26 / 04 / 2024

bursa metro haberleri

bursa metro haberleri

Geçtiğimiz günlerde Bursa'da  Emek-Şehir Hastanesi metro hattı için temel atma töreni gerçekleşmişti. Bursahakimiyet yazarı Aysun Karlı bugünkü yazısında metro hattının şehre katkılarını kaleme aldı. 

Bursa'da yeni metro hatları muhtarlara anlatıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen metro hattı projeleri, metro hattında yer alan mahallelerinin muhtarlarına anlatıldı. 

Deprem, Bursa'nın kapısına dayandı! Hemen kentsel dönüşümün tamamlanması lazım!

Son günlerde Bursa’ya yakın kentler ve bölgelerden deprem haberleri gelirken Bursa halkı korku içinde bekliyor. Yapı Denetim ve Deprem Mühendisleri Derneği Bursa Temsilcisi Serkan Işık Bursa'da kentsel dönüşümün hemen tamamlanması gerektiğine vurgu yaptı.

Bursa Emek-Şehir Hastanesi Metro Hattı'nda hedef 2023!

AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, Bursa'da inşa edilen Emek-Şehir Hastanesi Metro Hattı'nın yapımının 2023'te tamamlanması hedefleniyor. 

Bursa Emek-Şehir Hastanesi Metro Hattı inşaatında son durum ne?

İdari yargı fahiş fiyat diyerek Bursaray Emek-YHT-Şehir Hastanesi metro hattı ihalesini iptal etti, yürütmeyi de durdurdu ancak Ulaştırma Bakanlığı’ndan adrese teslim ihaleyi alan yüklenici firma inşaatı kesmedi.

Bursa Emek-Şehir Hastanesi metro hattı ihalesine bir iptal daha!

Bursa'da hayata geçirilen Emek-Şehir Hastanesi metro hattı ihalesi ikinci kez iptal edildi.

Bursa'da iptal edilen metro hattı ihalesinde yeni gelişme!

Danıştay tarafından iptal edilen Bursa metro hattı ihalesi aynı firmaya yeniden ihale edildi. İhale tutarı  1 milyar 950 milyon 628 bin TL oldu. 

Bursa Emek-Şehir Hastanesi Metro Hattı ihalesinde son durum!

Danıştay tarafından pazarlık usulüyle gerçekleştirilmesi nedeniyle Bursa'daki metro hattının ihalesini iptal etmişti. Metro hattı için yine aynı usulle ihale yapıldı.

Bursa Emek-Şehir Hastanesi Metro ihalesine Danıştay'dan iptal kararı!

CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, Danıştay'ın Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın Bursa Emek-Şehir Hastanesi raylı sistem inşası için 2 şirketin kazandığı 1 milyar 600 milyon TL bedelli ihale için iptal kararı aldığını dile getirdi. 

Emek-Şehir Hastanesi metro hattı Bursa'ya neler kazandıracak? 

Geçtiğimiz günlerde Bursa'da  Emek-Şehir Hastanesi metro hattı için temel atma töreni gerçekleşmişti. Bursahakimiyet yazarı Aysun Karlı bugünkü yazısında metro hattının şehre katkılarını kaleme aldı. 

Bursa'da yeni metro hatları muhtarlara anlatıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen metro hattı projeleri, metro hattında yer alan mahallelerinin muhtarlarına anlatıldı. 

Bursa Emek-YHT Gar-Şehir Hastanesi Metro Hattı'nın temeli atıldı!

Bursa'da hayata geçirilen Emek-YHT Gar-Şehir Hastanesi Metro Hattı'nın temel atma töreni bugün gerçekleşti. Törene Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismaloğlu katılım sağladı. 

Bursa Emek-Şehir Hastanesi Metro Hattı ihalesini Söğüt İnşaat kazandı!

Ulaştırma Bakanlığı’nın milyarlarca TL'lik Bursa Emek-Şehir Hastanesi Metro Hattı ihalesini Söğüt İnşaat ve Taşyapı İş Ortaklığı kazandı. 

Ankara-Sivas, Bursa-Osmaneli ve Konya-Karaman YHT projeleri mecliste!

Ankara-Sivas, Bursa-Osmaneli ve Konya-Karaman hızlı tren hattı projeleri ile Gebze-Darıca metro hattı projesinin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Tarhan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bursa Şehir Hastanesine ulaşım için metro ihalesi 27 Ekim'de yapılacak!

Bursa Şehir Hastanesine ulaşım için metro ihalesi 27 Ekim'de yapılacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesinin ihalesinin de gerçekleştirildiğini belirtti.

bursa metro haberleri Haberi

bursa metro haberleri

Geçtiğimiz günlerde Bursa'da  Emek-Şehir Hastanesi metro hattı için temel atma töreni gerçekleşmişti. Bursahakimiyet yazarı Aysun Karlı bugünkü yazısında metro hattının şehre katkılarını kaleme aldı. İşte Karlı'nın o yazısı...

Bursa'nın mevcut raylı sistem hattı tramvay hatlarıyla birlikte toplam 47,2 kilometre. Temeli kısa süre önce Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun da katıldığı törenle atılan 6,1 kilometre uzunluğundaki Emek-Şehir Hastanesi Hattı ve 9 kilometrelik Kent Meydanı-Terminal Hattı'nın eklenmesi ile birlikte toplam raylı sistem hattı 62 kilometreye çıkıyor...

Bu hat ile şehir içi raylı sistem hattı Bursa Şehir Hastanesi'ne ve Balat'a yapılması planlanan Bursa-Ankara Hızlı Tren Hattı istasyonuna bağlanmış olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ında onayıyla maliyeti bakanlık üstleniyor.
Her fırsatta 'demir ağ' kültürünü önemseyenlerdenim.

Ve dört gözle de Yüksek Hızlı Tren'in (YHT'nin) bitirilmesine bekliyorum.
Proje iktidar partisi için...