ödememesi ve şirketin ekonomik planlamada yaşadığı sorunlar sonucunda 'Burj Al Babas' adlı projenin sahibi Sarot Termal Grup, 2018 yılının Haziran ayında konkordato için başvuru yaptı. Mahkeme, şirkete 3 ay süre verdi. Sürenin dolmasıyla İstanbul 3'üncü Ticaret Mahkemesi, 2018 yılının Eylül ayında Sarot Grup çatısı altında yer alan 3 şirket hakkında iflas kararı verdi. Şato tipi mimarisiyle tepkilere neden olan, ilçenin mimari ve tarihi dokusuna uymaması nedeniyle bölge halkının da eleştirdiği projeye ara verildi. 

İFLAS KARARI KALDIRILIP, SATIŞ VE...