26 / 04 / 2024

Bursa imar barışı

Bursa imar barışı

İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak, Bursa'nın Yıldırım ilçesindeki kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Albayrak, "Yıldırım'daki kentsel dönüşüm çalışmalarına en büyük darbeyi imar barışı vurdu" dedi.

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem'in villasına inceleme! 

Bursa Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem'in, imar barışı öncesinde imar izni olmayan 1700 metrekare arsa üzerine 7 milyon TL'ye villa yaptırdığı iddialarıyla ilgili AKP İlçe Başkanı Ufuk Ay, açıklama yaptı.

İmar barışı kapsamında Bursa'da 87 bin 936 müracaat yapıldı!

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İmar barışı kapsamında, Bursa'da 87 bin 936 müracaat yapıldı. Daha önce elektrik ve su aboneliği sorunlarını çözdüğümüz bu tür taşınmazların doğal gaz meselesindeki zorlukları da inşallah yakında aşıyoruz." dedi...

Atilla Ödünç: İmar barışının ekonomiye katkısı büyük!

İmar barışı uygulaması hakkında açıklamalarda bulunan TBMM Dışişleri Komisyon Üyesi ve Türkiye & Zambiya Dostluk Grubu Başkanı Atilla Ödünç, ''İmar barışının ekonomiye katkısı büyük'' diye konuştu.

Bursa'da 650 bin yapı imar barışından faydalanacak!

Çevre Şehircilik Bursa İl Müdürü Cemaleddin Başaran, bölgede imar barışıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Başaran, şehirde yaklaşık 650 bin yapının imar barışından faydalanacağını söyledi.

Bursa'nın gündeminde imar barışı var!

BTSO 56. Meslek Komitesi Genişletilmiş Sektörel Analiz Toplantısı gerçekleşti. Toplantıda konuşan Çevre ve Şehircilik İl Müdür Vekili Cemalleddin Başaran, yapı kayıt belgesine başvuruları konusunda açıklamalarda bulundu.

Bursa'da imar barışı konuşuldu!

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Türkiye’de yaklaşık 13 milyon kişiyi yakından ilgilendiren imar barışı konusu ele alındı. 

Bursa Yıldırım'daki imar barışı kentsel dönüşümü nasıl etkiledi?

İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak, Bursa'nın Yıldırım ilçesindeki kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Albayrak, "Yıldırım'daki kentsel dönüşüm çalışmalarına en büyük darbeyi imar barışı vurdu" dedi.

İmar barışı yeniden başlayacak mı? 

MÜSİAD Bursa Şubesi İnşaat Sektörü Genel Toplantısı'nda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Demirtaş, imar barışı ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı. Peki imar barışı yeniden başlayacak mı? İşte yanıtı...

İmar barışında yanlış beyan uyarısı!

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Faruk Çolak, imar barışı başvurularıyla ilgili "Henüz başvurmayanlar elini çabuk tutsun özellikle beyanını yanlış yapanlar bir an önce düzeltmek için harekete geçmeli'' dedi.

İmar barışı fırsatında son günler!

Bursa İhsaniye Altın Emlak'tan Münür Şenay, ruhsatsız ya da ruhsata aykırı yapıların kayıt altına alınması için hayata geçirilen imar barışı uygulamasında dikkat edilmesi gerekenleri sıraladı. 

Ali Faruk Çolak: İmar barışı ödemeleri takside bağlansın!

HKMO Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Faruk Çolak, imar barışı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Çolak, “Müracaat sürenin kesinlikle uzatılması ve ödenecek meblağın taksite bağlanması gerekiyor” dedi.

Gemlik'te tek katlı kafe için imar barışı başvurusu yapıldı!

Bursa Gemlik'te önünde sundurma bulunan tek katlı kafe için, '3 katlı yapı' gibi gösterilip imar barışı başvurusu yapıldığı iddia edildi. Konuyla ilgili Gemlik Belediyesi İmar İşleri Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatıldı.

İmar barışına Bursa'dan 400 bin başvuru yapıldı!

Başvuruların Haziran 2018 itibari ile alınmaya başlandığı imar barışına Bursa'dan 400 bin başvuru yapıldı. Yapılan başvurulardan ise yaklaşık 40 bin yapı için ücret ödemesi yapılıp 'yapı kayıt belgesi' alındı...

İmar barışında bunlara dikkat!

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Faruk Çolak, imar barışına müracaat etmiş ve edecek olan vatandaşlara önemli uyarılar yaptı.

Ruhsatsız yapıların sahiplerine imar barışı çağrısı!

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Faruk Çolak, imar barışı uygulaması kapsamında vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu. Çolak, yurttaşların bu fırsatı kaçırmamaları gerektiğini söyledi.

İmar barışında başvuruların yüzde 80'i hatalı!

Türkiye'deki 31 milyon ruhsatsız ve kaçak yapıyı ilgilendiren imar barışı uygulaması için başvurular devam ediyor. Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Ali Faruk Çolak, uygulama kapsamında yapılan başvuruların yüzde 80'inin hatalı yada yanlış olduğunu söyledi. 

Bursa'da imar barışına 180 bin kişi başvurdu!

Yaklaşık 13 milyondan fazla konutu ilgilendiren imar barışına başvurular devam ediyor. Bursa'da imar barışına 180 bin kişi başvuruda bulundu.

Bursa'da 650 bin yapı imar barışından faydalanacak!

Çevre Şehircilik Bursa İl Müdürü Cemaleddin Başaran, bölgede imar barışıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Başaran, şehirde yaklaşık 650 bin yapının imar barışından faydalanacağını söyledi.

Varlık barışı ve imar barışında süre uzar mı?

Vergi barışı, varlık barışı ve imar barışı düzenlemeleri kapsayan seçimden önce Resmi Gazete'de yayımlanan ve Meclisten geçen mali af yasasındaki detaylar belli oldu. Peki, düzenlemelerde süre uzar mı? Sizler için araştırıldı...

Bursa imar barışı Haberi

Bursa imar barışı

Bursa Hakimiyet Gazetesi köşe yazarı Namık Göz bugünkü köşesinde inşaat sektörünü kaleme aldı. İşte Namık Göz'ün o yazısı...

Geçtiğimiz sene Kovid-19 salgınının tüm dünyayı etkisi altına almasıyla birçok sektörle beraber inşaat sektöründe de olumsuzluklar yaşandı. Yaz aylarına doğru hükümet tarafından uygulanan teşvikler sektörü bir süreliğine hareketlendirdi ancak ardından girdi maliyetlerinin yükselmesiyle inşaat ve emlak sektöründe yeniden tartışmalar başladı. Bunun yanı sıra girdilerdeki yükseliş emlak ve özellikle ev fiyatlarnın da uçuşa geçmesine neden oldu. 

Geçen sene koronavirüs pandemisi dünya genelini ve neredeyse tüm sektörleri olumsuz etkiledi. İnşaat sektörü de pandeminin bu olumsuz etkilerinden nasiplendi. 2020'nin yaz aylarında konut kredilerinde başlatılan kampanyalar ile sektör bir nebze de olsa hareketlendi. Ancak inşaat maliyetlerindeki artışla beraber sektörde yine olumsuz gelişmeler yaşandı. Bunun yanı sıra malzeme...