26 / 04 / 2024

Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası

Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası

Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası ( BSMMMO ) organizasyonunda konuşan yeminli mali müşavir İbrahim Değirmenci, "Bazı bölgelerde bir arsa balonundan söz etmek mümkün" dedi.

Yeminli ve serbest muhasebeci mali müşavirlik sınavları Aralık'ta! Hemen başvuru tarihlerine bakın! 

TÜRMOB, bu senenin üçüncü dönem yeminli mali müşavirlik sınavlarının 2-11 Aralık'ta Ankara'da, serbest muhasebeci mali müşavirlik sınavlarının da 16-17 Aralık'ta gerçekleştirileceğini açıkladı. İşte başvuru tarihleri...

Emre Kartaloğlu'ndan konut sektöründeki vergilere ilişkin açıklama!

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Başkanı Emre Kartaloğlu, 2020 yılı bütçe gerçekleşmeleriyle, 2021 hedeflerini DÜNYA’ya açıkladı. 

Yapı Kredi Koray GYO bağımsız denetim kuruluşunu seçti!

Yapı Kredi Koray GYO, 2021 yılı hesap dönemindeki finansal raporlarının denetlenmesi için PwC Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş.'nin seçilmesine karar verildi. 

Deprem mağduru İzmirli vergi ve prim borçluları için mücbir sebep talebi!

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Emre Kartaloğlu, 30 Ekim'deki deprem felaketi sebebiyle İzmir'de vergi ve sosyal güvenlik yükümlülüklerine yönelik mücbir sebep ilan edilmesini istedi.

Alarko GYO Güney Bağımsız Denetim ile anlaştı!

Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2020 yılı hesap dönemi finansal raporlarının denetlenmesi için Güney Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş. ile anlaştı...

Ata GYO 2020 yılı için DRT Bağımsız Denetim ile anlaştı!

Ata GYO'nun 15 Haziran 2020 tarihli Olağan Genel Kurul Toplantısında 2020 yılı için seçilen Bağımsız Denetim Kuruluşu DRT Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş.; 2 Temmuz 2020 tarihinde tescil, Ticaret Sicili Gazetesinde ilan edildi.

Vakıf GYO 2020 yılı için PwC Bağımsız Denetim ile anlaştı!

Vakıf GYO'nun 2020 yılı bağımsız denetim hizmetleri için, PwC Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş. ile anlaştı. 

Akmerkez GYO'nun fiyat ve miktar hareketi açıklaması!

Akmerkez GYO'nun 30 Haziran 2020 tarihli finansal tablolarının bağımsız sınırlı denetimi ve 31 Aralık 2020 tarihli finansal tablolarının bağımsız denetimi için Güney Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş.'nin seçilmesine karar verildi.

Peker GYO 2020 yılı için Güney Bağımsız Denetim'le anlaştı!

Peker GYO'nun 30 Haziran 2020 tarihli finansal tablolarının bağımsız sınırlı denetimi ve 31 Aralık 2020 tarihli finansal tablolarının bağımsız denetimi için Güney Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş.'nin seçilmesine karar verildi.

Özak GYO 2020 yılı için bağımsız denetim şirketini seçti!

Özak GYO'nun 14 Mayıs 2020 tarihli Olağan Genel Kurul toplantısında PWC Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş. 2020 yılı için bağımsız denetim kuruluşunu seçti. 

Doğuş GYO 2020 yılı için DRT Bağımsız Denetim'le anlaştı!

Doğuş GYO 'nun 2020 yılı hesap dönemine ilişkin finansal raporlarının denetlenmesi ve ilgili düzenlemeler kapsamındaki diğer faaliyetleri yürütmek üzere DRT  Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş'nin bağımsız denetim şirketi olarak seçilmesine karar verdi. 

Ata GYO'nun bağımsız denetim şirketi tescillendi!

Ata GYO tarafından 2020 yılı hesap dönemi için bağımsız denetim hizmeti almak üzere  DRT Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş.'nin seçilmesine karar verildi.

Alarko GYO 2020 yılı için bağımsız denetim kuruluşunu seçiyor!

Alarko GYO'nun 2020 Hesap Dönemi Bağımsız Denetimini yapmak üzere, Denetimden Sorumlu Komitemizin önerileri doğrultusunda Güney Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş. ile sözleşme imzalasına Genel Kurulun onayına sunulmasına karar verildi.

Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Haberi

Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası

Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (BSMMMO) organizasyonunda konuşan yeminli mali müşavir İbrahim Değirmenci, 'İnşaat Sektöründe Muhasebe ve Vergi Uygulamaları' üzerine bilgi verdi. TÜRMOB Genel Saymanı Ülkü Sönmez yeni yıl itibariyle uygulamaya geçirilecek olan 'E-Birlik Projesi' hakkında konuşma yaptı. 


İbrahim Değirmenci, "İnşaat sektörü Türk ekonomisinde çok büyük paya sahip. Bu sektör doğrudan ve dolaylı yoldan hemen hemen tüm sektörleri etkilemektedir. Diğer taı aftan istihdam ağırlıklı olması nedeniyle de işsizlik sorununun önlenmesinde ciddi katkıları bulunmaktadır. İnşaat sektörünün genel ekonomi içindeki ağulığı dikkate alınarak, muhasebe ve vergi sorunlarının da tartışılarak çözümlenmesi gerekli" dedi. 


ARTIŞ ARSA MALİYETİNDE 

Konut fiyatlarında önemli maliyet unsunı olan arsa maliyetlerindeki artışın pek dikkate alınmadığını söyleyen Değirmenci, "Halbuki asıl artış sektöıdeki en büyük girdi olan arsa maliyetlerinden kaynaklanmaktadır. Bu açıdan bakıldığında...