28 / 03 / 2024

Bursa İshak Şah Camii

Bursa İshak Şah Camii

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin restore ettiği 600 yıllık İshak Şah Camii vatandaşların hizmetine açıldı. Açılışa Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de katıldı.

Milli Emlak o ilde arsa, arazi ve bahçeli ahşap ev satıyor! Yüzde 20 indirim ve 8 taksit fırsatını aman kaçırmayın!

Bursa Karacabey Milli Emlak, Bursa ili, Karacabey ilçesinde yer alan 6 adet arsa ile 3 adet arazi ve 1 adet bahçeli ahşap evi 8 taksit fırsatıyla satıyor. İşte merak edilen detaylar...

Bursa'da taşınabilir evlere ilgi arttı!

Bursa'da ahşap bungalov ev inşa eden Ferdi Dündar, pandemi döneminde bu evlere talep patlaması yaşandığını dile getirdi. 

Bursa Osmangazi'deki tehlikeli bina yıkıldı!

Bursa Osmangazi Belediyesi tarafından Kuruçeşme Mahallesi'nde dün gece yarısı aniden çöken ve ayakta kalan bölümleri vatandaşlar için tehlikeli hale gelen iki katlı ahşap bina yıkıldı.

Ahşap yapılar, olası depreme karşı can ve mal kaybını en aza indirgeyecek!

Bursa Teknik Üniversitesi'nde (BTÜ), ahşap konut sistemleri ve hesaplama yöntemlerini içeren bir seminer düzenlendi. AHŞAPDER Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Kalafat, “Ahşap yapılar, olası depreme karşı can ve mal kaybını en aza indirgeyecek” dedi…

Bursa'daki çivisiz cami yıllara meydan okuyor! 

Bursa İznik'te çivi kullanılmadan çentik yöntemiyle yapılan ahşap cami, yıllara meydan okuyan ihtişamıyla görenleri hayran bırakıyor.

Bursa İnegöl'e geleneksel Şavşat evi yapılacak!

Bursa İnegöl'de yaşayan Artvin Şavşatlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri dernek binalarını Şavşat evi konseptinde yapacaklarını açıkladılar. Dernek binası Şavşat kültürünü yaşatma amacı ile tamamen ahşaptan yapılacak.

Bursa İshak Şah Camii açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin restore ettiği 600 yıllık İshak Şah Camii vatandaşların hizmetine açıldı. Açılışa Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de katıldı.

Türk Kızılayı'ndan Bursa'da kat karşılığı inşaat ihalesi!

Türk Kızılayı Karacabey Şube Başkanlığı, Bursa Karacabey'deki Tavşanlı Mahallesi'nde yer alan bahçeli ahşap evi kat karşılığı inşaat ihalesine çıkarıyor..

Bursa Doğancı Camii restore ediliyor!

Osmangazi’ye 17 kilometre uzaklıktaki Doğancı Köyü’nde bulunan ve Bursa’nın ahşap çatılı 4 camisinden biri olan 200 yıllık Doğancı Camii restore ediliyor.

Bursa Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yenilendi!

Osmanlı padişahı 2. Abdülhamid’in emriyle kurulan ve ‘Nazari ve Ameli Hüdavendigar Hamidiye Ziraat Mektebi’ adıyla 21 Mart 1891 tarihinde eğitime başlayan Bursa’nın köklü eğitim çınarı Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle geleceğe kök salıyor.

Bursa İsak Şah Camii restore ediliyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, tarafından restore edilen 600 yıllık İsak Şah camii özgün halini almaya başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, tarihi caminin minaresinden çatısına, zemininden çevre düzenlemesine kadar tamamen elden geçirildiğini söyledi.

Ahşap yapılar deprem riski taşımıyor!

İMO Bursa Şubesi Gençlik Komisyonu, 'Geleceğin Yaşam Alanları, Yeşil Binalar Söyleşisi'ni gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Yüksek Mimar Çelik Erengezgin, ahşap yapıların hem çevreci hem de depreme dayanıklı olduğunu belirtti.

Bursa Deveciler Mezarlığı otopark oldu!

Osmanlı Padişahı Yavuz Sultan Selim Han devrinde bir tüccar tarafından kabristana dönüştürülen tarihi Deveciler Mezarlığı, 1940 yılma kadar 500 yıl Bursa'ya hizmet verdi.

Bursa İshak Şah Camii Haberi

Bursa İshak Şah Camii


Tarihi ve kültürel mirası ayağa kaldırma çalışmaları kapsamında Bursa’nın değerlerini UNESCO ile evrensel değer haline getiren Büyükşehir Belediyesi, ecdat emanetlerini ayağa kaldırma çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Bu kapsamda Namazgah Caddesi üzerinde bulunan 600 yıllık İshak Şah Camii de minaresinden çatısına, zemininden cephe duvarları ve bahçe düzenlemesine kadar bütünüyle özgün haline getirildi. Tarihi Camii, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, Makedonya Kültür Bakanlığı Müsteşarı Behicüddin Şehabi ve çok sayıda davetlinin katıldığı törenin ardından Cuma namazı ile ibadete yeniden açıldı.


Ecdadın ruhu şad edildi

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, her hafta özellikle Cuma günleri ya bir caminin temelini attıklarını yada bir camiyi ibadete açtıklarını hatırlatarak, bu hafta da...