29 / 03 / 2024

bursa deprem

bursa deprem

Bursahakimiyet köşe yazarı Namık Göz bugünkü köşesinde Bursa'daki deprem riskini kaleme aldı. İşte Namık Göz'ün 'Unuttuğumuz gerçek deprem: Geliyor gelmekte olan' başlıklı yazısı...

Bursa'daki konutların yüzde 79'u sigortasız!

Olay köşe yazarı Mustafa Özdal, bugünkü köşesinde Allianz Türkiye Oto Dışı Sigortalar Genel Müdür Yardımcısı Öktem Örkün'ün konut sigortası açıklamalarını kaleme aldı. İşte Mustafa Özdal'ın o yazısı...

Bursa depremi için süre doldu mu?

Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, Bursa depremi ile ilgili olarak, Gemlik'in yanı ve Bursa ovasındaki hareket dikkat çekti. Bursa depremi için sürenin dolmuş olacağının altını çizdi...

Bursa büyük depreme ne kadar hazır?

Şehir Plancıları Odası Bursa Şubesi Başkanı Alp Kaya, Bursa’nın yaşanacak olası bir büyük bir depreme hazır olmadığını aktardı.

Bursa'daki binaların yarısı riskli!

Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Engin Er ile İnşaat Mühendisleri Odası (IMO) Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Albayrak, şehirdeki deprem riskini anlattı. Er ve Albayrak binaların yüzde 50'sinin mühendislik hizmeti almamış olduğunu söyledi.

Bursa için deprem uyarısı!

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Bursa’da 1855 tarihinden bu yana büyük bir deprem olmadığını açıkladı ve Bursa için deprem uyarısı yaptı.

Bursa'da hastane inşaatlarında deprem izolatörü uygulaması!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi Başkanı Mehmet Albayrak ve Odaya üye inşaat mühendisleri, Sağlık Bakanlığı'nın hastane inşaatlarında kullanmaya başladığı deprem izolatörü uygulamasını düzenlenen teknik gezide inceledi.

TMMOB'dan Bursa'ya deprem uyarısı!

TMMOB'li Koordinasyon Kurulu 12 Kasım Depremi'nin 17. Yıl dönümünde BAOB Yerleşkesi Ortak Salonu'nda panel düzenledi.

Bursa için 7.5'lik deprem uyarısı!

Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Ercan, Gölcük gibi Bursa’da da deprem yaratacak kırığın kentin tam içinden geçtiğini belirterek, "7.5'luk bir depreme hazır olunmalı" dedi.

Bursa'da 3,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Bursa’nın Gemlik İlçesi’nde Richter ölçeğine göre 3.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi depremin saat 07.16'da yerin 6.3 kilometre derinliğinde kaydedildiğini açıkladı.

Setenay Yüksel Olguner: Bursa Yeni Türkiye'nin minyatürü!

AK Parti Bursa Milletvekili aday adayı Jeofizik Mühendisi Setenay Yüksel Olguner, "Bursa ve çevresinde mutlaka deprem bekleniyor. Onun için kentsel dönüşümü çok önemsiyorum" dedi.

Bursa'da korkutan deprem!

Kandilli Rasathanesi 'nin verilerine göre Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinin Uğurlupınar Köyü yakınlarında saat 12:19'da 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, İstanbul'da da hissedildi.

Bursa'da 4.5 büyüklüğünde deprem!

Bursa'da meydana gelen deprem tedirgin etti. 4.5 şiddetindeki deprem İstanbul'da da hissedildi. Depremin erkez üssünün Bursa Mustafakemalpaşa olduğu öğrenildi...

Uzmanlardan Marmara'daki 4 il için deprem uyarısı: O fay hattı incelenmeli, yapı stoku zemine göre yenilenmeli!

Yaklaşık 6 milyon kişinin yaşadığı Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova için deprem uzmanları önemli uyarılarda bulundu. İşte Güney Marmara'yı bekleyen deprem riski...

Uzmanından 7.3 büyüklüğünde deprem uyarısı: 'Fayların üzerinde yerleşimler var, eyvah dememek için harekete geçilmeli!'

Son günlerde Bursa ve Gemlik'te peş peşe meydana gelen depremler tedirginlik yaratırken, TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan 7.3'lük deprem uyarısı geldi. İşte o açıklama...

Uzmanlar İstanbul, Balıkesir, Bursa'da da hissedilen 4.9'luk depremi değerlendirdi: 7 ve üzeri deprem üretebilir...

Dün akşam Çanakkale'deki 4.9 büyüklüğündeki deprem İstanbul, Balıkesir, Bursa'dan da hissedildi. Akıllara Marmara depremi geldi. Peki deprem uzmanları neler söyledi? İşte o açıklamalar...

Prof. Dr. Osman Bektaş açıkladı! Bursa için uyardı, tehlike devam ediyor!

Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, Bursa için 7'den büyük deprem ile ilgili olarak uyarı yaptı. Buna göre, deprem tehlikesinin yükseldiğine dikkat çeken Sayın Bektaş, "İstanbul- Bursa deprem çifti modeline göre sırada Bursa var" ifadelerini kullandı.

