26 / 04 / 2024

bursa imar planları

bursa imar planları

Ulus Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya gelip bölgenin en önemli meselesi olan imar konusuna değinen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “İstediğiniz kadar imar yok deyin. Burada hayat var. İmar meselesini bir an önce çözmeliyiz” dedi. 

Bursa'da Yeni İmar Yönetmeliği çalıştayı düzenlendi!

Bursa Osmangazi Belediyesi’nin, “Yeni Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği” hakkında Büyükşehir Belediyesi ve 17 ilçe belediyesinde çalışan teknik personelin bilgilendirilmesi için çalıştay gerçekleştirildi. 

Bursa'da 6 mahalleye imar müjdesi!

Bursa Yıldırım'da son yıllarda yapılan projeler ile çarpık kentleşme tarihe karışıyor. Modern yaşam alanlarının kurulduğu ilçe bir zamanlar gecekondularıyla anılıyordu.

Bursa'ya imar müjdesi!

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Çevre ve Şehircilik Bakanı Idris Güllüce'den yeni tip imar yönetmeliğinin uygulaması 2016 yılına ertelenmesi için söz aldı.

Bursa'da kentsel dönüşüm zirvesi!

Bursa'da kentsel dönüşüm zirvesi yapılacak. Çarpık ve plansız yapılaşmanın önüne geçerek, şehirlerin yaşanabilir alanlara dönüştürülmesini amaçlayan kentsel dönüşüm konusu, tüm detaylarıyla Bursa'da da masaya yatırılacak.

Bursa'daki alternatif yol 20 gün içinde trafiğe açılıyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Ankara - İzmir Yolu' nun kuzeyindeki 30 metrelik olarak yapılan alternatif yolun yaklaşık 20 gün içinde trafiğe açılacağını müjdeledi.

Bursa Güzelyalı imar planları vatandaşlara anlatıldı! 

Bursa Mudanya Belediyesi, Güzelyalı için hazırlanan imar planlarını vatandaşlara anlattı. 

Yıldırım yatırımları için imar planları Meclis'ten geçti!

Bursa Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ilçede inşa edilmesi planlanan spor lisesi için imar planlarının Meclis'ten geçtiğini söyledi

Bursa Yıldırım'ın imar planlarına ortak alan vurgusu!

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Yıldırım’ın imar planlarını düzenlerken ortak kullanım alanlarına da en az konutlar kadar önem verdiklerini söyledi.

Mudanya Belediyesi imar planlarını vatandaşla yapıyor!

Bursa'nın Mudanya ilçesinde hazırlanan yeni imar planları vatandaş ile birlikte yapılıyor.

Erzurum Büyükşehir'den ilçelere yeni imar planları!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Tortum, Köprüköy ve Pazaryolu’na Yeni Nazım İmar Planı ve imar planlarına esas Jeolojik-Jeoteknik Etüt Raporu çalışması yapıyor.

Antalya'nın imar planları yapılırken eski uygarlıklardan ilham alınmadı!

Antalya, çeşitli uygarlıklara ev sahipliği yapmış bir yöre. Kentlerimizin imar planlarını yaparken, bunlardan hiç ilham almamışız. Hiç olmazsa balkonlarımızı çiçekle süsleyebiliriz.

Yücel Çelikbilek'ten imar planları değerlendirmesi!

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, İBB Meclisi’nde onaylanan imar planları hakkında bilgilendirici açıklama yaptı.

Torun Center'ın imar planlarının yürütmesi durdu mu?

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Torun Center'ın imar planlarının yürütmesi hakkında açıklamalar yapıldı.

Ataşehir Yenisahra ve Barbaros imar planları için komisyon kurulacak!

Yenisahra ve Barbaros mahallelerinin imar planlarıyla ilgili bilgilendirme toplantısında, iki mahallenin 1/5000’lik imar planlarının karara bağlanması için İBB Meclisi nezdinde girişimlerde bulunacak bir komisyon kurulmasına karar verildi.

Torun Center'ın imar planlarının yürütmesi durduruldu!

Mecidiyeköy’deki eski Ali Sami Yen Stadı’nın yerinde yükselen Torun Center projesinin imar planlarının yürütmesi durduruldu.

Nuran Uslu, imar planlarındaki son durumunu açıkladı!

Beyendik Belediye Başkanı Nuran Uslu, yaptığı açıklamada, Beyendik Belediyesi'nin ilave imar planlarıyla ilgili AK Parti İlçe Başkanı Boyalık ile beraber, AK Parti Edirne Milletvekili Sezen'i ziyaret ederek projenin imzalanmasına ilişkin yardım istediğini söyledi.

Bursa Gürsu'da imar planları konuşuldu!

Bursa Gürsu Belediye Meclisi 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ilk toplantısını yaptı. Gürsu'nun imar planlarının tekrar gözden geçirildiği toplantıda ana maddelerden biri kamu yatırımlarında ilçe içinde yeterli büyüklükte arsa bulunmamasıydı.

İsmail Gültekin: Yalova'da öncelik imar planları!

Mimarlar Odası Yalova Temsilciliği Başkanı İsmail Gültekin,"Bu günlerde Yalova'da yapılacak olan imar planların bir önceliği vardır" dedi.

bursa imar planları Haberi

bursa imar planları

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, seçim gezileri kapsamında Yıldırım ilçesinde Ankara yolu altı diye tabir edilen mahallelerden Ulus Mahallesi'ni ziyaret etti.

Olay Gazetesi'nde yer alan habere göre  Yıldırım Belediye Başkan Adayı Oktay Yılmaz ile birlikte Ulus Mahallesi sakinleriyle buluşan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, göç ve buna bağlı olarak yaşanan çarpık ve kaçak yapılaşmalarla birlikte Bursa’nın hızla büyüdüğünü, zaman içinde belediyecilik hizmetlerinin bu büyümenin gerisinde kaldığını ifade etti.

31 Mart seçimlerinden sonra 4,5 yıl daha seçim olmayacağını ve hızlı koşulacak bir döneme girildiğini ifade eden Başkan Aktaş, Ulus Mahallesi’nin en önemli meselesi olan imar konusunu da hızla çözüme kavuşturmak istediklerini dile...