19 / 04 / 2024

bursa imar planı

bursa imar planı

Daha sağlıklı bir gelecek için çevre yatırımlarını hızlandıran Büyükşehir Belediyesi, yeni eylem planı hazırladı.

Bursa'da kentsel dönüşüm için anlaşmaya varıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı. Yiğitler, Esenevler ve 75. Yıl mahallelerinde hayata geçirilmesi planlanan dönüşüm modeli için anlaşmaya varılan hak sahipleriyle ilk imzalar atıldı.

Bursa'da imara ve yapı ruhsatına aykırı inşa edilmiş binalar mecliste!

Bursa'da imara ve yapı ruhsatına aykırı inşa edilmiş olan binalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Özkan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bursa’nın çöküntü konut bölgeleri dönüşecek!

Bursa’nın gündeminde kentsel dönüşüm var. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı işbirliğiyle başlatmak istediği dönüşüm projeleri için konsensüs arayışlarına devam ediliyor.

Bursa'nın gündeminde imar var!

Bursa Belediyeler Birliği tarafından Büyükşehir ve 17 ilçe belediyesi tarafından imar çalıştayı gerçekleşti.

Bursa'daki 600 yıllık mahallelere Kıyı Kanunu gerekçesiyle imar izni yok!

Bursa Gemlik’te 1990 yılından beri Karacaali, Narlı ve Büyükkumla mahallelerine Kıyı Kanunu sebebiyle imar izni verilmiyor. Mahallede yaşayan vatandaşlar mağduriyetin giderilmesini istiyor.

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nde 'imar durdurma' kararı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirilmesi planlanan bir dizi uygulamanın bulunduğu projeyle ilgili Pirinç Han, İpek Han ve Bakırcılar Çarşısı bölgesinde, her türlü imar uygulamasının durdurulmasıyla ilgili karar alındı.

Bursa'nın 6 mahallesine dönüşüm başladı!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa’nın yatırımlarından bahsediyor. Kentsel dönüşümle ilgili de konuşan Aktaş, “Spesifik küçük bir kentsel dönüşümden çok 5-6 mahalleyi kapsayan bir dönüşüm yapacağız'' dedi.

Bursa'nın 7 mahallesinde dönüşüm başlıyor!

Çarpık yapılaşmanın merkezi olarak görülen Bursa'da dönüşüm başlıyor. Kentteki 7 bölge kentsel dönüşüm alanı olarak ilan edildi.

Bursa'da gündem Orhangazi İmar Planı!

CHP Bursa Milletvekili, TBMM Divan Kâtip Üyesi Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Orhangazi Gedelek Turşu Festivali'nde düzenlenen konuşmada iptal edilen 1/25 binlik Orhangazi İmar Planı nedeniyle dükkanların risk altında olduğunu ifade etti.

Bursa affedilen kaçak yapıların altında kalacak!

Depremler ve kaçak yapılarla ilgili açıklamalarda bulunan TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Fikri Düşünceli "Bursa affedilen kaçak yapıların altında kalacak" dedi.

Bursa’da kaçak yapılaşmaya taviz yok!

Bursa’nın ulaşım başta olmak üzere birçok kentsel sorunu da tetikleyen kaçak yapılaşmaya karşı etkin bir mücadele ortaya konması kentin zirvesinin tüm dinamiklerinin öncelikli gündem maddesi haline geldi.

Alinur Aktaş: İmar meselesi alfabenin A'sı gibidir!

İmar sorunu yaşayan Mehmet Akif Mahallesi’nde vatandaşlarla buluşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “İmar konusu, alfabenin A’sı gibidir. Eğer bu problemi çözersek, her şey hallolur” dedi.

Alinur Aktaş: Bursa’nın gelecek 50 yılı planlanıyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve cumhur ittifakı AK Parti büyükşehir belediye başkan adayı Alinur Aktaş, yeni dönemde hayata geçireceği projelerini anlattı.

Bursa'da kentsel dönüşümde önemli adımlar atılacak!

Yeni dönemde hayata geçireceği projelerini anlatan Büşükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ''Kentsel dönüşüm altyapı ve ulaşımla alakalı önemli adımlar atmamız gerekiyor'' diye konuştu.

12 ildeki 24 taşınmaza ilişkin imar planı değişikliği kararı Resmi Gazete’de!

12 ildeki 24 taşınmaza ilişkin imar planı değişikliği kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Bu kapsamda İzmir, İstanbul, Ankara, Antalya, Bursa, Çanakkale, Erzurum, Edirne, Kırşehir, Karaman, Iğdır Nevşehir'de imar planı değişikliği yapılacak.

Yıldırım Şirinevler Mahallesi'nde imar planı değişikliği!

Bursa Yıldırım Belediyesi tarafından Şirinevler Mahallesi’nin kaderini değiştirecek imar planı çalışmaları sürüyor. İmar planı ve uygulaması ile bölgenin sosyal donatıya ve alt yapı hizmetlerine sahip olacak.