Deprem uzmanı Ahmet Ercan 'Bu yanlışı halk canıyla ödeyecek' dedi! 7,2 şiddetinde deprem sinyali verdi!

Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan Bursa'daki fay hattının yanı sıra aktif bir fay hattı olduğunu söyleyerek 7,2 şiddetinde depremin olabileceğinin sinyalini verdi. 

Deprem uzmanı Övgün Ahmet Ercan korkuttu! Gözle görülmeyen deprem üretebilir kırık var! İkinci 6 Şubat mı geliyor?

Bursa'nın Gemlik ilçesinde bugün 4,1 şiddetinde deprem oldu. Paniğe neden olan depremin hemen ardından Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan korkutan açıklama geldi. Ercan ''Türkiye'de Gözle görülmeyen deprem üretebilir kırık var'' dedi.

Deprem uzmanından son dakika Bursa açıklaması: Bursa fay zonu 3-5 milyon yıldır orada! 7.3'lük deprem olur mu?

Marmara Denizi'nde peş peşe meydana gelen depremler tedirginlik yaratırken, Bursa'da 7.3'lük deprem üretebilecek aktif bir fay olduğu gündeme geldi. Paleosismolog Dr. Ramazan Demirtaş, X sosyal medya hesabından konuyu değerlendirdi. İşte o paylaşım...

Haritalarda yer almayan aktif fay keşfedildi: 7.3'lük deprem üretebilir!

Ankara Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi ve Eskişehir Teknik Üniversitesi tarafından Bursa’daki aktif fay hatları üzerine yapılan çalışmada daha önce haritalarda yer almayan yeni bir fay keşfedildi. Söz konusu bu fayın, 7.3 büyüklüğünde bir deprem üretebileceği  belirtiliyor. 

İstanbul'da 'her an deprem olma ihtimali' açıklandı! Deprem uzmanı resmen oran verdi: Neredeyse yazı tura atacaksın!

Geçtiğimiz günlerde Bursa'nın Gemlik ilçesinde meydana gelen 5.1'lik depremin ardından, Prof. Dr. Naci Görür'e göre, İstanbul'da her an deprem olma riskini açıkladı. Resmen oran veren Görür, "Neredeyse yazı tura atacaksın" dedi. 

Bursa'da büyük dönüşüm başladı! Hem tarihi mirasa sahip çıkılıyor, hem de depreme karşı  konutlar yapılıyor!

İstanbul, Ankara ve İzmir'den sonra Türkiye'nin dördüncü büyük kenti olan Bursa'da büyük bir dönüşüm başladı. Bu kapsamda hem tarihi mirasa sahip çıkılırken hem de deprem riskine karşı dayanıklı konutlar inşa ediliyor.

Deprem, Bursa'nın kapısına dayandı! Hemen kentsel dönüşümün tamamlanması lazım!

Son günlerde Bursa’ya yakın kentler ve bölgelerden deprem haberleri gelirken Bursa halkı korku içinde bekliyor. Yapı Denetim ve Deprem Mühendisleri Derneği Bursa Temsilcisi Serkan Işık Bursa'da kentsel dönüşümün hemen tamamlanması gerektiğine vurgu yaptı.

SON DAKİKA! Marmara’da deprem! O il sallandı!

Kandilli Rasathanesi’nden edinilen bilgilere göre, Bursa’da deprem meydana geldi. 3.2 şiddetinde olan deprem saat 06.50’de yaşandı.

SON DAKİKA! Yine deprem oldu!

AFAD tarafından paylaşılan verilere göre, Marmara Denizi'nde Yalova açıklarında saat 18:29'da 3,3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. 7,7 kilometre derinliğinde yaşanan deprem, Yalova, Bursa, İstanbul, Kocaeli ve çevre kentler de hissedildi.

bursa deprem Haberi

bursa deprem

Bursahakimiyet köşe yazarı Namık Göz bugünkü köşesinde Bursa'daki deprem riskini kaleme aldı. İşte Namık Göz'ün 'Unuttuğumuz gerçek deprem: Geliyor gelmekte olan' başlıklı yazısı...

Biliyorum; son günlerde ekonomiden başka bir şey konuşamaz hale geldik. İşin en kötü tarafı ise öngörüsüzlük. Kimse durumun nereye varacağını bir türlü kestiremiyor.

Sokaktaki vatandaştan iş dünyasına kadar tüm kesimler endişeli bir bekleyiş içinde. Bu ortamda deprem nereden çıktı diyeceksiniz ama yazacaklarım daha doğrusu Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şube Başkanı Engin Er'in söyledikleri inanın hem ülke hem de Marmara bölgesinde yaşayan insanlar olarak geleceğimizi doğrudan etkileyecek konular.

Çünkü Marmara havzasında 26,5 milyon insan yaşıyor. Türkiye sanayinin yüzde 80'i de bu bölgede üretim yapıyor. Meydana gelecek bir deprem, hem hayatımız, hem de ekonomimizi etkileyecek. Etkisi de öyle kısa...