26 / 04 / 2024

bursa tramvay projesi

bursa tramvay projesi

Bursa Büyükşehir Belediyesi İstanbul caddesinin çehresini tamamen değiştirecek 9 tramvay istasyonuna yapılacak üst geçit uygulamasının vatandaşlar tarafından belirlenmesi amacıyla anket çalışması başlattı.

Bursa T2 hattında inşaat yeniden başlıyor!

Büyükşehir Belediyesi tarafından Kent Meydanı ile Terminali birbirine bağlamak amacıyla projelendirilen T2 tramvay hattı ihalesine itirazı değerlendiren Danıştay itirazı haksız buldu ve olumlu karar verdi.

Bursa T2 Tramvay Hattı için imzalar atıldı!

Kent meydanı ile otobüs terminalini birbirine bağlamak amacıyla projelendirilen T2 Tramvay hattı ihalesini kazanan Ultra Teknoloji, Bursa Büyükşehir Belediyesi ile sözleşme imzaladı.

Bursa yeni tramvay hattına kavuşuyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kent meydanı ile terminal arasını birbirine bağlamak amacıyla projelendirilen T2 tramvay hattı ihalesini kazanan firma ile sözleşme imzalandı.

Bursa'da yerli vagonlar raya indi!

Yerli tramvayların ardından Bursa’da üretilen yerli hafif raylı sistem araçlarından 2’si Burulaş’ta saha testlerine başladı. Altepe, hat üzerinde yapılacak testlerin ardından 2 ay içinde yeni vagonlarla yolculu seferlerin yapılabileceğini söyledi.

Kocaeli İpekböceği tramvay için gün sayıyor!

Tramvay üretimi ile dünyadaki 6 şehirden biri olan Bursa, İpekböceği’ni yakın zamanda Kocaeli caddelerine indirmeyi hedefliyor.

Bursa'nın tramvayı 14 ay içerisinde teslim edilecek!

Bursa’daki hafif raylı taşıma sisteminde artık Bursa’da üretilen tramvay ve vagonlar hizmet verecek. Durmazlar tarafından üretilecek olan 12 tramvay, 14 ay içinde Bursaray’a teslim edilecek.

TOKİ Bursa 2023 projesi için resmen Temmuz müjdesi geldi! Bakın hangi ilçeye kaç konut geliyor!

TOKİ Bursa 2023 projesi için resmen Temmuz müjdesi geldi... Bakın hangi ilçeye kaç konut geliyor... İşte TOKİ Bursa 2023 projesi ile ilgili detaylar...

TOKİ Bursa Orhangazi projesiyle 166 yeni konut geliyor! Bu tarihi sakın kaçırmayın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Bursa Orhangazi projesi bugün ihaleye çıkacak. Projede 166 adet konut yer alacak.

TOKİ'den Bursalılara son dakika müjdesi! Beklenen o tarih resmen belli oldu! O ilçeye 250 konut geliyor! 

Yatırımlarını son sürat sürdüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı merakla beklenen Bursa Kestel projesi için düğmeye bastı. TOKİ'nin Bursa Kestel projesinde toplam 251 adet konut yer alacak. İşte detaylar....

TOKİ Bursa Gemlik projesi için düğmeye bastı! 509 konutluk yeni proje geliyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Bursa Gemlik projesinin ihalesini 16 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleştirecek. Projede 509 konut yer alacak.

TOKİ Bursa Orhaneli projesi satışa çıktı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Bursa Orhaneli projesinde yer alan 97 adet konut satışa çıktı.

Sinpaş GYO, Bursa Modern'deki 6 gayrimenkulü 28 milyon TL'ye sattı!

Sinpaş GYO, Bursa Modern Projesi'nde yer alan 6 adet gayrimenkulü Arı Finansal Kiralama A.Ş.'ye KDV ve vade farkı hariç 28 milyon TL'ye sattı. 

Sinpaş GYO Bursa Modern 2020 değerleme raporu!

Sinpaş GYO Bursa ili, Osmangazi İlçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde yer alan Bursa Modern Projesi 2020 değerleme raporunu yayınladı...

Gölbaşı'na Nostaljik Tramvay müjdesi!

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Gölbaşı için hayata geçirmeyi planladıkları Nostaljik Tramvay Projesi’ne değinerek, destek istedi.

Bursa T2 tramvay hattında çalışmalar hızlandı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin raylı sistem projesi olan T2 tramvay hattında, ihaleyi kazanan firmaya yer teslimi yapılmasından sonra çalışmalar başladı.

Romanya'daki tramvay projesi ihalesinde Türkler yarıştı Ukraynalı kazandı!

Dubai Emiri Rashid Al Maktoum’a ait Türkiye’de kurulu Dubai Group Sigorta’yı ortağı Oman Insurance ile birlikte satın alan ABD’li finans devi Starr Companies, Türkiye’deki en önemli yatırımından çıktı.

Sakarya Tramvay Projesi 14 Nisan'da ihaleye çıkıyor!

Yeni Cami ile Millet Bahçesi arasında hayata geçirilecek olan Sakarya Tramvay Projesi için 14 Nisan Salı günü ihaleye çıkıyor.

İzmir Çiğli tramvay projesi onaylandı! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, İzmir'deki Çiğli tramvay hattına onay verdi. Projenin ilk etabı, Karşıyaka Çevreyolu İstasyonu’ndan başlayarak bağlantı köprüsüyle Ataşehir ve Çiğli İstasyonaltı mahallelerini, Çiğli İZBAN İstasyonu’nu ve Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi olacak... 

Kocaeli tramvay projesi belediye meclisinde!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 114 madde görüşüldü. "Şehir Hastanesi Tramvay Hattı" projesinin planlara aktarılmasına yönelik olarak imar planları da belediye meclisinde konuşuldu.

bursa tramvay projesi Haberi

bursa tramvay projesi


Bursa’yı demir ağlarla örme hedefi doğrultusunda projelendirilen toplam 9.4 kilometre uzunluğundaki 11 istasyonlu T2 Kent Meydanı – Terminal tramvay hattında inşa çalışmaları devam ederken, İstanbul Caddesi’ne estetik bir görüntü kazandıracak olan üst geçitlerin tasarımını vatandaşların belirlemesi için anket çalışması başladı. Büyükşehir Belediyesi tarafından 23 adet istasyon projesi hazırlanırken, kentin tarihi dokusunu yansıtan tasarımlardan modern tasarımlara kadar birbirinden farklı projeden sadece 9 tanesi uygulanacak. Vatandaşların tercihlerinin belirlenmesi amacıyla http://www.bursa.bel.tr/istanbul_cd_anket/ adresli Büyükşehir Belediyesi’nin resmi web sitesinde anket çalışması başladı. Ankete katılmak isteyen vatandaşlar, anket sayfasında fotoğrafları yer alan 23 projeden en beğendiği 9 tanesini seçebilecek. Vatandaşlar ayrıca mevcut projeler dışında hayallerindeki üst geçit şekli konusunda da önerilerde bulunabilecek. Yine QR kod uygulaması ile vatandaşlar cep telefonlarından da rahatlıkla...