25 / 04 / 2024

bursa cami restorasyon çalışmaları

bursa cami restorasyon çalışmaları

1326’da Bursa'da inşa edilen Alaeddin Bey Camii’nde 2 yıl önce yapılan restorasyon, krize neden oldu. Parlak led aydınlatma sistemleri takılan, girişi PVC doğramalarla kapatılan camiye takılan bakır kapı kebapçı kapısını benzetildi.

Bursa'da cami ve mescitler restore edilmeyi bekliyor!

Bursa'da 5 tarihi mescit kamulaştırılarak ibadete açılmayı bekliyor. Erhan Yıldızalp, camilerin bir an önce restore edilmesinin bölgedeki nüfus yoğunluğu sebebiyle önem arz ettiğini söyledi.

Bursa'da 700 yıllık Alaeddin Bey Cami’nin restorasyonu tartışma yarattı! 

1326’da Bursa'da inşa edilen Alaeddin Bey Camii’nde 2 yıl önce yapılan restorasyon, krize neden oldu. Parlak led aydınlatma sistemleri takılan, girişi PVC doğramalarla kapatılan camiye takılan bakır kapı kebapçı kapısını benzetildi.

Bursa'da tarihi Ulu Cami ve çarşıların etrafındaki eski yapılar yıkılıyor!

Bursa'da başlatılan "Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi" kapsamında devam eden yıkımlarla Ulu Cami ve çevresindeki çarşıların silüeti ortaya çıktı.

Sakarya Orhan Cami’deki restorasyon çalışmaları tamamlanıyor!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Orhan Cami’de devam eden restorasyon çalışmaları için Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy ile görüştüğünü söyledi.

Bursa Uludağ Üniversitesi Yeni Cami projesinin yüzde 35'i tamamlandı!

Bursa Uludağ Üniversitesi Görükle Yerleşkesi'nde yapılan Yeni Camii projesinin yüzde 35'i tamamlandı. Toplamda 25 bin metrekarelik alana sahip olacak Yeni Cami'nin yaklaşık 20 bin metrekaresi kültür merkezi olarak değerlendirilecek.

Ordu Merkez Cami’nin restorasyon çalışmaları tamamlandı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi, Merkez Cami’deki restorasyon çalışmalarını tamamladı.

Denizli'de 219 yıllık cami restorasyon bekliyor! 

Denizli'de 2014 yılında boşaltılan Gündoğdu Mahallesi'nde 219 yıllık cami restorasyon bekliyor. 

Bursa'daki çivisiz cami yıllara meydan okuyor! 

Bursa İznik'te çivi kullanılmadan çentik yöntemiyle yapılan ahşap cami, yıllara meydan okuyan ihtişamıyla görenleri hayran bırakıyor.

Bursa Osmaniye Cami'nin temeli atıldı!

Bursa Gemlik'te temeli belediye tarafından atılan ve vatandaşlar tarafından bağış usulü ile inşa edilecek olan Osmaniye Cami temeli atıldı.

Bursa Soğanlı Merkez Cami açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle hayata geçirilen Soğanlı Merkez Cami açıldı.

Mardin Ulu Cami yeniden ibadete açıldı!

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde 800 yıllık Ulu Cami, restorasyon çalışmaların tamamlanmasıyla yeniden ibadete açıldı...

Bursa Altınkurnalar Cami yenilenecek!

Bursa Selamet Mahallesi’nde yer alan ve ekonomik ömrünü tamamlayan Altınkurnalar Cami yıkılıp yeniden inşa edilecek.

Yeni Cami’de restorasyon çalışmalarının yüzde 50'si tamam!

Eminönü’ndeki Yeni Cami’de restorasyon çalışmalarının yarısı tamamlandı. Camideki çiniler ve ahşaplar tek tek elden geçirilip yerine takılıyor. 

Bursa'da inşaatı tamamlanamayan cami 13 milyona satışta!

Bursa'da 5 kişinin dernek kurarak 7 yılda ancak kaba inşaatını bitirebildiği cami 13 milyon TL'ye satışa çıkarıldı. 

bursa cami restorasyon çalışmaları Haberi

bursa cami restorasyon çalışmaları

 Bursa’da erken Osmanlı dönemi eserlerinden biri olan 1326’da inşa edilen Alaeddin Bey Camii’nde iki yıl önce yapılan restore çalışmaları tartışma yarattı.  Milliyet'ten  Mert İnan'ın haberine göre; yapının cephe ve iç düzenlemesinde değişiklikler yapıldı. Tarihi ibadethanedeki sütunların üzerine led aydınlatma sistemi takıldı. Restorasyon sonrası son cemaat bölümü de koruma kanuna uygun bir şekilde kapatılmadı. PVC doğramalarla kapatılan camiye takılan bakır kapı da kebapçı kapısına benzetildi.

Tarihi ibadethanede incelemelerde bulunan Mimari Restorasyon Kültür Varlıklarını Koruma Derneği Başkanı Mimar Serhat Şahin restore çalışmaları için; “Osmanlı’dan miras kalan eski eserimize, bilimsel restorasyon uygulamalarına tamamen aykırı ve akıllara zarar müdahaleler yapılmış. Alaeddin Bey Camii’ndeki restorasyon VGM, Koruma Kurulları gibi devlet kurumlarındaki ve yüklenici firmaların restorasyon anlayışındaki kötü ve tuhaf yozlaşmanın dışa vurumunu acı bir şekilde...