28 / 03 / 2024

Bursa Esentepe kentsel dönüşüm

Bursa Esentepe kentsel dönüşüm

Makamını Esentepe Mahallesi’ne taşıyan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kentsel dönüşüm konusunda bölgede yaşanan sıkıntılara dikkat çekti. Bozbey, "Çözüm noktasında taşın altına elimizi koymaya hazırız" diye açıklama yaptı.

Kentsel dönüşüm de TOKİ projeleri de tam gaz: 20-30 katlı binalar olmayacak!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa'daki kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü belirtti. İşte Aktaş'ın o açıklamaları...

Bursa’da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz: Hedef 10 bin yeni konut!

Depreme karşı dirençli şehir hedefiyle Bursa’da adeta bir kentsel dönüşüm hamlesi başlatan Bursa Büyükşehir Belediyesi, Karapınar kentsel dönüşümünde de 1. etap inşaatını başlattı.

Gaziakdemir Mahallesi sakinlerinden kentsel dönüşüme tepki: 103 metrekare evim 48 metrekareye düşüyor!

Bursa'da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz devam ediyor. Ancak Gaziakdemir Mahallesi sakinleri kentsel dönüşüm için sunulan şartlardan dolayı mağdur olduklarını ifade ederek Bursa Büyükşehir Belediyesi önünde toplandı.

Deprem, Bursa'nın kapısına dayandı! Hemen kentsel dönüşümün tamamlanması lazım!

Son günlerde Bursa’ya yakın kentler ve bölgelerden deprem haberleri gelirken Bursa halkı korku içinde bekliyor. Yapı Denetim ve Deprem Mühendisleri Derneği Bursa Temsilcisi Serkan Işık Bursa'da kentsel dönüşümün hemen tamamlanması gerektiğine vurgu yaptı.

Bursa'daki kentsel dönüşüm projelerinde son durum ne?

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın yazısında Bursa’daki kentsel dönüşüm projelerini kaleme aldı. Peki Bursa'daki kentsel dönüşüm projelerinde son durum ne?

Bursa’da kentsel dönüşümle 3000’e yakın güvenli konut inşa ediliyor

Yıldırım Belediyesi, 400 bin metrekarelik bir alanda gerçekleştirdiği dokuz ayrı kentsel dönüşüm projesiyle şehirdeki konutları daha modern, güvenli ve sağlıklı hale getirmeye karar vermiştir. Bu kapsamda, belediye toplamda 2.193 konutu yıkarak yerine 2.880 konut inşa edecek.

Bursa'nın 5 mahallesinde kentsel dönüşüm için start verildi! Asrın projesi geliyor!

Bursa'da kentsel dönüşüm çalışmaları için start verildi. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, ''Asrın projesi'' olarak adlandırdığı kentsel dönüşüm projesini başlattıklarını açıkladı.

Bursa'da kentsel dönüşüm kapsamında 96 bina yıkılıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Yıldırım Belediyesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın rezerv yapı alanı ilan ettiği Davutkadı Mahallesi'ndeki dönüşüm projesi için düğmeye bastı.

Bursa'da kentsel dönüşüm kapsamında, 65 adet konut hak sahiplerine teslim edildi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Yıldırım ilçesi Yiğitler Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm alanında gerçekleştirilen 1. etap projesinde tamamlanan 65 konut ve 2 iş yerinin teslim töreni yapıldı.

Bursa'da kentsel dönüşüm projesindeki 30 bin tapu hak sahiplerine verilecek!

Bursa'nın Yıldırım ilçesindeki kentsel dönüşüm projesi hız kesmeden sürdürülüyor. Proje kapsamında 30 bin konut inşa edilecek.

Bursa'da kentsel dönüşüm nasıl yapılmalı?

Bursa Hakimiyet köşe yazarı Namık Göz, bugünkü köşesinde Bursa'nın deprem riskini ve kentsel dönüşümü kaleme aldı. İşte Namık Göz'ün 'Deprem ve onun en çok etkileyeceği çarpık kentleşme bir Türkiye gerçeği' başlıklı yazısı...

Mustafa Bozbey'den Bursa'daki kentsel dönüşüm çalışmalarına eleştiri!

CHP Bursa Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Bozbey, Bursa'da devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarına yönelik eleştiride bulundu. 

Bursa'da kentsel dönüşüm ilkeleri belli oldu!

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) belirlenen kentsel dönüşüm ilkelerini  kamuoyu ile paylaştı. 

Bursa Esentepe kentsel dönüşüm Haberi

Bursa Esentepe kentsel dönüşüm

“Başkan Burada” projesi çerçevesinde makamını her hafta Nilüfer’in farklı bir mahallesine taşıyan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, bu defa Esentepe Mahallesi’ndeydi. 

Milliyet gazetesinde yer alan habere göre Başkan Bozbey, ilk olarak Esentepe Mahalle Muhtarı Hacı Özkan ile görüşerek, mahallede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Mustafa Bozbey, "Tespitlerimize göre ilerleyen zamanlarda otopark meselesi ortaya çıkacak. Mahalle komitesiyle görüştük. Bir alan üzerinde altını otopark, üstünü park yapacak şekilde çalışma yürütüyoruz" diye açıklama yaptı.

Bursa’nın genelinde kentsel dönüşüm konusunda yaşanan sıkıntıların her geçen gün arttığına dikkat çeken Bozbey, çözüm için hazır olduklarını dile getirdi. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "Vatandaşlarımız, bazı sitelerin yıkıldığını ve müteahhidin kanunî engelleri aşamadığı için inşaata başlayamadığını bizlere ilettiler. Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’ın bu konuda ne kadar hassas olduğunu...