19 / 04 / 2024

Bursa sorunu

Bursa sorunu

İMO Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Mehmet Albayrak, AK Parti Nilüfer İlçe Teşkilatı'nın tebrik ziyaretlerini kabul etti. Albayrak, Bursa'nın en büyük sorunu olan kaçak yapılaşmayı gündeme getirmeyi sürdüreceklerini kaydetti.

Bursa Akpınar Mahallesi kentsel dönüşüm projesinde son durum ne?

Bursa'nın yıllardır çözülemeyen Akpınar Mahallesi Kentsel Dönüşüm sorunu çözüme kavuştu. Akpınar Mahallesi Kentsel Dönüşüm için hak sahipleriyle Büyükşehir Belediyesi arasında sıcak rüzgarlar esiyor. Her iki tarafta anlaşmanın en kısa zamanda yapılmasını istiyor.

Gemlik'te Doğu Planları sorunu çözüme kavuştu!

Bursa Gemlik'te çevreyolunun doğusunda kalan bölgede, ekonomik hayatı durma noktasına getiren Doğu Planları sorunu çözüldü.

Bursa’da kaçak yapılaşmaya taviz yok!

Bursa’nın ulaşım başta olmak üzere birçok kentsel sorunu da tetikleyen kaçak yapılaşmaya karşı etkin bir mücadele ortaya konması kentin zirvesinin tüm dinamiklerinin öncelikli gündem maddesi haline geldi.

Bursa Tower Plaza yıkılıyor!

Bursa'da, ruhsat sorunu nedeniyle yirmi yılı aşkın süredir boş duran ve yıkılma riski olduğu belirlenen Tower Plaza'nın tıraşlama yöntemi ile yıkım çalışmaları gerçekleştirilmeye başlandı.Yıkımı üstlenen yüklenici firma görevlileri, bina içindeki asma tavanlar, kapı, pencere gibi sistemleri yıktı...

Bursa'nın ulaşım sorununa metrobüs önerisi!

Bursa gibi büyüyen kentler için toplu ulaşımın omurgası olarak raylı sistem en önemli çözüm yolu olarak görülüyor. Ulaşım sorunu için metro ve metrobüs önerisinde bulunuldu.

Bursa'nın kentsel dönüşüm sorunu TBMM gündeminde!

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Bursa Nilüfer'in kentsel dönüşüm mağdurlarının sorunlarını TBMM gündemine taşıdı.

İznik Gölü etrafının betonlaşma sorunu mecliste konu oldu!

İznik Gölü etrafının betonlaşması sorunu meclis gündemine taşındı. CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Mudanya'da tapu sorunu çözülüyor!

Bursa’nın Mudanya ve bazı ilçelerine mübadele döneminde yerleşen vatandaşların tapu sorunu çözüm bulacak. 

Bursa Mustafakemalpaşa'ya dev tesis kazandırılacak!

Bursa Mustafakemalpaşa'nın pazar yeri sorunu çözülüyor. Yunus Emre Mahallesi'ne inşa edilecek sosyal tesisle pazar yerinin yanında gençlik merkezi, düğün salonu gibi sosyal tesisler inşa edilecek.

Bursa İnegöl'de kira sorunu çözülemiyor!

Bursa İnegöl Emlakçılar Derneği Başkanı Zekai Akyürek, bölgedeki konut sektörünü değerlendirdi. Akyürek, kira sorunun çözülemediğini anlattı.

Bursa Selvili Cadde'ye viyadüklü çözüm!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 2006 yılında yaşanan heyelanın ardından İntam Bloklarıyla birlikte çöken Selvili Caddede yaşanan sorunu viyadükle çözüme kavuşturuyor.

Bursa Uludağ'a 3 yeni otopark geliyor!

Türkiye’nin en önemli kış turizm merkezi olmasına rağmen özellikle kayak sezonunda otopark bulunmaması nedeniyle büyük bir trafik karmaşasının yaşandığı Uludağ’da, parklanma sorunu Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından çözülüyor.

Kırsaldaki ruhsatlı yapı sorunu nasıl çözülecek?

Olay Bursa Gazetesi köşe yazarlarından İhsan Aydın bugün köşesinde "Kırsaldaki ruhsatlı yapı sorunu nasıl çözülecek?" başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının detayları..

Bursa sorunu Haberi

Bursa sorunu

İMO Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Albayrak, Yönetim Kurulu Sekreter üyesi Mustafa Er, Sayman üyesi Ayşe Asena Dişbudak ve Yönetim Kurulu üyesi Ali Kamil Goral, şubeyi ziyaret eden AK Parti Nilüfer ilçe Başkanı Celil Çolak ve Yönetim Kurulu üyelerini ağırladı. 


15. Dönem Yönetim Kurulu'nun hedeflerinden bahseden İMO Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak, Bursa'nın en büyük sorunu olan kaçak ve ruhsatsız yapılaşmayı gündeme getirmeyi sürdüreceklerini kaydetti. Kaçak yapılaşmaya deprem güvenliği açısından yaklaştıklarını söyleyen Albayrak, "Kaçak inşaatlar belirli şartnamelerden, yönetmeliklerden ve mühendislik hizmetlerinden uzak şekilde yapılmıştır. 

Bu yapılar kentin gelişimini engellerken, görüntü kirliliği de oluşturuyor. Her yapılan kaçak inşaat mesleğimizi ve meslektaşlarımızı da zor durumda bırakıyor. Bursa'da 650 bin yapı stoğu var. Bunun yüzde 60'ı yani 350-400 bine yakını kaçak ve ruhsata...