25 / 04 / 2024

bursa raylı sistem

bursa raylı sistem

AK Parti Bursa Büyükşehir Belediye Başkan’ı ve adayı Alinur Aktaş, “Bursa için bir yol haritası belirledik. 20 yılda yapılan 54 kilometrelik raylı sistemi, 114 kilometreye çıkaracağız” diye konuştu.

Bursa'da raylı sistem 114 kilometreye çıkıyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdelediği tamamı yer altı 28.8 kilometrelik metro başta olmak üzere, bazı yatırımlara destek verileceği şeklindeki açıklamalarının yeni dönem için kendilerinde doping etkisi yaptığını söyledi.

Bursa Şehir Hastanesi'ne raylı ulaşım sağlanacak!

Ulaşım Master Planını Beşevler Küçük Sanayi Esnafı ile paylaşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 1.355 yataklı Şehir Hastanesi’ne vatandaşların daha rahat ulaşımının sağlanması için Emek’ten bir raylı sistem hattı planladıklarını dile getirdi. 

Bursa raylı sistemlerde marka oldu!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Makine Mühendisi Taha Aydın, Sabah Gazetesi tarafından Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde düzenlenen Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı' kapsamındaki oturum bölümünde konuştu.

Recep Altepe: Bursa’yı raylı sistemler alanında dünya ligine sokacağız!

Türkiye’nin ilk metro vagonlarını inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe yaptığı açıklamada, “İnşallah hızlı treni de üreterek, Bursa’yı raylı sistemler alanında dünya ligine sokacağız” dedi.

İpekböceği Tramvayı'nın test sürüşü yapıldı!

Bursa'da üretilen Türkiye'nin ilk yerli tramvayı "İpekböceği"ni inceleyen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yahya Baş, şehirlerde rahat ve güvenli ulaşımın, raylı sistemlerle mümkün olacağını, Bursa'da başlayan bu çalışmanın başarılı bi

Recep Altepe: Bursa raylı sistemlerde marka olacak!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kentte raylı sistem yatırımlarına çok önem verdiklerini belirterek, “Bursa, raylı sistemlerle anılan, önemli marka bir şehir oluyor” şeklinde konuştu...

Ulaştırma Bakanlığı 5 ildeki raylı sistem projelerini üstlendi!

Bursa, Kocaeli, Sakarya, Trabzon ve Samsun'da bulunan raylı sistem projelerine dair bazı işleri Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı üstlendi. Söz konusu karar bugünkü 32342 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

7 ile 185 kilometrelik raylı sistem geliyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "İstanbul, Bursa, Ankara, Kocaeli, Konya, Kayseri ve Gaziantep olmak üzere 7 ayrı şehirde 14 hatta yaklaşık 185 kilometre uzunluğunda raylı sistem yapım çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Bursa Emek-Şehir Hastanesi Raylı Sistem Hattı'nda çalışmalar başladı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Şehir Hastanesine kesintisiz ulaşımın sağlanabilmesi için projelendirilen, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından ihalesi tamamlanan Emek-Şehir Hastanesi Raylı Sistem Hattı'nda saha çalışmasının başladığı bildirildi.

Bursa Emek Şehir Hastanesi Hafif Raylı Sistem Hattı İnşaatı ihalesi yapıldı!

Bursa Emek Şehir Hastanesi Hafif Raylı Sistem Hattı İnşaatı ihalesi yapıldı. Cuma günü yapılan ihalenin maliyeti yaklaşık 1 milyar 787 milyon 26 bin 747 TL 90 kuruş olarak belirlendi.

Bursa Emek - Şehir Hastanesi Raylı Sistem Hattı ihaleye hazır!

Bursa Şehir Hastanesi'ne kesintisiz ulaşımın sağlanabilmesi amacıyla projelendirilen ve Mayıs ayında yapılan protokolle yapımı üstlenen Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na devredilen Emek - Şehir Hastanesi Raylı Sistem Hattı ihaleye hazır...

Emek Şehir Hastanesi Raylı Sistem Hattı için ihale süreci başlatıldı!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Emek Şehir Hastanesi Raylı Sistem Hattı'nın, yapımını üstlenen Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına devrine ilişkin protokolün imzalandığını açıkladı...

Bursa Emek-Şehir Hastanesi Raylı Sistem hattının ihalesi Haziran'da!

Emek-Şehir Hastanesi Hafif Raylı Sistem Hattı projesinin ihalesinin Haziran ayı içerisinde yapılması planlanıyor.

Sakarya'nın raylı sistem projeleri masaya yatırıldı!

Bursa’da raylı sistem ve tramvay projelerini inceleyen ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’la görüşen Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, “Hayata geçirmeyi hedeflediğimiz hafif raylı sistemler ile tramvay Bursa ziyaretimizin en önemli gündem maddesiydi.” dedi.

Antalya 3. Etap Raylı Sistem'de çalışmalar hızlandı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan Antalya 3. Etap Raylı Sistem Hattı'nda çalışmalara hız kesmeden devam ediliyor.

Raylı sistem uzunluğumuzu yüzde 50 artıracağız!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada "Hızlı tren hatlarımızı önümüzdeki 5 yıllık dönemde yaklaşık 5 bin 600 kilometreye taşıyacak, şehir içi raylı sistem uzunluğumuzu ise yüzde 50 civarında artıracağız." dedi.

Gebze OSB-Darıca Sahil Raylı Sistem Hattı'nı bakanlık yapacak!

Kocaeli'de inşaatına başlanılması planlanan Gebze Organize Sanayi Bölgesi (OSB)-Darıca Sahil Raylı Sistem Hattı'nın yapımını Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı üstlenecek.

Antalya 3. Etap Raylı Sistem'de Varsak-Otogar hattı hizmette!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, testlerin tamamlanmasıyla birlikte 3. Etap Raylı Sistem'de Varsak-Otogar hattını hizmete açtı.

İstanbul'da raylı sistem uzunluğu 454 kilometreye çıkacak!

Mega kent İstanbul'da inşaatı devam eden 221,7 kilometre raylı sistem hattı, 2023 yılının sonuna kadar tamamlandığında, mevcut 233,05 kilometrelik bölümle birlikte kentteki raylı sistem uzunluğu 454,75 kilometreye ulaşacak

bursa raylı sistem Haberi

bursa raylı sistem

Bursa’da son 16 ayda ulaşımdan çevreye, altyapıdan spora kadar her alanda önemli yatırımlara imza atan AK Parti Bursa Büyükşehir Belediye Başkan’ı ve adayı Alinur Aktaş, tamamladıkları proje çalışmalarını anlattı. 

Star Gazetesi'nden Muammer Başkan'ın haberine göre, her türlü konuyu vatandaşlarla görüştüklerini söyleyen Aktaş “Bir şehir tasavvuru oluşturduk. Çünkü biliyoruz ki Bursa bir cihan imparatorluğunun kurulduğu bir şehir. Bursa’nın geçirdiği süreçleri, geldiği noktayı, bugüne kadar sağladığı başarıyı inceledik ve bir yol haritası belirledik. Konularımızı altı başlıkta, Ulaşım trafik, Kentleşme ve çevre, Turizm, Yerel ekonomik hayat, Sosyal hayat ve eğitim, Kültür sanat ve spor olarak belirledik” açıklamasında bulundu.

BÜYÜK PAY ULAŞIMA 

Dünyanın tüm gelişmiş şehirlerinin en önemli ve çözümü için en fazla para harcanan sorununun trafik ve ulaşım olduğunu söyleyen Aktaş, bu gerekçeden hareketle yatırımlarda...