25 / 04 / 2024

bursa imar

bursa imar

Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Can Şimşek ile Şehir Plancıları Odası Bursa Şubesi Başkanı Sevilay Çetinkaya, Bursa'daki kentsel dönüşümü konuştu.

Bursa'da imar düzenlemeleri sürüyor!

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Ankara yolunun altındaki 6 mahalleye 8 imar hakkı verilmesi ile kentin çehresinin değişeceğini ve çalışmaların devam ettiğini açıkladı.

Bursa Cephanelik bölgesi imara açılmadı!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Nilüfer’in Beşevler mahallesinde yer alan ve 1. derece doğal koruma alanında bulunan Cephanelik bölgesinin imara açılmasının söz konusu olmadığını dile getirdi.

Bursa'da imara açılan yeni yollar asfaltlanıyor!

Bursa Osmangazi Belediyesi imar yolları açma çalışmalarına devam ediyor. Belediye, Demirtaş Mahallesi'nde imar planına uygun belirlenen yerlerde yeni imar yolları açıyor.

Bursa'ya yeni imar planı!

Bursa Yenişehir Derviş Eroğlu Bulvarı ile İ. Hakkı Bey Bulvarı'na yakın bölgelerde imar uygulaması yapıldı. Bu kapsamda bölgedeki tarlalar arsa vasfı kazandı

Bursa İsmetiye Köyü'nün arazileri imara mı açılıyor?

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İsmetiye Köyü tarım ve orman alanlarının imara açılması konusunda herhangi bir çalışmalarının bulunmadığını, böyle bir gündemlerinin hiç olmadığını açıkladı.

Bursa İznik'e 4 kat imar izni çıktı!

Sur dışı kuzey ve güney kısmı nazım imar plan revizyonları 1/5000’lik nazım imar planı Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin oy birliği ile kabul edildi.

Bursa'da serbest bölgeye girişler artık serbest olacak!

Hatırlarsınız başta altyapı olmak üzere birçok kez gündeme gelmiş ve özellikle serbest bölgeye ulaşımın serbest olmadığı vurgulanmıştı. Bursa'nın dünyaya açılan kapısı Serbest Bölgeye ulaşım imkansızlığı dile getirilmişti.

Ulu şehir Bursa, dünyaya AA ile açılacak!

Ulu şehir Bursa, dünyaya AA ile açılacak. Bursa Valiliği ve Anadolu Ajansı iş birliğiyle hazırlanan proje kapsamında, kentin dört mevsim çekilen fotoğraflarından oluşan sergi, yarın Ankara'da açılacak.

Bursa'da dönüşümde adalet çağrısı!

TESİAD Genel Başkam İlyas Bozkurt ve yönetim kurulu üyeleri dün iki önemli ziyaret gerçekleştirdi. Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ile kentsel dönüşümü konuşan TESİAD, Bursa Ticaret Borsası'nın da konuğu oldu.

Bursa'da Osmanlı mahallesi kurulacak!

Yeşil'den Cumalıkızık' a kadar tarihi mirası ayağa kaldıracaklarını söyleyen Bursa Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ilçedeki bir semti ise Osmanlı Mahallesine dönüştürmeyi hedeflediklerini bildirdi.

Bursa Emlak Müşavirleri Odası emlakçı kimliğine sahip üyelere kolaylık sağlayacak!

Geçtiğimiz hafta seçimli genel kurulda aldığı 110 oyla göreve gelen Bursa Emlak Müşavirleri Odası'nın yeni başkanı Erdal Çelebi, yönetim kurulu ile birlikte ilk ziyaretini Başkan Mustafa Bozbey'e yaptı.

Bursalılar imar sözü istiyor!

Davutkadı Mahalle Muhtarı Nihat Gençer, “Muhtarlık dönemim boyunca hangi hizmet için talepte bulunduysam mahallemize hepsi yapıldı. Önümüzdeki yerel seçimleri kim alırsa alsın bizim için önemli değil, bizim için hizmet yapıyor olması önemlidir" dedi

Bursa'da yeni binalar 5 katlı olacak!

Kentsel dönüşüm ve yenileme kapsamında yıkılan yerlerde inşa edilecek yeni binalar bölge ve ilçenin imar durumuna göre olacak. Bursa'da yapılacak binalar 5 katlı olarak yükselecek...

İnşaat sektörü konut projeleri için yeni imar alanları talep ediyor!

Bursa'da inşaat yapı müteahhitleri ile inşaat sektöründe yer alan üyeler kentte yeni imar alanları için talepte bulundu.

12 ildeki 24 taşınmaza ilişkin imar planı değişikliği kararı Resmi Gazete’de!

