24 / 04 / 2024

Bursa tarihi bina restorasyonu

Bursa tarihi bina restorasyonu

Osmangazi Belediyesi, 16 ve 19'uncu yüzyıllardan kalan üç binanın restorasyon ve rekonstrüksiyon çalışmalarını devam ettiriyor. 

1942 yılında İstanbul'da 1230 tarihi bina varmış! 

1942 yılında İstanbul'da 1230 tarihi binanın olduğu tespit edilmiş. Bu binaların tadilatı için harekete geçilmiş.

Bakırköy'ün tarihi binası Vakıflar Genel Müdürlüğü ile davalık!

Bakırköy'ün İstanbul Caddesi'nde yer alan Simeonidis ailesine ait olduğu tahmin edilen tarihi bina, Vakıflar Genel Müdürlüğü ile davalık.

Tarihi Göztepe İstasyon Binası TCDD Kültür Sanat Merkezi oldu

Tarihi Göztepe İstasyon Binası biten restorasyonu sonrası "TCDD Kültür Sanat Merkezi" olarak hizmet verecek. Tarihi bina, açılış töreninin ardından kültür-sanat merkezine dönüşecek.

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'ndeki yıkımlar Mart'ta tamamlanacak!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaptığı açıklamada Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi kapsamında kalan son binanın Mart'ta yıkılacağını belirtti.

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nde 37 binanın yıkımı tamamlandı!

Bursa’da 600 yıllık hanları çevreleyen 37 binanın yıkılmasıyla Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi tamamen ortaya çıktı. 

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nde çok katlı binanın yıkımı tamamlandı!

Bursa'da, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı'da hayata geçirilen kentsel tasarım projesi dahilinde çok katlı bir binanın yıkımı daha gerçekleşti. 

Tarihi Bulgur Palas satışa çıktı!

İstanbul'un simge yapıları arasında bulunan 'Bulgur Palas' satışa çıktı. Garanti BBVA'nın satışa çıkardığı tarihi bina için 30 milyon TL isteniyor.

Dünyanın sıfır noktasındaki tarihi bina 120 milyon TL'ye satılıyor!

İstanbul’un kalbi konumunda bulunan ve dünyanın en önemli tarihi simgelerinden olan Sultanahmet Meydanı’nda bulunan Nuri Kenan Paşa'ya ait 200 yıllık bina 120 milyon TL'ye satılıyor....

TİKA, Osmanlı dönemi eseri Nablus Belediye Kütüphanesini restore etti!

Filistin'deki en büyük kütüphaneler arasında yer alan Nablus'taki tarihi bina, restorasyonun ardından törenle belediyeye teslim edildi.

Lüleburgaz'da tarihi PTT binası kaderine terk edildi!

Lüleburgaz'da yıllar boyunca PTT binası olarak kullanılan tarihi bina kaderine terk edildi. Mahalle sakinleri, tarihi PTT binasının restore edilmesini istiyor.

Sivas'ta 112 yıllık jandarma binası restore ediliyor!

Sivas'ta 1908 yılında Vali Reşit Akif Paşa zamanında "Jandarma Dairesi" olarak yaptırılan tarihi bina restore ediliyor.

Kars'taki tarihi bina TÜGVA'ya tahsis edildi!

Tarihi bir binanın Türkiye Gençlik Vakfına tahsis edildiği iddiası meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Bahşi, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ayvalık’ta 19 tarihi bina için 'acil müdahale' talebi!

Balıkesir Ayvalık'ta kent mirasının korunması hedefiyle düzenlenen projede 10 konut, 3 ticari işlevli yapı ve 6 kamu binasına acil müdahale edilerek, restitüsyon ve restorasyon çalışmalarına başlanması gerektiği açıklandı...

Bursa tarihi bina restorasyonu Haberi

Bursa tarihi bina restorasyonu

Bursa'da, Osmangazi Belediyesince gerçekleştirilen restorasyon ve rekonstrüksiyon çalışmaları kapsamında tarihi binalar yenileniyor. Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Tayakadın Mahallesi'nde mülkiyeti Bursa Ticaret Borsasına ait 16 ve 19'uncu yüzyıllardan kalma sivil mimari örneği üç yapı, Osmangazi Belediyesi tarafından yenilenecek. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre çalışmalar kapsamında toplam 678 metrekare inşaat alanına sahip üç binadan ilki ahşap karkas yapıda inşa edildi. Zemin üzeri iki kattan meydana gelen ilk binanın içinde sergi salonları ve yönetim odası bulunuyor.

Ahşap karkas yapıda olan ikinci bina ise zemin üzerine iki kat olarak yapılıyor. Bu binada okuma salonları ve yönetim birimleri yer alıyor. Zemin katı moloz taş duvar, üst katı ise ahşap karkas olan üçüncü binanın inşası da zemin üzeri tek kat olarak devam ediyor.

Kent merkezinde tarihi...