23 / 04 / 2024

bursa türbeleri

bursa türbeleri

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile ortaklaşa Osmanlı'nın en önemli saraylılarına ait 12 türbeyi restore ederek geçmişi geleceğe taşıyacak

Bursa Tıp Fakültesi Hastanesi arazisine AVM mi yapılacak?

CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, yaklaşık 50 yıl boyunca hastane binası olarak hizmet sunduktan sonra yıkılan eski Bursa Tıp Fakültesi Hastanesi arazisinde ne yapılacağına ilişkin belirsizlikler olduğunu açıkladı.

Bursa’da yatırım tutarı 3.2 milyar liraya ulaştı!

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur, Bursa’da bu yılın ilk 5 ayında 165 yatırım belgesi alındığını söyledi. Onur, yatırım tutarının 3,2 milyar düzeyine ulaştığını ifade etti.

Bursa Atatürk Kent Ormanı ticari alana dönüştü!

Bursa Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Atatürk Kent Ormanı'nın ticari alana dönüştüğünü söyledi. Bozbey, "Atatürk Kent Ormanı maalesef ticari bir alan haline geldi. Yapılan yanlıştan geri dönülmesi gerekiyor'' diye konuştu.

Yalova'daki devre mülk mağdurlarının sayısı 300'ü aştı!

Bursa Tüketiciler Derneği Başkanı Sıtkı Yılmaz, sadece bir ildeki devre mülk mağdurlarının sayısının 300'ü aştığını söyledi.

Bursa Kestel'de 6.9 milyon TL'ye icradan satılık akaryakıt istasyonu!

Bursa İli, Kestel İlçesi, Barakfakih Mahallesi, Dağeteği Mevkii'nde yer alan akaryakıt istasyonu vasıflı gayrimenkul 6 milyon 967 bin 204 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

Türk Kızılayı Bursa Karacabey'de inşaat yaptırıyor!

Türk Kızılayı Genel Müdürlüğü, Bursa Karacabey'de kat karşılığı inşaat yaptırıyor. İhale 30 Mart'ta yapılacak..

Türk Kızılayı Bursa'da kat karşılığı inşaat yaptırıyor!

Türk Kızılayı Genel Müdürlüğü tarafından Bursa İli, Karacabey ilçesi, Tavşanlı mahallesi'nde kat karşılığı inşaat ihalesi yapılıyor. İhale teklifleri 27 Şubat'a kadar alınacak...

Bursa Ankara yolunda cephe sağlıklaştırma çalışmaları başladı!

Cephe sağlıklaştırma çalışmalarına son sürat devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa’nın Ankara istikametinden girişini de estetik bir görüntüye kavuşturuyor.

Bursa'da 130 milyon TL'ye kamulaştırma yapıldı!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep ALTEPE, 130 milyon TL’ye kamulaştırılan alanın 70 milyon TL’ye satıldığı yönündeki eleştirilere yanıt verdi. Altepe “Bu alanın sadece yüzde 15’inden 70 milyon gelir elde ettik. Hesap yapamayanlar açıklama yapmasın” dedi.

Bursa'da kamulaştırmadan 70 milyon TL'lik gelir!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Sıcaksu bölgesinde kamulaştırılan yüzde 15'lik alanın satışından 70 milyon TL gelir sağlandı.

Bursa Büyükşehir'e kamulaştırmalardan 70 milyon TL gelir!

Büyük bütçeli projelerle Bursa’yı geleceğe taşıyan Bursa Büyükşehir Belediyesi, Sıcaksu bölgesinde kamulaştırılan 142 bin metrekarelik alanın sadece yüzde 15’inin satışından 70 milyon TL gelir sağladı.

Bursa Beton Türkiye'nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu listesinde 437. sırada!

Bursa Beton, Türkiye'nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu listesinde 49 basamak yükseldi. Firma, 437. sırada yerini aldı.

Bursa Yıldırım'da 3 yılda 40.3 milyon TL'lik kamulaştırma!

Bursa Yıldırım'da son 23 yılın en yüksek kamulaştırma bedeli 3 yılda aktarıldı. İlçede 3 yılda 57 bin 327 metrekarelik kamulaştırmaya toplam 40 milyon 392 bin 307 TL aktarıldı.

bursa türbeleri Haberi

bursa türbeleri


Bursa'da yer alan Muradiye türbeleri, Cem Sultan Türbesi, Gülruh Hatun Türbesi, Hüma Hatun Türbesi ve Gülbahar (Ebe) Hatun Türbesi bugüne kadar küçük çaplı yenilenmelerine rağmen büyük bir restore çalışması içerisine girecek. Ziyaretçi akınına uğradıkları için taşları ve yapıları aşınan türbeler doğal afetlerden zarar görmemesi için sağlamlaştırılırken hem de yenilenecek.


Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu türbelerin restore edilmesi teklifini onaylarken 11 Temmuz'da yapılacak ihaleyi alan firma, onaylanan restorasyon projesine uygun bir şekilde 12 türbenin restorasyonu ile müze, park ve çevre düzenlemelerini yapacak. 


Gülşah Hatun Türbesi, Mükrime Hatun Türbesi, Şirin Hatun Türbesi, Şehzade Ahmet Türbesi, Şehzade Mahmut Türbesi, Şehzade Mustafa Türbesi, II. Murad Türbesi ve Saraylılar (Cariyeler) Türbesi yenilenecek olan diğer yapılar. Restorasyon kapsamında Muradiye Mezar Taşları Açık Hava Müzesi...