12 ildeki 24 taşınmaza ilişkin imar planı değişikliği kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Bu kapsamda İzmir, İstanbul, Ankara, Antalya, Bursa, Çanakkale, Erzurum, Edirne, Kırşehir, Karaman, Iğdır Nevşehir'de imar planı değişikliği yapılacak.

Bursa Yıldırım'daki imar barışı kentsel dönüşümü nasıl etkiledi?

İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak, Bursa'nın Yıldırım ilçesindeki kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Albayrak, "Yıldırım'daki kentsel dönüşüm çalışmalarına en büyük darbeyi imar barışı vurdu" dedi.

Bursa Güzelyalı imar planları vatandaşlara anlatıldı! 

Bursa Mudanya Belediyesi, Güzelyalı için hazırlanan imar planlarını vatandaşlara anlattı. 

Mudanya'nın Çağrışan ve Göynüklü bölgesinde imar düğümü!

Sınırları Mudanya’ya bağlı olan Çağrışan-Göynüklü bölgesinin imar planları yılan hikayesine döndü. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin bölge için hazırladığı imar planları 7 defa mahkemeden döndü. Yeni planlar ise Haziran ya da Temmuz gibi hazır olacak...

İnegöl'de e-imar uygulamasını 1 ayda 12 bin kişi kullandı!

Bursa İnegöl Belediyesi tarafından 2020 yılının Nisan ayında hizmete açtığı e-imar uygulaması, kısa süre içerisinde vatandaşlarca sıkça kullanılmaya başladı. Uygulamayı Mart ayında 12 bin ziyaretçinin kullandığı açıklandı.

Bursa'nın Yunuseli Havaalanı'nda son durum ne?

Uzun zamandır Bursa'nın gündemi Yunuseli Havaalanı. Havaalanı tartışması beraberide imar tartışmalarını da getirdi. Peki Bursa'nın Yunuseli Havaalanı'nda son durum ne?

Bursa Yıldırım'da kentsel dönüşüm hız kesmiyor!

Bursa'da Yıldırım Belediyesi’nin, ilçenin geleceğine katkı sağlayacak ve kentsel dönüşümün önünü açacak yeni imar plan ve uygulama çalışmaları etkisini gösterdi.

Bursa Büyükşehir Meclisi'nin gündeminde imar var!

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Kasım ayı toplantısı gerçekleşti. Toplantıda 1050 konutlarla ilgili olarak Bakanlık'ın hazırladığı projenin detayları anlatıldı.

Gemlik Belediyesi'nde e-imar dönemi başlıyor!

Dijital dönüşüm çalışmalarına hız veren Bursa Gemlik Belediyesi, e-imar uygulamasını başlatıyor. Uygulama ile ilçenin imar bilgileri Gemliklilerin bilgisayar ve telefonlarına taşınacak.

Yıldırım Şirinevler Mahallesi'nde imar planı değişikliği!

Bursa Yıldırım Belediyesi tarafından Şirinevler Mahallesi’nin kaderini değiştirecek imar planı çalışmaları sürüyor. İmar planı ve uygulaması ile bölgenin sosyal donatıya ve alt yapı hizmetlerine sahip olacak.

Bursa'da Osmangazi'de yeni imar yolları açıldı!

Bursa'da Osmangazi Belediyesi, Güneştepe Mahallesi’nde yeni imara açılan yolların asfaltlanması için çalışmalarına devam ediyor.

Bursa'nın gündeminde imar var!

Bursa Belediyeler Birliği tarafından Büyükşehir ve 17 ilçe belediyesi tarafından imar çalıştayı gerçekleşti.

bursa imar Haberi

bursa imar

Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Can Şimşek ile Şehir Plancıları Odası Bursa Şubesi Başkanı Sevilay Çetinkaya, son günlerde kentsel dönüşümle ilgili yaşanan gelişmelerle  ilgili basın toplantısı yaptılar. 


Mimarlar Odası Bursa Şubesi'nde düzenlenen toplantı ile kamuoyuna görüşlerini açıklayan iki oda başkanı, "Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odası Bursa Şubeleri olarak, sağlıklı ve sağlıkla yaşanabilir, güvenli kentleri inşa etmek adına yapılacak bilimsel çalışmalarda yerel yönetimlere desteğimizi her zaman olduğu gibi bugün de esirgemeyeceğimizi ifade eder; akılcı dönüşüm projelerini hayata geçirmek için hala çok geç olmadığını kenti yönetenlere ve kamuoyuna ilan ederiz" şeklinde açıklamalar yapıldı. 


Çeşitli akademik odaların temsilcilerinin de hazır bulunduğu toplantıda Can Şimşek, “20 Eylül 2017 tarihinde, kendilerini ‘kentsel dönüşüm mağduru’ olarak tanımlayan bir grubun Mimarlar Odası Bursa Şubemize baskın niteliğinde giriş...