26 / 04 / 2024

bursa metro projeleri

bursa metro projeleri

Geçtiğimiz günlerde Bursa'da  Emek-Şehir Hastanesi metro hattı için temel atma töreni gerçekleşmişti. Bursahakimiyet yazarı Aysun Karlı bugünkü yazısında metro hattının şehre katkılarını kaleme aldı. 

Bursa'da yeni metro hatları muhtarlara anlatıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen metro hattı projeleri, metro hattında yer alan mahallelerinin muhtarlarına anlatıldı. 

Bursa'ya yeni metro müjdesi!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gürsu-Çalı arası 28.2 kilometrelik yeni metro hattının detaylarını anlattı.

Bursa'ya metro müjdesi!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, tamamı yeraltından geçecek şekilde planlanan ve şehrin en yoğun bölgelerini kapsayan 6.2 kilometrelik Yıldırım Metrosu ile 7 kilometrelik Osmangazi Metrosu’nun temelini bu sene içerisinde atmayı planladıklarını söyledi.

Bursa Görükle'ye metro müjdesi!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Recep Altepe, Görükle sakinlerine müjde verdi. Altepe, Kestel’den üniversiteye kadar gelen metro hattının bundan sonra Görükle kent merkezine kadar uzatılacağını söyledi.

Recep Altepe: Bursaray’da yaşanan yoğunluk tarihe karışacak!

Büyükşehir Belediyesi’nin Haziran ayı meclis toplantısı, Çarşamba’daki eski İl Genel Meclisi binasında yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BursaRay’da yaşanan yoğunluğun kısa zaman sonra tarihe karışacağını açıkladı.

Tevfik Göksu'dan Ekrem İmamoğlu'na metro tepkisi!

İBB AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu metro projeleri konusunda eleştirdi.

Ekrem İmamoğlu'na metro projeleri için 150 milyon Avro borçlanma yetkisi verildi!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi Kaynarca-Pendik-Tuzla Metro Hattı ve Sabiha Gökçen Havalimanı Raylı Sistem Bağlantısı Projelerinde kullanılmak için İBB Başkanına 150 milyon Avro borçlanma yetkisi verdi.

İzmir'de metro projeleri için bütçeler belirlendi!

İzmir'de 2022 Mali Yılı için bütçe kararları alındı. Ayrılan bütçeler arasında metro projeleri de yer alıyor.

İzmir'de metro yatırımları hızlanıyor!

İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu toplantısında yapılan yatırımları anlatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer,  metro projeleri hakkında bilgi verdi. 

Bursa Emek-Şehir Hastanesi Metro Hattı'nda hedef 2023!

AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, Bursa'da inşa edilen Emek-Şehir Hastanesi Metro Hattı'nın yapımının 2023'te tamamlanması hedefleniyor. 

İstanbul'daki metro projeleri için 150 milyon avro dış borçlanma teklifi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisinde, 2 metro hattının inşaatında kullanılması için 150 milyon avro dış borçlanma yetkisi talep etti. 

Bursa Emek-Şehir Hastanesi metro hattı ihalesine bir iptal daha!

Bursa'da hayata geçirilen Emek-Şehir Hastanesi metro hattı ihalesi ikinci kez iptal edildi.

İstanbul'daki metro inşaatlarında son durum ne?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde ulaşım problemini ortadan kaldırmak için metro inşaatlarına aralıksız devam ediyor. Peki İstanbul'un hangi bölgelerinde metro projeleri hayata geçiriliyor. İşte detaylar...

Bursa'da iptal edilen metro hattı ihalesinde yeni gelişme!

Danıştay tarafından iptal edilen Bursa metro hattı ihalesi aynı firmaya yeniden ihale edildi. İhale tutarı  1 milyar 950 milyon 628 bin TL oldu. 

Bursa Emek-Şehir Hastanesi Metro Hattı ihalesinde son durum!

Danıştay tarafından pazarlık usulüyle gerçekleştirilmesi nedeniyle Bursa'daki metro hattının ihalesini iptal etmişti. Metro hattı için yine aynı usulle ihale yapıldı.

Emek-Şehir Hastanesi metro hattı Bursa'ya neler kazandıracak? 

Geçtiğimiz günlerde Bursa'da  Emek-Şehir Hastanesi metro hattı için temel atma töreni gerçekleşmişti. Bursahakimiyet yazarı Aysun Karlı bugünkü yazısında metro hattının şehre katkılarını kaleme aldı. 

Bursa'da yeni metro hatları muhtarlara anlatıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen metro hattı projeleri, metro hattında yer alan mahallelerinin muhtarlarına anlatıldı. 

Bursa Emek-YHT Gar-Şehir Hastanesi Metro Hattı'nın temeli atıldı!

Bursa'da hayata geçirilen Emek-YHT Gar-Şehir Hastanesi Metro Hattı'nın temel atma töreni bugün gerçekleşti. Törene Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismaloğlu katılım sağladı. 

bursa metro projeleri Haberi

bursa metro projeleri

Geçtiğimiz günlerde Bursa'da  Emek-Şehir Hastanesi metro hattı için temel atma töreni gerçekleşmişti. Bursahakimiyet yazarı Aysun Karlı bugünkü yazısında metro hattının şehre katkılarını kaleme aldı. İşte Karlı'nın o yazısı...

Bursa'nın mevcut raylı sistem hattı tramvay hatlarıyla birlikte toplam 47,2 kilometre. Temeli kısa süre önce Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun da katıldığı törenle atılan 6,1 kilometre uzunluğundaki Emek-Şehir Hastanesi Hattı ve 9 kilometrelik Kent Meydanı-Terminal Hattı'nın eklenmesi ile birlikte toplam raylı sistem hattı 62 kilometreye çıkıyor...

Bu hat ile şehir içi raylı sistem hattı Bursa Şehir Hastanesi'ne ve Balat'a yapılması planlanan Bursa-Ankara Hızlı Tren Hattı istasyonuna bağlanmış olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ında onayıyla maliyeti bakanlık üstleniyor.
Her fırsatta 'demir ağ' kültürünü önemseyenlerdenim.

Ve dört gözle de Yüksek Hızlı Tren'in (YHT'nin) bitirilmesine bekliyorum.
Proje iktidar partisi için...