25 / 04 / 2024

Bursa Akpınarda binalar yenileniyor mu

Bursa Akpınarda binalar yenileniyor mu

Olay Bursa Gazetesi'nin Söz Sizde bölümünde yazan Doğan Kahya bugünkü yazısında Akpınar'daki kentsel dönüşüm planlamalarından bahsetti. İşte Doğan Kahya'nın o yazısı..

Bursa 1050 Konutlar Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yıkımlar tamamlandı!

Bursa'da hayata geçirilecek olan 1050 Konutlar Kentsel Dönüşüm Projesinde "çürük" binaların yıkımları tamamlandı. Verilen detaylara göre yıkılan binalardaki beton eksikliği ve demirdeki kalitesizlik hem yüklenici firma yetkililerini hem de mülk sahiplerini şaşırttı.

Bursa'daki hasarlı binalar yıkılacak!

Mimarlar Odası Bursa Şube Başkanı Şirin Rodoplu Şimşek, Bursa'daki hasarlı binalara ilişkin açıklamalarda bulundu. Şimşek, konuyla ilgili gelecek haftalarda bir protokol imzalanacağını belirtti.

Bursa'da, Tarihi Çarşı ve Hanlar proje çevresindeki çürük binalar yıkılıyor!

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’ni çevreleyen çürük binalar teker teker ortadan kaldırılıyor. Projede bir binanın yıkımı daha tamamladı. 

Bursa'da görüntü kirliliğine neden olan binalar ortadan kaldırılıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Çekirge Teras Projesi ile kentin siluetini bozan yapıların yıkım işlemleri devam ediyor. 

Bursa Hanlar Bölgesi'nde çok katlı binalar yıkılıyor! 

Bursa'da hayat geçirilen kentsel dönüşüm projesi çalışmaları dahilinde Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı'nda çok katlı binalar ortadan kaldırılıyor. 

Bursa Mudanya'da binalar analiz ediliyor!

Mudanya Belediyesi, ilçe genelindeki binaların yapı güvenliğinin tespiti için İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile kent genelindeki binaların dayanıklılığı test edilecek.

Fedai Çakmaklı'dan parti binalarının kiralarına ilişkin açıklama!

İYİ Parti Şanlıurfa il başkanı Fedai Çakmaklı, AKP il ve ilçe binalarına ilişkin dikkat çeken bir iddia açıkladı.

Bursa Kavaklı'da binalar kamulaştırılıyor!

Bursa'nın Osmangazi ilçesine bağlı Kavaklı Mahallesi'nde yer alan binaların kamulaştırma işlemleri devam ediyor. Belediye bu güne kadar 4,2 milyon TL kamulaştırma bedeli ödedi. 

Bursa'da 20 bin bina riskli!

AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç, "Bursa'da 30-40 hatta 60 yıl öncesinden yapılan binalar var. Yapılan hesaplamalara göre Bursa'da yaklaşık 20 bin binanın tehlike altında olduğu kayıtlara geçti" dedi. Övünç, yarım milyon insanın risk altında olduğunu belirtti.

Bursa Osmangazi'de binalar kamulaştırılıyor! 

Bursa Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, toprak kayması yaşanan Kavaklı Mahallesi'nde yer alan binaların kamulaştırılacağını açıkladı. 

Bursa Çekirge Teras Projesi'nde yıkımlar başladı! 

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı işbirliğiyle hayata geçireceği Çekirge Teras Projesi kapsamında 20 yıldır atıl halde duran Çelik Palas Oteli ek binalarında başlatılan yıkım çalışmaları aralıksız sürüyor. 

Bursa'da göçme tehlikesi olan konutlar tahliye edilecek mi?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bursa'da meydana gelen heyelan ve sel felaketinin ardından binaların tahliyesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bursa Karacabey'de metruk binalar ortadan kaldırılıyor!

Bursa Karacabey Belediyesi, ilçe genelinde bulunan metruk binaların yıkımına devam ediyor. Belediye ekipleri son olarak muhtarlık tarafından bildirilen binanın yıkımını gerçekleştirdi.

Bursa Akpınarda binalar yenileniyor mu Haberi

Bursa Akpınarda binalar yenileniyor mu

Bugünlerde yerel medyamızda kentsel dönüşüm haberleriyle gündeme gelen Akpınar Mahallesi sakinlerindenim. Üç yıl önce mahallemiz depremde riskli alan ilan edilerek kentsel dönüşüm planlaması yapılmıştı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Recep Altepe de mahallemiz sakinlerine bir toplantı tertipleyerek yapmak istedikleri kentsel dönüşüm projesini bizzat kendisi anlatmıştı. 

Bu projeye göre; işi üstlenecek yüklenici firma bulunduğu takdirde mahallemizde evi olan biz Akpınar sakinlerinin cebinden hiç para çıkmadan evleri yenilenecekti. Belediye Başkanımızın bu açıklamasının ardından yapılan ankette mahallemiz sakinleri yaklaşık yüzde seksen oranında bu projeye onay vermiştir. Mahallemizde kentsel dönüşüm  söylentileri başladığından itibaren bazı sakinlerle birlikte Akpınar Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Güzelleştirme Derneğini kurduk. Kısa zamanda mahallemiz sakinlerinin yarısı bu derneğe üye oldu. Bu derneği kurmakta amacımız kentsel dönüşüm projesinde halkımızın mağdur olmaması için çalışmalar...