24 / 04 / 2024

bursa toki konutları asansör

bursa toki konutları asansör

Bursa'da Doğanbey TOKİ konutlarındaki asansörlerin tehlikeli olduğunun resmi raporlarla ortaya çıkmasını değerlendiren Makine Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı İbrahim Mart, sorunun kent genelindeki binaların yüzde 82'sinde yaşandığını açıkladı.

Bursa 1050 Konutlar Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yıkımlar tamamlandı!

Bursa'da hayata geçirilecek olan 1050 Konutlar Kentsel Dönüşüm Projesinde "çürük" binaların yıkımları tamamlandı. Verilen detaylara göre yıkılan binalardaki beton eksikliği ve demirdeki kalitesizlik hem yüklenici firma yetkililerini hem de mülk sahiplerini şaşırttı.

Bursa İnegöl'de 3.Etap TOKİ Konutları inşa ediliyor!

TOKİ, Bursa'nın İnegöl ilçesinde 805 konuttan oluşan 3. Etap konut projesini hayata geçiriyor.

Bursa 1050 Konutları'nda dönüşüm düğümü çözülüyor!

Bursa'da uzun süredir yılan hikayesine dönen 1050 Konutlar kentsel dönüşüm ile ilgili Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'tan sevindiren haber geldi. Aktaş yakın zaman içerisinde kentsel dönüşüm anlaşmazlıklarının ortadan kalkacağını dile getirdi. 

Orhangazi TOKİ konutlarında son durum ne?

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde inşa edilen 292 konutun yapımı tamamalandı. Konutların hak sahipleri evlerine kavuşacakları günü bekliyor. 

TOKİ'nin Bursa emekli konutları görücüye çıktı!

TOKİ, Bursa´da tüm Türkiye´ye emsal olacak bir projeyi hayata geçirdi. Emekliler için yapılan konutlar vatandaşlar tarafından ilk defa göcürüye çıkarıldı. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Bursa'daki konutlarını Turyap satıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bursa’daki Botanik 224, Yükselen Park, Atış Premium konutlarını Turyap aracılığı ile satıyor. 

TOKİ Bursa Gazeteciler Konutları'nda meslek erbapları bir arada!

Yunuseli TOKİ Bursa Gazeteciler Cemiyeti Konutları mahalle konseptinde hayata geçiriliş bir proje. Projede yaşayan vatandaşlar yeşille iç içe, samimi, konforlu ve keyifli bir yaşam sürüyor…

TOKİ Bursa Emekli konutları sahiplerini buldu!

TOKİ tarafından emekli uygulamaları kapsamında Bursa'da hayata geçirilen konutlardan stoklarda kalan 133'ü kura çekimiyle sahiplerini buldu.

TOKİ Bursa İznik Konutları'nda modern ve geleneksel bir arada!

Bursa İznik'te "Mahalle Konsepti" ile yerel mimari kültür esas alınarak projelendirilen Bursa İznik Sosyal Konutları ile 30 bin metrekarelik alanda yeni bir yerleşim kuruluyor.

Bursa TOKİ 165 konut kura çekilişi ne zaman?

Bursa TOKİ 165 konut kura çekilişi 11 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek. Projede yer alan konutların fiyatları 145 bin 262 TL ile 248 bin 297 TL arasında değişiyor.

Bursa Gemlik TOKİ Konutları'nın ihalesi yapıldı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Bursa Gemlik'te hayata geçireceği 224 konutun ihalesi yapıldı.

Bursa Çakırlı TOKİ Konutları tanıtıldı!

Bursa Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Çakırlı'ya TOKİ müjdesini ve projenin detaylarını anlattı. TOKİ tarafından inşa edilecek 128 konut ile ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleşti.

Bursa Çakırlı TOKİ Konutları'nda son durum!

Ankara'da Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığında Bursa Çakırlı'daki TOKİ Projesi ile ilgili son gelişmeleri değerlendirilecek. Çakırlı'da vatandaşlarla bir toplantı yaparak bu konudaki detaylar paylaşılacak.

bursa toki konutları asansör Haberi

bursa toki konutları asansör

Makine Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkam İbrahim Mart, Türkiye'de yaklaşık 435 bin asansör olduğunu, yüzde 39'unun denetlendiğini, denetlenenlerden yüzde 55'inin kırmızı etikete sahip olduğunu kaydetti Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer olmak üzere 3 ilçede yaklaşık 7 bin asansör bulunduğunu belirten ibrahim Mart, bunların ancak bin 700'ünün belediyelerden ruhsatlı olduğunu, ruhsatlı asansörlerin de ancak yüzde 58'inin kontrol edilebildiğini söyledi. Kontrolleri yapılan asansörlerin yüzde 82'sinin kusurlu olduğunu belirten Mart, "Yüzde 70'i kırmızı, yüzde 12'si sarı etikete sahip. Yüzde 18'i ise kullanılabilir" dedi. 


GEVŞEKLİK VAR 


Asansörlerin büyük bölümünün ruhsatsız olmasının düşündürücü olduğunu vurgulayan Mart, şöyle dedi; "Bina ruhsatı olabilir ama yaklaşık 5 bin asansörde ruhsat yok. Bu nedenle de durumlan bilinemiyor. Denetimde bir gevşeklik var. Denetimde iki konu öne çıkıyor. Öncelikle vatandaşların talepte bulunması gerekiyor....