29 / 03 / 2024

Bursa Muradiye Camii açıldı mı

Bursa Muradiye Camii açıldı mı

Osmanlı Padişahı 2. Murat tarafından yaptırılan ve Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restore edilen Muradiye Camii, 2 yıllık aradan sonra Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın da katıldığı törenle yeniden ibadete açıldı.

Bursa Muradiye Camii ibadete açıldı!

Muradiye Külliyesi içinde bulunan Muradiye 2’nci Murat Camii, yenilenen yüzüyle kapılarını açtı. Restorasyonu tamamlanarak ibadete açılan Muradiye Camii, ilk teravih namazında vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Bursa Kefesüzen Camii ibadete açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restore çalışmaları tamamlanan Kefesüzen Camii Mevlid Kandili’inde ibadete açıldı. 

Bursa'da 700 yıllık Alaeddin Bey Cami’nin restorasyonu tartışma yarattı! 

1326’da Bursa'da inşa edilen Alaeddin Bey Camii’nde 2 yıl önce yapılan restorasyon, krize neden oldu. Parlak led aydınlatma sistemleri takılan, girişi PVC doğramalarla kapatılan camiye takılan bakır kapı kebapçı kapısını benzetildi.

Bursa Uludağ Üniversitesi Yeni Cami projesinin yüzde 35'i tamamlandı!

Bursa Uludağ Üniversitesi Görükle Yerleşkesi'nde yapılan Yeni Camii projesinin yüzde 35'i tamamlandı. Toplamda 25 bin metrekarelik alana sahip olacak Yeni Cami'nin yaklaşık 20 bin metrekaresi kültür merkezi olarak değerlendirilecek.

Bursa Terminal Cami açıldı!

BURULAŞ Şehirlerarası Otobüs Terminali esnafının desteğiyle Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa ettirilen Terminal Camii, Başkan Alinur Aktaş tarafından ibadete açıldı.

Bursa'da 597 yıllık caminin restorasyonu durduruldu! 

Bursa İznik'te bulunan 597 yıllık tarihi Mahmut Çelebi Camii'nin restorasyonu ödenek yetersizliği nedeniyle durduruldu. Tarihi cami çürümeye terk edildi. 

İznik Ayasofya Camii restorasyonu mecliste!

İznik Ayasofya Camii'nde yapılan restorasyon çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP Bursa Milletvekili Lale Karabıyık hatalı restorasyonun düzeltilmesi için çalışma olup olmadığını sordu...

Mimar Sinan Camii Çamlıca’da yükselecek!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş yaptığı açıklamada Çamlıca Mahallesi’nde temeli atılan Mimar Sinan Camii’nin, tamamlandığında bölgeye değer katan bir eser olacağını belirtti.

Bursa Kefensüzen Camii'nde son rötuşlar!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi ve kültürel miras çalışmaları kapsamında yenilenen 600 yıllık Kefensüzen Camii’nde restorasyon çalışmaları son sürat devam ediyor. 

Orhangazi Muradiye'de 5,6 milyon TL'ye satılık tarla!

Bursa Orhangazi Belediye Başkanlığı Muradiye Mahellesi'nde yer alan tarlayı 5 milyon 603 bin 512,50 TL bedelle satışa sunuyor. Söz konusu tarlanın ihalesi 8 Ağustos tarihinde gerçekleştirilecek. 

Bursa, yıkılan binalarla nefes alıyor!

Bursa'da yapılaşmanın yoğun olduğu Yıldırım ilçesi Hacıseyfettin Mahallesi’nde de Hacıseyfettin Camii yanındaki 3 binayı kamulaştıran Bursa Büyükşehir Belediyesi, proje kapsamında mahallelinin nefes alacağı bir yeşil alan düzenlemesi yapacak

Bursa Muradiye Parkı açılış için gün sayıyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kentin 'Yeşil Bursa' kimliğine katkı sağlayacak olan ve bölgeye değer katan Muradiye Parkı'nın kısa süre sonra açılacağını söyledi...

Bursa Büyük Camii için çalışmalar başladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılması istenilen Bursa Büyük Camii için çalışmalar başladı. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin de destekleriyle hayata geçirilen proje Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü içinde yer alacak.

Bursa Kültürpark Cami hizmete açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Kültürpark Camii’nin çevre düzenlemelerin yapılmasının ardından, caminin kapasitesi de arttırılarak vatandaşların ibadetine sunuldu.

Bursa Muradiye Camii açıldı mı Haberi

Bursa Muradiye Camii açıldı mı


Osmanlı Padişahı 2. Murat tarafından yaptırılan ve Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restore edilen Muradiye Camii, 2 yıllık aradan sonra Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın da katıldığı törenle yeniden ibadete açıldı.


Açılış nedeniyle cami bahçesinde düzenlenen törene; Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti Bursa milletvekilleri, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, ilçe belediye başkanları, siyasiler, bürokratlar ve vatandaşlar katıldı.


Cami tamam, külliye sırada


Açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Fatih Sultan Mehmet Han’ın babası 2. Murat tarafından inşa edilen ve 6 asır boyunca Bursa’ya hizmet veren çok önemli kent ziynetlerinden birinin daha ilk günkü orijinal haliyle ibadete açmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Yaklaşık 10 yıldır başta Vakıflar Bölge Müdürlüğü olmak...