29 / 03 / 2024

Bursa Esenevler mahallesi kentsel dönüşüm

Bursa Esenevler mahallesi kentsel dönüşüm

Bursa Yıldırım Belediyesi yeni kentsel dönüşüm projesini hayata geçiriyor. 125 hektarlık alanı dönüşüm projesinde olan Esenevler Mahallesi'nde plansız yapılaşmanın önüne geçilecek.

Bursa'nın o mahallesi için acil kentsel dönüşüm çağrısı!

Bursa’nın Gaziakdemir Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm vatandaşlar tarafından dört gözle bekleniyor. Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa’nın Gaziakdemir Mahallesi’nde yaşayan vatandaşların taleplerini köşesinde kaleme aldı.

Güler Concept satışta! Yeni proje!

Güler Concept tarafından  Bursa Balkan Mahallesi’nde yükselen adını firmanın kendisinden alan Güler Concept satışta...

Bursa'da dönüşüm kapsamında 301 konut yıkıldı!

Kentsel dönüşüm çalışmalarının hız kesmeden devam ettiği Bursa Mevlana Mahallesi'nde depreme dayanıksız yapılar yıkıldı.

Bursa Mevlana Mahallesi'nde yıkım başladı!

Bursa'nın Mevlana Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde yıkımlar başladı. Yıkıma Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da katıldı. 

Bursa Yıldırım Mevlana Mahallesi 7. Etap dönüşüm ihalesi 24 Mayıs'ta!

TOKİ, Bursa Yıldırım Mevlana Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi 7. Etap 644 Adet Konut ve 177 adet Dükkan İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesini 24 Mayıs tarihinde gerçekleştirecek.

Bursa Gökçe Mahallesi sakinleri yeni tapularına kavuştu!

Bursa Gökçe Mahallesi’ndeki 244 parsel üzerinde 1/1000 ölçekli Gökçe İmar Planı dâhilinde şuyulama çalışmalarını tamamlayan Nilüfer Belediyesi, 232 hak sahibine tapularını verdi.

Bursa Akpınar Mahallesi kentsel dönüşüm projesinde son durum ne?

Bursa'nın yıllardır çözülemeyen Akpınar Mahallesi Kentsel Dönüşüm sorunu çözüme kavuştu. Akpınar Mahallesi Kentsel Dönüşüm için hak sahipleriyle Büyükşehir Belediyesi arasında sıcak rüzgarlar esiyor. Her iki tarafta anlaşmanın en kısa zamanda yapılmasını istiyor.

Trend GYO İrfaniye arsası yıl sonu değerleme raporu!

Trend GYO portföyünde yer alan Bursa İrfaniye Mahallesi arsasına ilişkin Reel Gayrimenkul Değerleme A.Ş. tarafından hazırlanan 2020 yıl sonu değerleme raporunu yayınladı. 

Bursa Mevlana Mahallesi'nde kentsel dönüşüm için imzalar atıldı!

Bursa Yıldırım Belediyesi, Mevlana Mahallesi'nde hayata geçecek olan kentsel dönüşüm çalışmaları için hak sahipleri ile sözleşme imzaladı.

Bursa'da 12.9 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Bursa İli Orhangazi Belediye Başkanlığı, Bursa Gemiş Mahallesi'nde yer alan gayrimenkulü 12 milyon 967 bin 500 TL bedelle satışa çıkardı.

Bursa'da evi yanan aileye geçici konut tahsis edildi!

Bursa Tabakhane Mahallesi'nde evi yanan ailenin diğer fertlerinin ise başka bir eve yerleştirildiği ve ihtiyaçlarının temin edildiği belirtildi.

İdlib'te briket evlerden Bursa Mahallesi inşa edilecek!

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Suriye'nin İdlib kentinde briket evlerden Bursa Mahallesi kuracak.

Bursa’daki tehlikeli metruk binalar yıkılıyor!

Bursa’daki metruk binaların yıkım çalışmaları başladı. Bu kapsamda Bursa Osmaniye Mahallesi’ndeki metruk bina ekipler tarafından yıkıldı.

Bursa Esenevler mahallesi kentsel dönüşüm Haberi

Bursa Esenevler mahallesi kentsel dönüşüm
Bursa Yıldırım Belediyesi’nin yürüttüğü ve ilçedeki yaşam standartlarını tümüyle değiştirecek kentsel dönüşüm hamlesi ile Esenevler Mahallesi’nin de çehresi değişecek.


Geleceğin modern şehri için 3 bin 200 hektarlık yüzölçümü bulunan ve bin 125 hektarlık bölümü kentsel dönüşüm ve plan-uygulama alanı ilan edilen yapılacak revizyon bölgeye nefes aldıracak. Plansız yapılaşma ile anılan ilçenin makus talihini kentsel dönüşüm atağıyla değiştirecek Yıldırım Belediyesi, dönüşüm çalışmalarının önemli ayaklarından birini de Esenevler Mahallesinde gerçekleştirecek. Uygulama imar plan taslakları tamamlanan ve avan proje çalışmaları devam eden proje ile birlikte, Yıldırım’ın marka değerini yükseltecek bir bölge ortaya çıkacak. 94 bin 900 metrekare alanda yapılacak uygulamalarla birlikte mevcut 384 yapının yerinde modern bir şehrin izleri yükselecek.


Projeler hazırlanırken dönüşümün tüm aşamalarının titizlikle incelenerek detaylı araştırmalara başvurulduğunu vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı...