19 / 04 / 2024

Bursa Akpınarda kentsel dönüşüm başladı mı

Bursa Akpınarda kentsel dönüşüm başladı mı

Olay Bursa Gazetesi'nin Söz Sizde bölümünde yazan Doğan Kahya bugünkü yazısında Akpınar'daki kentsel dönüşüm planlamalarından bahsetti. İşte Doğan Kahya'nın o yazısı..

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş’tan kentsel dönüşüm açıklaması! ‘Kentsel dönüşüme ihtiyaç var’

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gaziakdemir Kentsel Dönüşüm Projesi’nde çalışmaların şeffaf ve herkese açık bir şekilde devam ettiğine vurgu yaptı. Başkan Aktaş, “Bursa’nın kentsel dönüşüm çalışmalarına ihtiyacı var. Kırmadan, dökmeden ve büyük bir anlaşmayla geldiğimiz bir nokta var

Bursa 1050 Konutlar Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yıkımlar tamamlandı!

Bursa'da hayata geçirilecek olan 1050 Konutlar Kentsel Dönüşüm Projesinde "çürük" binaların yıkımları tamamlandı. Verilen detaylara göre yıkılan binalardaki beton eksikliği ve demirdeki kalitesizlik hem yüklenici firma yetkililerini hem de mülk sahiplerini şaşırttı.

Bursa Osmangazi'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz! 

Bursa Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar Osmangazi bölgesi genelinde gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projeleri hakkında açıklamalar yaptı.

Bursa İstanbul Caddesi kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından İstanbul Caddesi'nde hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesinde inşaat çalışmaları aralıksız devam ediyor. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, çalışmalardaki son durum hakkında bilgi verdi. 

Bursa Sıcaksu kentsel dönüşüm ihalesi 9 Eylül'de!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, şehrin merkezinde atıl olarak bulunan Sıcaksu'da kentsel dönüşüm projesi için ihaleye çıkıyor. Projenin ihalesi 9 Eylül'de gerçekleşecek. 

Bursa Akpınar Mahallesi kentsel dönüşüm projesinde son durum ne?

Bursa'nın yıllardır çözülemeyen Akpınar Mahallesi Kentsel Dönüşüm sorunu çözüme kavuştu. Akpınar Mahallesi Kentsel Dönüşüm için hak sahipleriyle Büyükşehir Belediyesi arasında sıcak rüzgarlar esiyor. Her iki tarafta anlaşmanın en kısa zamanda yapılmasını istiyor.

Bursa'daki dev kentsel dönüşümde düğmeye basıldı!

Bursa Yıldırım'da yapılacak olan dev kentsel dönüşüm başlıyor. Dönüşümün finansmanının yüzde yüzü de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından karşılanacak. Dönüşümün detaylarını Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz anlattı...

Bursa Mevlana'da kentsel dönüşüm hızlandı!

Bursa Yıldırım Belediyesi tarafından riskli yapıların ortadan kaldırılması, sağlıklı ve güvenli yapılaşmanın sağlanması için Mevlana Ulus Mahallesi’nde başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları hız kazandı.

Bursa Ekonomi Gazetecileri kentsel dönüşümü konuştu!

Bursa Ekonomi Gazetecileri Derneği tarafından düzenlenen panelde kentsel dönüşüm konuşuldu. Panelde yer alan konuşmacılar kentsel dönüşümün önemine dikkat çekti.

Bursa Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi için 68 bina yıkıldı!

Kentsel dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam eden Osmangazi Belediyesi, Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında kalan riskli alandaki 5 katlı binayı kamulaştırarak yıktı.

Bursa Soğanlı, kentsel dönüşümle değerlendi!

Yatay şehirleşmenin örnek projeleri arasında yer alan Soğanlı Kentsel Dönüşümü, sosyal donatı alanları, mimari ve teknik özellikleri ile de Bursa’nın yükselen değeri oldu.

Bursa'nın kentsel dönüşüm sorunu TBMM gündeminde!

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Bursa Nilüfer'in kentsel dönüşüm mağdurlarının sorunlarını TBMM gündemine taşıdı.

Bursa Esentepe'de kentsel dönüşüm çalışmaları sürüyor!

Makamını Esentepe Mahallesi’ne taşıyan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kentsel dönüşüm konusunda bölgede yaşanan sıkıntılara dikkat çekti. Bozbey, "Çözüm noktasında taşın altına elimizi koymaya hazırız" diye açıklama yaptı.

Bursa Akpınarda kentsel dönüşüm başladı mı Haberi

Bursa Akpınarda kentsel dönüşüm başladı mı

Bugünlerde yerel medyamızda kentsel dönüşüm haberleriyle gündeme gelen Akpınar Mahallesi sakinlerindenim. Üç yıl önce mahallemiz depremde riskli alan ilan edilerek kentsel dönüşüm planlaması yapılmıştı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Recep Altepe de mahallemiz sakinlerine bir toplantı tertipleyerek yapmak istedikleri kentsel dönüşüm projesini bizzat kendisi anlatmıştı. 

Bu projeye göre; işi üstlenecek yüklenici firma bulunduğu takdirde mahallemizde evi olan biz Akpınar sakinlerinin cebinden hiç para çıkmadan evleri yenilenecekti. Belediye Başkanımızın bu açıklamasının ardından yapılan ankette mahallemiz sakinleri yaklaşık yüzde seksen oranında bu projeye onay vermiştir. Mahallemizde kentsel dönüşüm  söylentileri başladığından itibaren bazı sakinlerle birlikte Akpınar Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Güzelleştirme Derneğini kurduk. Kısa zamanda mahallemiz sakinlerinin yarısı bu derneğe üye oldu. Bu derneği kurmakta amacımız kentsel dönüşüm projesinde halkımızın mağdur olmaması için çalışmalar...