28 / 03 / 2024

bursa tapu sorunu

bursa tapu sorunu

Bursa’nın Mudanya ve bazı ilçelerine mübadele döneminde yerleşen vatandaşların tapu sorunu çözüm bulacak. 

Sarıyer'deki 200 bin kişiyi ilgilendiren 50 yıllık tapu sorunu çözüldü: İBB tarihinin en büyük satış kararı!

Sarıyer'in 10 mahallesinde yaşayan 200 bin kişiyi ilgilendiren 50 senelik tapu sorunu çözüme kavuştu. Peki vatandaşlar tapularını nasıl alacak? İşte ayrıntılar...

Sarıyer’deki 11 mahallenin tapu sorunu çözülüyor! Son dakika! 

İBB Meclisi, 19 Şubat Pazartesi günü Sarıyer’de tapu sorunu yaşayan 11 mahallenin sorununun çözülmesi amacıyla toplanacak. İşte ayrıntılar...

Kahramanmaraş'ta 40 yıllık tapu sorunu çözüldü! Hak sahipleri tapularına kavuştu!

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Çamlık Mahallesi’nin 40 yıllık tapu sorununa resmen neşter vuruldu. Tapular hak sahiplerine verildi. İşte ayrıntılar...

40 yıllık bekleyişte mutlu son: Karayazılılar tapularına kavuşuyor!

Erzurum'un Karayazı ilçesinde yaklaşık 40 senedir devam eden tapu sorunu çözüme kavuştu. Karayazılılar tapularına 40 yıl sonra kavuşuyor.

Eyüpsultan Alibeyköy ve Çırçır mahallelerinin tapu sorunu çözüldü!

Eyüpsultan'ın Alibeyköy ve Çırçır Mahallesi'nde senelerdir devam eden tapu sorunuyla ilgili yaşanan son dakika gelişmesi yüzleri güldürdü. İşte Eyüpsultan'ın Alibeyköy ve Çırçır Mahallesi'nde senelerdir devam eden tapu sorunuyla ilgili yaşanan o gelişmenin detayları...

Aksaray'daki tapu sorunu meclis gündeminde!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Aksaray'ın Bahçesaray ve Kırımlı Mahallelerinde yaşanan tapu sorununa ilişkin soru önergesi verdi. 

Iğdır'daki 40 yıllık tapu sorunu çözüldü!

Iğdır'da 40 yıla aşkın süredir yaşanan tapu kirizi Vali ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Engin Sarıibrahim'in araya girmesiyle çözüldü.

İzmir Sarnıç'ta tapu sorunu ortadan kalktı!

Gaziemir Sarnıç’taki araziler için rayiç bedel tespiti gerçekleşti. Buna göre; arazilerin metrekare birim fiyatı 700 TL ile 1000 TL arasında olacak.

Pendik Çınardere Mahallesi'nin imar sorunları çözüme kavuşuyor!

Çınardere Mahallesi Keltepe Mevkii'nde 40 senedir devam eden tapu sorunu ortadan kalkıyor. 

Üsküdar Bahçelievler Mahallesi'ndeki tapu sorunu TBMM'de!

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, Üsküdar'da Bahçelievler Mahallesi Sultan Murat Caddesi üzerinde ikamet eden vatandaşların tapu sorununa ilişkin soru önergesi verdi. 

Silivri'nin tapu sorunu belediye meclisinde!

CHP Grup Sözcüsü Melih Yıldız'ın ortak hareket çağrısının ardından AK Parti ve MHP'den tapu sorununun çözümünde olumlu sinyaller verildi. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, "Mağduriyetlerin yaşanmaması için dikkatli, hassas bir çalışma yapılıyor" dedi.

Diyarbakır Kayapınar'da tapu sorunu büyüyor!

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesi Peyas Mahallesi'nde gecekondu ve kaçak yapılaşmayı engellemek için yapılan imar revizyonları, Şehir Plancıları Odası’nın itirazları sonrasında durduruldu. Bölge sakinleri ise tapuları olmadığı için doğalgaz ve internetten faydalanamadıklarını söyledi.

Şehit ailesinin tapu sorunu çözüme kavuştu!

Sivas'ta satın aldığı evin tapusunu müteahhit ile yaşadığı sorun nedeniyle alamayan şehit ailesi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yardımıyla tapusuna kavuştu. 

bursa tapu sorunu Haberi

bursa tapu sorunu

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre; Bursa’nın Mudanya ve bazı ilçelerine mübadele döneminde yerleşen vatandaşların tapu sorunu, Torba Yasaya yeni eklenen düzenlemeler ile çözüme kavuşacak. 

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Bursa'da var olan tapu sorunu hakkında açıklamalarda bulundu.  Üzerinde tarım üretimi gerçekleştirdikleri arazilerin çok az bir kısmını resmi olarak belgelendirebilen vatandaşlar, tapu kayıtlarındaki farklılıklar nedeniyle uzun yıllar sorun yaşadılar. 

Hakan Çavuşoğlu tapu sorununun ortadan kalkacağını ve vatandaşların mağduriyetinin giderileceğini dile getirdi. Torba Yasa'daki yeni düzenleme şöyle; 

’26.04.2012 tarihi itibarıyla belediye ve mücavir alan sınırları içinde yer alan ve imar planı bulunmayan veya imar planında tarımsal amaca ayrılan Hazineye ait tarım arazilerini 31.12.2011 tarihi itibarıyla en az 3 yıldan beri tarımsal amaçla kiralayan ve kira sözleşmesi halen devam eden kiracıları veya bu arazileri aynı süreyle tarımsal...