Cargill’in imar planına 11 yıl sonra iptal kararı!

Amerikan Cargill firmasının Bursa’nın Orhangazi İlçesi’nde hukuksuz bir şekilde kurduğu fabrikanın uygulama imar planı, 11 yıl sonra iptal edildi.

Bursa'da Cargill'in mısır işleme tesisi imar planı iptal oldu!

Bursa'da Gemiç köyünde Cargill tarafından kurulan mısır işleme tesisi imar planı 11 yıl sonra mahkeme kararıyla iptal edildi. Bursa Barosu “Cargill tesisinin hiçbir hukuki dayanağı kalmıyor” dedi.

Bursa Gemiç köyünde kurulan tesisin imar planı iptal edildi!

Bursa'nın Orhangazi ilçesi Gemiç köyünde tarım arazisi üzerine Cargill tarafından kurulan mısır işleme tesisinin küçük ölçekli imar planı 11 sene sonra iptal edildi

Bursa Gökdere için yeni imar planı hazırlanacak!

Yıldırım Belediyesi ve Osmangazi Belediyesi arasında imzalanan protokolle Gökdere’de 84,88 hektarlık alan için yeni imar planı hazırlanması için imzalar atıldı. 

Yıldırım'da 6 mahallenin imar planı onaylandı!

Bursa'nın Yıldırım ilçesindeki 6 mahallenin yeni imar planı onaylandı. Yeni planlarla bölge halkının yaşam standardı artırılacak.

Bursa Kestel OSB'de imar planı değişikliği!

Bursa Kestel Organize Sanayi Bölgesi’ne ilişkin 1/2000 ölçekli nazım imar planı değişikliği askıya 26 Ekim 2016 tarihinde çıkarıldı. İmar planı 26 Kasım 2016 tarihinde askıdan indirilecek.

İznik Belediye Meclisi yeni imar planını onayladı!

Bursa’nın İznik ilçesinde 4 kat yapılaşmaya imkan tanıyan imar değişikliği Belediyesi Meclisi’nden geçti.Sur dışı kuzey ve güney kısmı nazım imar plan revizyonları 1/5000’lik nazım imar planı Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kabul edildi.

Cumalıkızık imar planına Bursa Anıtlar Yüksek Kurulu'ndan onay!

Bursa'nın 700 yıllık Osmanlı köyü Cumalıkızık'ı tarihî dokuya zarar vermeden yeniden şekillendirecek imar planına Bursa Anıtlar Yüksek Kurulu onay verdi.

SGK Yıldırım Karapınar arsası imar planı askıda!

Bursa Yıldırım İlçesinde, Karapınar Mahallesinde bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığına ait muhtelif parsellerde kamuya daha fazla mali kaynak oluşturmak amacıyla hazırlanan imar planı değişikliği askıya çıktı...

Bursa Yıldırım Baruthane spor ve otopark imar planı askıda!

Bursa Yıldırım İlçesi, Baruthane Mahallesi ‘Otopark Alanına’ 1299 ada 1 parselin ‘Spor Alanı’ ve ‘Genel Otopark Alanı’na alınmasına ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği askıda...

Bursa Nilüfer'de kat artırımı imar planı görüşüldü!

Nilüfer Belediye Meclisi, Başkan Bozbey başkanlığında olağanüstü toplandı. Toplantıda Büyükşehir Belediye Meclisi'nden gelen kentsel yenileme amaçlı kat artırımını öngören imar planı değişikliği talebi de görüşüldü.

bursa imar planı Haberi

bursa imar planı

İklim değişikliğiyle mücadelede yerel yönetimler önemli paya sahip olurken, son 30 yılın en kurak yılı ve son 100 yılın en kurak kış mevsimini geçiren Bursa’da, Büyükşehir Belediyesi’nin iklim değişikliğiyle mücadele çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Hürriyet'te yer alan habere göre; küresel iklim değişikliğine mücadele kapsamında geçen aylarda idari yapılanmaya Sıfır Atık ve İklim Değişikliği Şube Müdürlüğü’nü dâhil eden Büyükşehir Belediyesi, bu konuda 2014 yılında başladığı mücadele çalışmalarına her yıl yenilerini ekliyor.

EYLEM PLANI HAZIR

Daha sağlıklı bir gelecek için çevre yatırımlarını hızlandıran Büyükşehir Belediyesi, küresel ölçekte gerçekleşen iklim değişikliği ile mücadele çalışmalarına katkı sunmak için 2014 yılı temel alınarak Bursa’da bulunan sera gazı emisyon kaynaklarının belirlenmesi ve azaltım tedbirlerinin oluşturulması amacıyla Bursa Sera Gazı Envanteri ve İklim Değişikliği Eylem Planı’nı...