28 / 03 / 2024

bursa tahir ağa hamamı

bursa tahir ağa hamamı

Tahir Ağa Kültür Merkezi, ilk olarak Ara Güler'in "Şehir, Deniz ve İnsan" temalı fotoğraf sergisine ev sahipliği yaptı.Kültür merkezi, ilk olarak Ara Güler'in "Şehir, Deniz ve İnsan" temalı fotoğraf sergisine ev sahipliği yaptı.

Bursa Tahir Ağa Hamamı kültür merkezi olacak!

Bursa Mudanya’da Tahir Ağa Hamamı’nın restorasyon ve rekonstrüksiyon çalışması sürüyor. İlkbahar aylarında tamamlanacak çalışmaların ardından tarihi miras kültür merkezi olarak hizmet verecek.

Tahir Ağa Hamamı restorasyon çalışmaları başladı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Tahir Ağa (Nur) Hamamı’nın restorasyon çalışmalarını başlattı...

Milli Emlak Bursa'daki arsa ve arazileri 8 taksitle satıyor! Satış gününü kaçırmayın! 

Bursa Mustafakemalpaşa Milli Emlak, Bursa ili, Mustafakemalpaşa ilçesinde yer alan 8 adet arazi ile 1 adet arsayı 8 taksitle satıyor. Peki Bursa Mustafakemalpaşa'daki gayrimenkullerin fiyatları ne kadar? 

Yılbaşından sonra araç piyasasında durum nasıl olacak? Fiyatlar artacak mı?

Türkiye'nin otomobil pazarında son dönemde dikkat çekici bir gelişme yaşanıyor. Sıfır ve ikinci el araç fiyatlarında önemli düşüşler gözlenirken, bu trend Bursa'da açık oto pazarını hareketlendirdi. Araç piyasası gündeminde araçların yılbaşından sonra artacağı konuşuluyor.

TOKİ Bursa Mustafakemalpaşa'da 2 bin 280 TL'den başlayan taksitle! 12 soruda TOKİ Mustafakemalpaşa!

Türkiye’nin merakla beklediği TOKİ Bursa Mustafakemalpaşa 2022 sosyal konut projesinin detayları belli oldu. Peki TOKİ Bursa Mustafakemalpaşa projesinde toplam kaç konut yapılacak? İşte 12 soruda TOKİ Bursa Mustafakemalpaşa 2022 ucuz konut projesi...

TOKİ'den ucuz konut bekleyen Bursalılar dikkat! Tarih açıklandı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığ'nın merakla beklenen Bursa Mustafakemalpaşa projesinin ihale tarihi açıklandı. İşte detaylar...

TOKİ'den Bursalılara son dakika müjdesi! O ilçede tam 683 ucuz konut inşa edilecek!

Dar gelirli aileleri düşük taksitlerle konut sahibi yapmaya devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Bursa Mustafakemalpaşa projesi için start verdi. İşte detaylar...

Bursa Mustafakemalpaşa'da 65 bin 600 TL'den başlayan fiyatlarla satılık arsa fırsatı! 

Bursa Mustafakemalpaşa Belediyesi, Bursa ili, Mustafakemalpaşa ilçesinde yer alan 31 arsa ve avlulu kerpiç misafirhaneyi 65 bin 600 TL'den başlayan fiyatlarla satıyor. 

Mustafakemalpaşa Belediyesi Bursa'da imarlı arsa satıyor! Yatırımcılar dikkat!

Bursa İli Mustafakemalpaşa Belediye Başkanlığı, Bursa Mustafakemalpaşa ilçesinde yer alan arsa için satış ihalesi düzenliyor. İşte 7 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek ihale ile ilgili detaylar...

TOKİ Bursa Mustafakemalpaşa 683 konut ihalesi bugün!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Bursa Mustafakemalpaşa Lalaşahin Mahallesi projesinin ihalesini bugün saat 14:00'te gerçekleştirecek.

TOKİ Bursa Mustafakemalpaşa 683 konut ihalesi 1 Kasım'da!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Bursa Mustafakemalpaşa'da 683 yeni konut inşa edecek.

Bursa Mustafakemalpaşa'ya yeni termal otel geliyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bursa Mustafakemalpaşa’nın termal turizm merkezi olan Tümbüldek Kaplıcalar Bölgesi’ne otel inşa edilmesi için düğmeye bastı. 

Bursa Hasanağa Organize Sanayi Bölgesi yatırımlarla büyüyor!

Bursa'nın gelişim bölgesinde yer alan Hasanağa Organize Sanayi Bölgesi son 10 yılda yatırımlarla sanayi alanında büyüme kaydetti. OSB'de faaliyet gösteren firma sayısı bu dönemde iki kat artış kaydetti. 

Bursa Mustafakemalpaşa Mahalle Konağı'nın inşaatı tamamlanıyor! 

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Mustafakemalpaşa’nın Yamanlı Mahallesi’nde inşa edilen mahalle konağında çalışmalar aralıksız devam ediyor. 

Bursa Mustafakemalpaşa'ya mahalle konağı inşa ediliyor! 

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Doğancı Mahallesi'nde mahalle konağı inşaatı için çalışmalara başladı. 

bursa tahir ağa hamamı Haberi

bursa tahir ağa hamamı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilerek kültür merkezine dönüştürülen tarihi "Tahir Ağa Hamamı" hizmete açıldı.


Kültür merkezi, ilk olarak Ara Güler'in "Şehir, Deniz ve İnsan" temalı fotoğraf sergisine ev sahipliği yaptı. 


Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, açılış töreninde yaptığı konuşmada, 1800'lü yıllarda inşa edilen ve "Nur Hamamı" olarak da bilinen Tahir Ağa Hamamı'nın restorasyonunun tamamlanarak ilçenin nabzının atacağı güzel bir eser haline geldiğini söyledi.


Tahir Ağa Kültür Merkezi'nin Mudanya'nın önemli tarihi değerlerinden biri olduğunu belirten Altepe, şöyle konuştu:


"Halitpaşa Caddesi ile Hamam Sokak kesişiminde bulunan Tahir Ağa Hamamı, 1870-1871 yıllarında Tahir Ağa tarafından yaptırılmıştır. Günümüze kadar ulaşan yapının iki bölümden oluştuğu ve çifte hamam plan şemasında olduğu görülüyor. Ahşap bağdadi kubbenin bulunduğu soğukluk mekanı kadınlar bölümü girişi olup ve bu mekanda yazı...