19 / 04 / 2024

bursa Beyazıt Paşa Medresesi

bursa Beyazıt Paşa Medresesi

Bursa’da yer üstünde el atmadık tarihi eser bırakmayan Büyükşehir Belediyesi’nin yer altından gün yüzüne çıkardığı eserlerin başında gelen 600 yıllık Beyazıtpaşa Medresesi’nde restorasyon çalışmaları tamamlandı.

Beyazıt Paşa Medresesi restorasyonunda sona gelindi!

Bursa'daki 600 yıllık Beyazıt Paşa Medresesi’nin restorasyon çalışmalarında sona gelindi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe tarihi medresenin yaklaşık 2 ay sonra kültür ve sanat faaliyetlerine ev sahipliği yapacağını söyledi.

Bursa Beyazıt Paşa Medresesi restorasyonu bitiyor!

Bursa’da yer üstünde el atmadık tarihi eser bırakmayan Büyükşehir Belediyesi’nin yer altından gün yüzüne çıkardığı eserlerin başında gelen 600 yıllık Beyazıt Paşa Medresesi’nin restorasyonunda sona gelindi.

Beyazıt Paşa Medresesi'nde sona gelindi!

Bursa’da yer üstünde el atmadık tarihi eser bırakmayan Büyükşehir Belediyesi’nin yer altından gün yüzüne çıkardığı eserlerin başında gelen 600 yıllık Beyazıt Paşa Medresesi’nin restorasyonunda sona gelindi.

Beyazıt Paşa Medresesi yaz sonunda hizmete açılacak!

Bursa’daki Beyazıt Paşa Medresesi’nde yapılan restorasyon ve rekonstrüksiyon çalışmaları çatı kapatma aşamasına geldi. Hocataşkın Mahallesi’nde yer alan Medresenin yaz sonunda hizmete açılacağı bildirildi.

Tüylüoğlu Paşa İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tüylüoğlu Paşa İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Kadıköy'de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Ali Paşa Tüylüoğlu, Kemal Tüylüoğlu, Yıldırım Tüylüoğlu, Yüksel Tüylüoğlu ortaklığında kuruldu.

Bursa Mustafa Kemal Paşa Temizlik işçi alıyor

Bursa'da Mustafa Kemal Paşa Temizlik, özel güvenlik görevlisi olarak istihdam etmek üzere 1 işçi alımı yapacağını açıkladı. Açıklamaya göre son başvuru tarihi 15 Nisan 2022 tarihi.

Ebebek, 180. mağazasını Bursa Erikli’de hizmete açtı!

Yeni mağaza yatırımlarını son sürat sürdüren Ebebek, 180. mağazasını Bursa Erikli’de hizmete açtı...

Bursa Demirtaşpaşa Konakları restore ediliyor!

Bursa’yı bir açık hava müzesine dönüştürmeyi hedefleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi, Demirtaşpaşa Konakları'nı ilk günkü ihtişamına kavuşturmak için çalışmalarına devam ediyor.

Çorum Hasan Paşa Halk Kütüphanesi arazisi imar değişikliğine onay!

Çorum'da inşa edilen Hasan Paşa Halk Kütüphanesi’nin kapasitesinin genişletilip çağın şartlarına uygun olarak yeniden yapılması için imar planı değişti.

Tarihi Çorlulu Ali Paşa Medresesi kafe oldu!

300 yıl önce inşa edilen Beyazıt’taki tarihi Çorlulu Ali Paşa Medresesi, zamanla nargile kafeye dönüştürüldü.

Üçüncüzade Ömer Paşa'nın torunları dava açtı: Güzelhisar Kalesi bizim!

Üçüncüzade Ömer Paşa’nın torunları, Trabzon'da 13’üncü yüzyılda Cenevizliler döneminde inşa edilen Güzelhisar Kalesi’nin de yer aldığı yaklaşık bin 300 dönümlük arazinin kendilerine ait olduğunu iddia ederek dava açtı.

Bursa Demirtaşpaşa İlkokulu için 3 milyon TL'lik kamulaştırma!

Bursa’nın köklü eğitim kurumları arasında yer alan ve yıkılan eski binası 1968 yılında yeniden yapılan Demirtaşpaşa İlkokulu, hayırsever işadamı Erhan Nasyalçın tarafından modern bir eğitim kurumu haline getirildi.

Bursa Demirtaşpaşa İlkokulu için 3 milyon TL'lik kamulaştırma!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla, hayırsever işadamı Erhan Nasyalçın tarafından baştan aşağı yenilenen Demirtaşpaşa İlkokulu’nda eğitim, 17 Eylül Pazartesi günü başlıyor.

Bursa Cafer Paşa Hanı yeni yüzüyle hizmete açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin restorasyon çalışmalarını iki yıl önce başlattığı Cafer Paşa Hanı yeni yüzüyle hizmete açıldı.

Bursa Demirtaşpaşa İlkokulu için son bina da yıkıldı!

Bursa'da hayata geçirilecek olan Demirtaşpaşa İlkokulu alanında yer alan 4 katlı son binanın da yıkımına başlandı.

Bursa Sinan Paşa Külliyesi ayağa kaldırılıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, ecdat yadigarı eserlerin ayağa kaldırılması çalışmalarına son sürat devam ediyor. Büyükşehir bu kapsamda Bursa Sinan Paşa Külliyesi'ni ayağa kaldırıyor.

Beyazıt Öztürk, Ayazağa’da 2.5 milyon TL'ye ev aldı!

Ünlü şovmen Beyazıt Öztürk, Ayazağa’da ormanla çevrili bir alan içinde yer alan projeden 2.5 milyon TL’ye ev aldı.

bursa Beyazıt Paşa Medresesi Haberi

bursa Beyazıt Paşa Medresesi


Bursa’nın turizmden hak ettiği payı alması için Cumhuriyet dönemi sivil mimarlık örneği yapılardan Osmanlı eserlerine, 2300 yıllık Bitinya surlarından 8500 yıllık Arkeopark’a kadar her alanda restorasyon çalışmalarını başarıyla sonuçlandıran Büyükşehir Belediyesi’nin Yeşil’in Şible semtinde, üzerinde 6 bina bulunan Beyazıt Paşa Medresesi’nin yeniden ihyası için başlattığı çalışmalar tamamlandı. Üzerindeki ve çevresindeki binaların kamulaştırılarak yıkılmasının ardından yapılan restorasyon ve rekonstrüksiyon çalışmalarıyla 600 metrekare alana sahip 6 asırlık külliye tamamen gün yüzüne çıktı. Tarihi medrese, kemerleri ve duvar işçilikleriyle ilk günkü orijinal halini aldı.


Medresede tamamlanan çalışmaları inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yer üzerinde bulunan tarihi eserlerin ardından yer altındaki tarihi eserlerin de bir bir gün yüzüne çıkartıldığını ifade etti. Onlardan birinin de Yeşil Külliyesi içerisinde bulunan ve Hocataşkın Mahallesi’nde yer alan...