20 / 04 / 2024

bursa riskli binlaar

bursa riskli binlaar

AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç, "Bursa'da 30-40 hatta 60 yıl öncesinden yapılan binalar var. Yapılan hesaplamalara göre Bursa'da yaklaşık 20 bin binanın tehlike altında olduğu kayıtlara geçti" dedi. Övünç, yarım milyon insanın risk altında olduğunu belirtti.

Bursa'daki riskli yapı stokları hangi ilçelerde? Tek tek açıklandı! Sıvılaşma riski de var!

Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Genel Sekreteri ve Bursa Şube Başkanı Esra İnhanlı, Bursa ilçelerinde özellikle riskli olan ve sıvılaşma ihtimali yüksek olan yerleri tek tek açıkladı ve zeminde yapılan uygulamalara dikkat çekti. Peki Bursa'da riskli yapı stokları hangi ilçelerde?

Bursa'daki riskli bina yıkıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ'nin Acemler yerleşkesinde yer alan riskli binanın yıkımını gerçekleştirdi.

Bursa'da 20 bin bina riskli!

AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç, "Bursa'da 30-40 hatta 60 yıl öncesinden yapılan binalar var. Yapılan hesaplamalara göre Bursa'da yaklaşık 20 bin binanın tehlike altında olduğu kayıtlara geçti" dedi. Övünç, yarım milyon insanın risk altında olduğunu belirtti.

Alinur Aktaş: Bursa'da 70 bin konut riskli!

Deprem kuşağında olmasına rağmen her yıl 50 bin adet yeni kaçak binanın eklendiği Bursa'nın, depreme hazırlıklı olmaması nedeniyle kentsel dönüşüm çalışmaları yeniden gündeme alındı. Uzmanlar, çalışmalara ilişkin konuştu.

Bursa'da büyük dönüşüm hız kesmiyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 600 bin konutun bulunduğu şehirde riskli 70 bin konut tespit edildiğini, şehrin geleceğini tehlikeye atmadan kentsel dönüşümü rantsal dönüşüme çevirmeden 6-7 mahallede acil 20 bin konutla ilgili çalışma başlattıklarını söyledi.

Bursa'da riskli yapılar ortadan kaldırılıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde riskli yapıları ortadan kaldırmaya devam ediyor. Belediye son olarak Yunuseli Mahallesi’ndeki 2 katlı binanın yıkım çalışmalarına başladı.

Bursa Yıldırım'da riskli binalar yıkılıyor!

Bursa Yıldırım Belediyesi, Mollaarap Mahallesi'nde yer alan toprak kayması riski olan bölgelerde binaların yıkımıı gerçekleştirmeye devam ediyor.

Bursa Mudanya'daki riskli yapı için yıkım kararı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, riskli yapı olarak ilan edilen Mudanya’daki binayı yıkarak, yerine bünyesinde bayanlar için spor salonu, Busmek Kurs Merkezi ve Ana Kucağı eğitim merkezinin de bulunduğu modern bir bina inşa edilecek.

Bursa Mudanya’daki riskli bina eğitime kazandırılıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Mudanya'da bulunan riskli yapıyı yıkarak yerine kurs merkezi inşa edecek. 

Bursa'daki binaların yarısı riskli!

Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Engin Er ile İnşaat Mühendisleri Odası (IMO) Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Albayrak, şehirdeki deprem riskini anlattı. Er ve Albayrak binaların yüzde 50'sinin mühendislik hizmeti almamış olduğunu söyledi.

Bursa'da 20 bin riskli konut dönüşüyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ekonomi gazetecileriyle bir araya geldiği basın toplantısında, Bursa'da hayata geçirdikleri projeleri ve devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarını anlattı.

Bursa'da deprem riskli hastane binası özel okula kiralandı!

Bursa Ertuğrulgazi'de bulunan Türkan Akyol Göğüs Hastalıkları Hastanesi, depreme dayanıksız olduğu sebebiyle kapatılmıştı. CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca,"Depreme dayanıksız denilerek kapatılan Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nin bir özel okula 10 yıllığına kiraya verildiğini öğrendik" dedi...

Bursa Orhangazi'de riskli 24 okul yıkılacak! 

Bursa Valiliği, depremde yıkılacak okulların isimlerini açıkladı. Yapılan açıklamada, "24 eğitim binamız hakkında yıkım kararı alınmıştır" denildi...

bursa riskli binlaar Haberi

bursa riskli binlaar

Bursa Hakimiyet Gazetesi köşe yazarı Namık Göz bugünkü köşesinde AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç'ün Bursa'daki konut stoku ve inşaat sektörü açıklamalarını kaleme aldı.

İşte Namık Göz'ün 'Bursa'da 500 bin kişi riskli binada oturuyor' başlıklı yazısı...

Bursa, hem kent merkezinden geçen hem de Kuzey Anadolu Fay hattının kuzey ve güney kolunun üreteceği birinci derece deprem tehdidi altında.

Tehdidi daha vahim hale getiren ise Bursa yapı stokunun bulunduğu durum. Akademik odalar hatta resmi kurum yetkililerinin dile getirdiği gibi Bursa'daki binaların yüzde 60'a yakını kaçak ve imara aykırı.

ASTV'de yayınlanan Gözlem Kulesi programının konuğu olan AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç ile deprem riski ve kentsel dönüşümü ele aldık. İnşaat Yüksek mühendisi olan Ödünç, parlamentoya gitmeden önce iki dönem Bursa Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu başkanlığı...